blog placeholder

Toen TMNT hun eerste Premiere  in het Verenigd Koninkrijk en Ierland had, werd de naam veranderd in Teenage Mutant Hero Turtles. Aangezien de Lokale Censuur het beleid voerde, werd het woord Ninja als zijnde buitensporige en gewelddadige tonaties te bevatten voor een Kinder-Programma. Heeft TMNT in Ierland de naam Teenage Mutant Ninja Turtles maar één seizoen uitgezonden als Teenage Mutant Hero Turtles.  Bijgevolg moest alles met betrekking tot de Ninja Turtles als grappige boeken, video games, speelgoed enzovoorts, voordat deze werden vrijgegeven in deze landen te worden omgedoopt tot Teenage Mutant Hero Turtles, als ook in de Bondes Republiek Duitsland deze regel voor uitzending opvolgde.

Foto van een Schildpad gemaakt in Dierentuin Artis, Amsterdam, Nederland

De Schildpad


Een groep Zeeschildpadden noemt men Bale

Schildpadden zijn met name Kleine Terrestrische en Zoetwater Schildpadden en worden vaak gehouden als Huisdier. Onder de meest populaire zijn Russische Schildpadden, Moorse Schildpadden en Roodwangen. In Februari heeft de Schildpad en Freshwater Turtle Secialist Group een Rapport Gepubliceert over de Top  soorten Schildpadden met de meeste kans op uitsterven met nog eens 40 soorten op een zeer hoog risico op uitsterven. Deze lijst sluit uit de uit, maar zowel de Leder Schildpad en de Kemp’s Ridley zouden de top 25 lijst behalen.

Schildpadden zijn Reptielen van de Orde Testudines deze gekenmerkt door een Speciale Benige of Kraakbeenachtige Schild. Het Engelse Woord Turtle – Schildpad kan verwijzen naar de Order Als Geheel of aan Zoet Water en Zee Wonende Testudines.

Schilpadden zijn verdeeld in Twee bestaande Sub-Orders : de Cryptodira en de Pleurodira. De Cryptodira is de grootste van de Twee Groepen en bevat alle Zee-Schildpadden, de op de Aarde Wandelende Schildpadden en veel van de Zoet Water Schildpadden. Pleurodira zijn wel bekend als de Zijde Hals Schildpadden, deze benaming is met een verwijzing naar de manier waarop ze hun hoofd in hun Schild trekken. Deze Kleinere Groep bestaat voornamelijk uit verschillende Zoet Water Schildpadden.

Net als andere soorten Reptielen, leggen Schildpadden Eieren in het zachte warme zand, die enigzins Zacht en Leerachtig zijn. Afhankelijk van de Soort Schildpad worden de Eieren gewoonlijk binnen de 70 tot 120 dagen Gebroed. Zeeschildpadden leggen hun eieren op Droge Zand Stranden.

De Schildpad wordt voor verschillende doeleinden ge-exploiteerd, men kan er Soep van maken, Turtle Ninja op het Witte Doek, Turtle Ninja als Speelgoed, Schilpad als Verzameling of als Huisdier.

  

 Recept : Schildpad Soep

Ouderwetse Schildpad Soep


Benodigd : Schildpad van een Levendige Dikke Schildpad van ongeveer 120 pond = 54.432 kilogram, Schildpad van dit gewicht wordt beschouwd als de beste vis-vlees. Het vis-vlees heeft een Sterke Smaak met een objectief naar vis van grotere formaat. Aan de andere kant zijn Schildpadden van Kleinere Formaat slecht in het vet en andere substantie om hem echt goed smaakvol te kunnen aankleden. Als de tijd het toelaat, dood dan de Schildpad s’nachts, dan kan het bloeden overgelaten worden aan de nacht op een koele plaats tot de volgende ochtend, wanneer de Schildpad in alle vroegte al moet worden opengesneden voor het broeien. Indien echter de Schildpad bedoeld is voor onmiddelijk gebruik, kort dan de tijd voor doodbloeden in door de Schildpad meteen op de broei plaats op te slaan. 

Leg de Schildpad die klaar is om te snijden op zijn Rug en Scheid het Vet van de Buik Schild van de Rug door het maken van een Incisie rondom de binnenrand van de Schild,, wanneer u alle Vlees-Delen Hechtend aan de Schild Binnen-Rand heeft los gemaakt, kunt u deze Vis-Vlees verwijderen van de Schild. Ontkoppel vervolgens de Darmen door het snijden van de Scherpe Rand af en met een Mes dicht langs de Ruggen-Graat van de Schildpad te snijden en verwijder deze direct. Snijd de Vinnen eraf en Scheid de Vis en Vlees Delen van elkaar. Plaats alle delen op een Aparte Schaal. Wees vooral voorzichtig met Ieder Deeltje Blauw enGroen Vet, die vooral te vinden zijn rond de Vinnen en min of meer in de rest van de Schildpad. Laat dit Vet die Elastische is en een Blauw en Groene Kleur heeft Ondergedompeld staan in Koud Water voor Enkele Uren, zodat het grondig kan worden gereinigd van alle onzuiverheden. 

Hierna moet u met een Vlees-Zaag de Boven en Onder Schild in stukken verdelen in geschikte handelbare formaat. Doe de Stukken Schild met de Vinnen en Hoofd in een grote pan met kokend water om te Stomen, totdat de Kleverige Stof zich gemakkelijk Scheidt van de Botten en totdat de Extract met al zijn smaak op zijn strekst is, welk gebruikt wordt om de stockpot – Bouillion of terwijl de soep gemaakt van wordt. Leg de stukken Vis-Vlees Schildpad op een Schaal en leg de Botten terug in de Stomende Bouillion voor nog een Uur langer. Wanneer de Schildpad Bouillion klaar is, verwijder dan alle Deeltjes van Vet van het oppervlakte, Bot en andere stukjes wat niet eetbaar is.

Het Vis-Vlees moet vervolgens in stukken van 2.54 cm gesneden worden, deze stukken Vis-Vlees worden uiteindelijk weer in de Soep gebruikt.  In tijd te besparen, terwijl de Schildpad Bouillion Stoomt met de Botten er nog in moet de Voorrad Vis-Vlees van de Schildpad voor Consomme (dit betekend: een goede doorzichtige Soep gemaakt van Ge-Concentreerde Bouillion) als volgt bereid met

– 112 gram Verse Boter

– 1,3608 Kilogram Rauwe Ham in julienne stukken

– 18,144 Kilogram Rundvlees van het Been en Knokkels en Kalfsvlees

– 4 Oude Hennen (ná hun Fillets te hebben verwijderd, deze worden gebruikt voor het opmaken van de soep)

Voeg alle Vleesige Stukjes van de Schildpad, behalve de mooie stukjes die bedoeld is voor opmaak toe in de pan met de boter, Rauwe Ham, Rundvlees van het Been en Knokkels en Kalfsvlees toe en voeg hierna de Vinnen van de Schildpad toe. Voeg hier 4 Kwart ven het Goede Bouillion en een Pottle of Mushrooms (Pottle staat voor Gallon dit woord staat weer voor Liter), 12 Kruidnagels, 4 Blaadjes Foelie, een handvol Peterselie Wortels en een goede boeket Peterselie Wortels opgebonden met 2 Laurier Blaadjes, Tijm, Groene Uien en Sjalotjes. Zet de Consomme (dit betekend: een schone bouillion met ge-concentrerde stock) op een zacht vuur zodat deze scherp kan in-koken tot een ge-reduceerd scherpe bouillion basis voor de soep.

Wanneer de Bouillion ge-reduceert is wordt het een glazuur achtige doorzichtige fill – vloeistof en is deze instant soep, zodra de bouillion kookt moet u deze precies skimmen. Garneer de soep met de gewoonlijke compliment van Groenten en stoom de soep verder voor 6 uur. U moet wel om de 2 uur of indien zéker regelmatig het vuur bijstellen, zodat het alleen maar blijft Stomen. Wanneer de toegevoegde Groenten Gaar zijn, haal deze dan uit de Soep en bewaar de Groenten op een Schaal.

Ga hierna verder met de Soep in te dikken met kleine beetjes van Streng van Dunne Saus. Voeg 1 Heel Fles Madeira toe, tesamen met een Puree van Kruiden : Zoete Basilicum, Winter Savory, Marjorein en Lemon-Tijm in gelijke hoeveelheden naar smaak toe. Voeg toe een Handvol Groen Sjalotjes en een beetje Paddestoelen. Stoom de Soep voor nog 1 Uur totdat de toegevoegde Kruiden en Groenten gaar zijn. Optie is een beetje Cayenne Peper toe te voegen naar smaak. 

U kunt er eventueel nog deegbolletjes aan toe voegen die op Kleine Schildpadden Eieren lijken, maar dat is naar keuze.

Eet Smakelijk !

Ninja Turtles Ninja Turtles Ninja Turtles 

Teenage Mutant Ninja Turtles Adventures as een Comic Book Series de verschenen is van Augustus 1988 tot Oktober 1995 en werd geschreven door Archie Comics. De oorspronkelijke verhaal lijnen waren aanassingen van de in 1987 uitgezonden Televisie Serie, maar met het vijfde nummer, besloten Eastman en Laird om de Serie te overhandigen an Mirage Studios. Zij kregen Wereldwijd succes.

 

Originele Artikel : Teenage Mutant Ninja Turtles van Dreamwave Productions

Een maandelijkse Comic geïnspireerd door de in 2003 uitgezonden Televisie Serie welk gepubliceerd werd door Dreamwave Productions van Juni tot December 2003. Het werd geschreven door Peter David en geïllustreerd door LeSean Thomas. In de eerste vier thema’s die de enige was die rechtstreeks overgenomen werd uit de tv-serie, hierin werd het verhaal verteld vanuit het perspectief van April, Baxter, Casey en een paar van New York City, Politie Agenten.

 

Originele Artikel : Teenage Mutant Ninja Turtles (IDW Publishing)

In April 2011, IDW Publishing kondigde toen aan dat zij de Licentie voor de Nieuwe Collecties van de Verhaal Lijn van Mirage en een Eerste Nummer van de Nieuwe Serie werd uitgebracht op 24 Augustus 2011. Co-Creator Kevin Eastman en Tom Waltz besloten de Turtles te schrijven met Eastman en Dan Duncan als Hanterende Art.

 

De Turtles zijn verschenen in verschillende Manga Series.

Mutant Turtles Myütanto ätoruzu is een 15 aflevering serie by Tsutomu Oyamada, Zuki Mora en Yoshimi Hamada die aangepaste afleveringen van de Originele Amerikaanse Animatie Serie maakte.

 

Super Turtles is een drie aflevering Mini Serie gemaakt door Hidemassa Idemitsu, Tetsuro Kawade en Toshio Kudo dat de TMNT Supermutants als Turtle Speelgoed verkochten. Het eerste deel van de Anime Mini Serie volgde deze verhaallijn.

 

Mutant Turles Gaiden door Hiroshi Kanno is een re-interpretatie van de Turtles Story met geen connectie aan de voorgaande Manga.

 

Teenage Mutant Ninja Turtles, Movie in 2014 

Teenage Mutant Ninja Turtles 2014 – Best & Funniest Scenes te zien op Https://www.youtube.com/watch?v=iKssxSScRV4