blog placeholder

Recensies schrijven kan in principe iedereen. Om een goede recensie te schrijven is het zinvol om eerst enkele recensies te lezen en om bepaalde regels te hanteren. Recensies schrijven is leuk en leerzaam, maar het kan ook lucratief zijn. Met geld verdienen met recensies schrijven kan je vandaag nog beginnen. Hoe het allemaal in zijn werk gaat, lees je in dit artikelen over recensies schrijven en er geld mee verdienen.

Recensies schrijven, hoe doe je dat? En hoe kan je gemakkelijk geld verdienen met jouw recensies? Een recensies is een beoordeling over een product. Het product kan een boek, een film of een vakantieadres zijn. Eigenlijk kan je overal een recensies over schrijven. Het gaat om jouw eigen mening over dat onderwerp. Waar moet je op letten bij het schrijven van een recensie en hoe kan je er geld mee verdienen bij Foobie?

Recensies schrijven en geld verdienen

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met recensies. Je kunt zelf een weblog beginnen en daar de recensies op zetten, of een website, of recensies maken via Youtube filmpjes. Steeds zal je dan de lezer of kijker in contact moeten brengen met het product waar je recensie over gaat. Ook moet je zelf zorgen voor bezoekers. Dat is eigenlijk nogal bewerkelijk en meer iets voor daadkrachtige ondernemers. De beste manier vind ik daarom om recensies te schrijven bij Foobie. Als je daar je recensies plaatst, ontvang je al snel inkomsten via Google. De website zelf trekt zoveel bezoekers dat jij niet steeds een website of blog hoeft te updaten. Je hoeft eigenlijk alleen maar lekker te schrijven wanneer je wilt, recensies of artikelen, en de bezoekers komen vanzelf. Hoe meer recensies je schrijft, hoe sneller je inkomen zal groeien. Dit is dus een absolute aanrader als je geld wilt verdienen door middel van het schrijven van recensies over producten, diensten, films, theater, kleding, vakanties, enzovoorts. Stel steeds een doel, bijvoorbeeld: 50 artikel, daarna 100, daarna wil je het uitbreiden naar 150, enzovoorts. Je zal zien dat je goed geld kunt gaan verdienen. 

Recensie schrijven, welk onderwerp?

Een van de leuke dingen aan het schrijven van recensies is dat je feitelijk over elk onderwerp een recensie kunt schrijven. Vaak zullen dat dingen zijn die misschien juist in het nieuws zijn, zoals een speelfilm of een boek. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt net zo goed een recensie schrijven over de school waarop je gezeten hebt, of over het kledingmerk wat jou het meeste aanspreekt, of over de dure auto waar je vader verliefd op is. Denk ook eens aan dans, theater of je eigen fiets. Je kunt recensies schrijven over de schoenen die je draagt of over je mobieltje. Werkelijk elk product is geschikt voor het schrijven van een recensie. Je hoeft het product niet eens zelf in je bezit te hebben om er een recensie over te schrijven. Misschien heeft een ander het product in huis, bekijk het dan eens kritisch en probeer het uit. Lees wat over het product en vertel in een recensie wat je ervan vindt. Natuurlijk helpt het wel als je het product van dichtbij hebt kunnen bekijken, het hebt kunnen aanraken en besnuffelen. En ook speelfilms moet je natuurlijk wel zelf gezien hebben, anders kan je er niet objectief over schrijven. Schrijf je over populaire onderwerpen, dan zal je meer bezoekers krijgen op je artikelen. Schrijf je over klassiekers, zoals bijvoorbeeld recensies over de Harry Potter boeken van J.K. Rowling, dan zal je verzekerd zijn van bezoekers zolang als Harry Potter populair blijft. Enfin, recensies schrijven dat kan iedereen.

Recensie schrijven, hoe doe je dat?

Om een recensie te schrijven maak je eigenlijk een soort verslagje van wat je gezien hebt of gelezen en wat je bevindingen zijn. In feite geef je je mening op papier. Zoek naar dingen die je persoonlijk aanspreken in het product of onderwerp. Wat vond je mooi of goed aan het onderwerp of wat vond je juist niet zo sterk? Enzovoorts. Als je enthousiast bent over het onderwerp noem je de positieve punten op, en ook waarom je het product (een boek, een film, een kledingmerk) aan mensen zou aanraden. Als je niet zo enthousiast bent noem je de zwakke punten op en waarom je dit onderwerp niet zou aanraden aan anderen. Het moet echter geen klaagbaak worden. Je moet in een recensie nooit emoties de boventoon laten voeren. Je moet juist een zo objectief mogelijk beeld schetsen. Het beste is het om een recensie te schrijven over een onderwerp waar je oprecht interesse voor hebt. Wat moet er zeker in komen te staan?

  • Omschrijving van het product, bijvoorbeeld een speelfilm, een boektitel of de naam van een pretpark (enzovoorts). Noem daarbij niet alleen de titel, maar ook de auteur of regisseur, uitgever, en dergelijke. Alle informatie die relevant is voor het tot standkomen van het product.
  • Je mening: Wat is jouw mening over het onderwerp?
  • Je beoordeling: Hoe beoordeel je dit onderwerp/ Wees kritisch en eerlijk. Het kan positieve en negatieve kritiek bevatten. Het mag echter nooit kwetsend of onwaar zijn.

Recensies schrijven bij Foobie

Voor alle recensies geldt dat ze online blijven staan bij Foobie, waardoor je een passief inkomen kunt opbouwen. Dit houdt in dat je inkomen groeit naarmate je meer recensies (of andere artikelen) hebt geschreven, en dat deze artikelen je geld op blijven leveren, zelfs al zou je na een tijdje stoppen met schrijven. Hoe meer je schrijft, hoe meer je verdient via Google Adsense. Hoe meer artikelen of recensies, hoe groter je inkomen groeit. Stel je hebt 300 recensies geschreven en 200 artikelen over interessante of hippe onderwerpen. Samen leveren de recensies en artikelen je bijvoorbeeld ongeveer 400,- per maand op. Om wat voor reden dan ook, stop je met het schrijven van artikelen en recensies. Wat gebeurt er dan met dat maandelijkse inkomen? Dat blijft gewoon doorgaan, elke maand opnieuw. Zolang je je artikelen en recensies online laat staan bij Foobie. Dat noem je een passief inkomen. Je hebt er geen omkijken meer naar; je hoeft er niets meer voor te doen en toch verdien je er aan. Mooi toch?