blog placeholder

Zoals sommigen van jullie misschien al gelezen hebben zijn er enkele weken terug meerdere tegoedbonnen t.w.v. 10.- euro aan verschillende Foobie auteurs gegevens. De winnaars hebben de (digitale) bonnen ontvangen als bedankje voor de grote bijdrage aan Foobie of voor het publiceren van een artikel van hoge kwaliteit.

De winnaars zijn geworden:

Dik Laan met het artikel ‘Haal je recht en verdien snel geld met Foobie’.

roykruizinga voor zijn algemene bijdrage aan Foobie.

Koeiengek met het artikel ‘Is melk gezond?

 

Verder hebben alle winnaars nog enkele vragen beantwoord:

Welke onderwerpen schrijft u het liefst over?

Dik Laan: Ik schrijf het liefst over levensbeschouwelijke onderwerpen.

roykruizinga: Over alles waar ik op dat moment mee bezig ben bv politiek of sociale dingen maar het kunnen ook  hobby’s zijn.

Koeiengek: Ik heb een aantal artikelen geschreven rondom de agrarische sector, omdat ik hierin bekend ben. Toch is mijn lievelingscategorie ‘voedselproductie/voedingsmiddelen’. Dit is een onderwerp waar erg veel over te schrijven valt en samenhangt met de gezondheid van de mens. Ik vind het goed als er kritisch naar voedsel gekeken wordt, bijvoorbeeld over het productieproces of de ingrediënten/toevoegmiddelen. Deze zijn namelijk lang niet altijd zo gezond en hier valt veel over te schrijven. 

 

Veel Foobie auteurs vinden het moeilijk een onderwerp te kiezen, wat zou u deze gebruikers willen adviseren?

Dik Laan: Let goed op wat je om je heen ziet en leest, je komt iedere dag wel iets tegen waar je over kunt schrijven.

roykruizinga: Kijk waar je interesses liggen en schrijf hierover.

Koeiengek: Begin met schrijven over onderwerpen waar je veel vanaf weet, maar andere mensen misschien minder. Vaak heb je wel een leuke hobby of valt je iets op in de samenleving… Schrijf over dingen waarvan je denkt: Hé, dit is interessant! Wellicht vinden andere mensen dit dan ook. Schrijf wel over zaken die niet teveel feiten bevatten. Wat dubieuzere, minder onderzochte onderwerpen worden vaak nog relevant in de toekomst en dan zal je artikel ook dan gelezen worden. 

 

 

Heeft u nog verbeterpunten voor Foobie in het algemeen?

Koeiengek: Ik vind zelf dat het helpcentrum van Foobie nog wel wat uitgebreider mag. Het duurt als nieuwkomer vrij lang om te begrijpen wat er precies gebeurt en hoe het systeem in elkaar zit. Ook mis ik info over wat precies wel en niet mag in een artikel. Bijvoorbeeld rondom foto’s (plagiaat) en dergelijke. 

 

 

 

Heeft u nog tips voor andere (beginnende) Foobie auteurs?

Dik Laan: Schrijf over wat je leuk vindt, het is toch niet te voorspellen met welk onderwerp je iets verdient.

roykruizinga: Schrijf wanneer je inspiratie hebt en ga niet gedwongen schrijven.

Koeiengek: Zoals ik net al zei, begin over onderwerpen te schrijven waar je veel vanaf weet. Je kan het zo gek niet bedenken of mensen zoeken er naar. Bedenk wat ook andere mensen interessante onderwerpen vinden waar nog niet veel over te vinden is en schrijf daarover. Dan word je eerder gevonden in de zoekmachine. 

 

 

Wilt u verder nog iets kwijt?

Dik Laan: Ik vind dat je het beoordelen van de aangeleverde artikelen goed doet. Dit voorkomt problemen acheraf.

roykruizinga: Leuk dat ik zo schrijven kan combineren met mijn overige interesses.

Koeiengek: Ik vind het erg positief dat kwalitatief goede artikelen beloond worden. Dit stimuleert auteurs om betere artikelen te schrijven en voorkomt hopelijk dat er zooien kleine artikeltjes op de site komen die eigenlijk niet zo interessant zijn of weinig informatie geven. Misschien kan de chat ook weer terugkomen? Is makkelijk als je even iets aan iemand wil vragen.

 

Tot slot

Laat gerust een berichtje achter als je vindt dat een artikel of persoon volgende maand een tegoedbon zou moeten ontvangen voor zijn/haar bijdrage aan Foobie.