blog placeholder

marry_crying_blood

Overal ter wereld huilt zo nu en dan een Mariabeeld bloed tranen. Natuurlijk is er alle reden voor Maria om te huilen maar toch vinden we het een wonder. Het is eigenlijk een wonder dat niet alle Mariabeelden huilen. Zijn de tranen van huilende Maria beelden echt of is er een rationele verklaring voor te vinden. Het antwoord maakt niet zoveel uit want je moet er in geloven. Wil je er alleen één hebben om geld mee te verdienen, maak dan zelf een huilende Maria, lees hier hoe.

Waar huilde Maria?

Volendam:
In Nederland was er in 1997 in Volendam in een kapel in het Boelenspark een Mariabeeld dat bloedtranen huilde. Uit politieonderzoek bleek dat het om menselijk bloed ging.

Brunssum:
Het Mariabeeld in Brunssum huilde in 1995 bloedtranen. Uit onderzoek van het haematologisch laboratorium van het ziekenhuis van Heerlen bleek echter dat het hier geen bloed betrof.

Civitavecchia:
In Civitavecchia begon het Mariabeeld in 1995 te huilen. De eerste die het zag was een meisje van 5 jaar oud. Daarna zagen nog een aantal mensen het Mariabeeld bloedtranen huilen. Na uitgebreid onderzoek werd vastgesteld dat het Mariabeeld echt bloed huilde. Vreemd genoeg bleek uit DNA onderzoek dat het om mannelijk bloed ging.

Siracuse:
In Siracuse huilde in 1953 een Mariabeeld van 29 augustus tot 1 september. Het wonder werd waargenomen door duizenden mensen en uit het onderzoek van het bloed door vier doctoren bleek dat het om echt bloed ging.

Seitai Hoshikai:
In Seitai Hoshikai (Akita – Japan) begon een Mariabeeld in 1995 te huilen. na analyse bleek het bloed menselijk te zijn.

Hoe maak je zelf een huilend Mariabeeld:
Een huilend Mariabeeld is commercieel gezien heel interessant. Dit bracht mij op het idee om er zelf ook één te maken. Na ampel onderzoek had ik het materiaal gevonden waaruit ik mijn huilende Maria zou vervaardigen. Dat materiaal was Merbau hout. Merbau hout is namelijk een hardhoutsoort dat gaat “bloeden” als het in aanraking komt met water of water oplosbare verf. In Maleisië noemen ze dit hout “Duivelshout” omdat het spontaan kan beginnen te bloeden en ook nog giftig is.

Ik had bedacht om van dit Merbau hout een Mariabeeld te maken en vervolgens dat beeld, op de ogen na, te schilderen met niet waterdoorlatende verf op siliconen basis. De ogen zou ik vervolgens met water oplosbare verf schilderen zodat hierdoor na verloop van tijd het Merbau hout van in de ogen zou beginnen te bloeden.

houten-beeld-maria

Ik begon vol goede moed aan mijn beeld. De ruwe vorm had ik vrij snel klaar maar toen kwam ik erachter dat ik helemaal niet in staat was om daar een mooi Mariabeeld van te maken. Ik baalde als een stekker, weg mijn mooie plan, weg toeristische top attractie, ik was zelf degene die wel kon janken.