blog placeholder

Allemaal willen we in een zo mooi mogelijk huis wonen, maar er zijn ook velen van ons die het niet kunnen betalen. In dit artikel leg ik uit hoe je jou huis kunt opknappen en er ook nog geld aan te verdienen. Ook voor men die er geen geld voor heeft.

Bedenk allereerst wat voor stijl je graag in huis zou willen hebben. Welke kleuren wil je in je huis? Houd je van strak modern of wil je een landelijke inrichting?

Wil je graag vrolijke kleuren, maar houd je ook van warme kleuren, dan zijn blauw, bruin en wit een hele goede combinatie om in huis toe te passen.

Tegenwoordig zijn er zoveel kleuren, meubelen en accessoires te combineren in een inrichting, dat je voor je zelf wel eerst goed een idee moet hebben wat je in huis allemaal wel en niet wilt hebben.

De tip is wel allereerst alles op papier te zetten hoe je van plan bent alles aan te pakken. En het meest handige is allereerst alle spullen te verkopen en dan pas je huis te gaan inrichten. Zodat je niet je huis zo vol met spullen hebt staan dat je geen overzicht meer hebt.

Ga door je huis heen en bedenk welke spullen je weg wilt en welke je wilt behouden voor bij je nieuwe inrichting. Je zult erachter komen dat je heel veel spullen hebt die je niet meer gebruikt. Deze spullen heb je nu ook nog niet nodig en zet ze apart. Maak er een goede en duidelijke foto van, en plaats deze spullen alvast op marktplaats of op eBay. Bewaar ook niet meer spullen dan je nodig bent, en wees wel resoluut in het opruimen, heb je het niet meer nodig, weg ermee. Bekijk voordat je jou spullen op internet gaat verkopen wel ongeveer de waarde van je product is en geef bij je advertentie een richtprijs aan. Laat men wel vrij bieden, zo kan men tegen elkaar opbieden.

Laat de advertentie een paar dagen staan, het kan maar net zo zijn dat je al een bod hebt gehad en dat er een ander een hoger bod plaats. Als er een bod is geplaatst, laat deze rustig 24uur wachten, als er niemand anders meer geboden heeft kun je op het bod ingaan.

Geef bij een verzendbaar product wel duidelijk aan dat de verzendkosten voor de koper is, en bij het akkoord van het bod dat je het product pas opstuurt als je het geld op je rekening hebt ontvangen.

Maak een apart potje waar je het geld indoet wat je verdiend met de verkoop van je spullen.

Nu gaan we door naar je meubelen, wat wil je houden bij je nieuwe inrichting en welke meubelen wil je verkopen. De meubelen moeten er wel goed uitzien, als je meubelen hebt die uit elkaar vallen, wees dan realistisch en gooi deze weg. Bij de verkoop van je meubelen zullen er meubelen tussen zitten die je nog in gebruik heb, bijvoorbeeld een dressoir waarvan nog spullen in zitten. Maak gebruik van de situatie om de kast eens goed op te ruimen. En spullen die je nog wilt bewaren en belangrijke papieren, doe deze tijdelijk in een doos. Sorteer het allemaal wel goed en zorg dat er duidelijk op de doos aangegeven staat wat er in zit, als je het dan nodig hebt dan kun je er in ieder geval bij en weet je het terug te vinden. Nogmaals maak een goede en duidelijke foto van de meubelen die je wilt verkopen.

Zodra je huis aan het leeg lopen is, ga naar kringloop winkels, of misschien heb je zelfs op marktplaats al een paar leuke meubelen kunnen vinden voor een prikkie om op te knappen. Ook in een kringloop winkel wees niet te bang om te onderhandelen over een prijs.

Om je eigen inrichting zo te krijgen als je graag wilt, speur internet af voor jou style. Misschien kom je leuke simpele ideeën tegen die je wilt uitvoeren en bij jou in huis geweldig zouden staan. Maak een leuke collage van je familie of van een onderwerp waar je helemaal weg van bent.

Wees vooral creatief in het maken van accessoires voor in je huis. Zoveel mogelijk zelf opknappen en accessoires maken voor in huis houd in dat je geld bespaard, creativiteit bespaard geld.

Zo kun je met een aluminium stelling (officieel voor in een garage) een hele leuke kast voor in de keuken hebben, of een hele leuke boekenkast.

Een oude eiken tafel kun je wit verven en er oude barstoelen bij plaatsen, die oude barstoelen kun je allemaal in een andere kleur verven om zo je huis een vrolijke tint te geven. Deze barstoelen kun je voor een prikkie bij een kringloop winkel kopen. Soms staan er zelfs op marktplaats meubelen gratis af te halen waar jij nog iets heel leuks van kan maken.

Als je aan het einde van de rit nog veel spullen over hebt die je nog wilt verkopen, kun je er altijd op een rommelmarkt gaan staan bij jou in de buurt. Elke euro is weer een verdiende euro die je in je potje kunt doen.

Uiteindelijk is het dan de bedoeling dat je meer verdiend dan je uitgeeft. En zo een leuke inrichting te krijgen volledig naar je eigen smaak.