blog placeholder

Als je artikels schrijft om geld te verdienen bij foobie is het natuurlijk belangrijk dat je artikel vaker bezocht wordt. In dit artikel geef ik enkele tips om je artikel hoger in google te krijgen, wat heel belangrijk is aangezien de meeste foobie bezoekers via een zoekmachine op de site terecht komen.

Keywords worden door het hele artikel gezocht maar dit zijn de plekken waar google extra goed op let.

Paginatitel

Het is belangrijk een goede titel voor je artikel te kiezen omdat de pagina waarop het artikel komt de staan de titel van het artikel krijgt. Kies dus woorden waarvan je verwacht dat mensen op gaan zoeken, vaak is het onderwerp van je artikel voldoende.

Inleiding

Wist je al dat google woorden aan het begin van je artikel belangrijker vindt? Het is dus verstanding om in de inleiding veel “keywords” te gebruiken die het vinden van jou artikel een stuk makkelijker maken.

Sleutelwoorden

Het is uiteraard ook belangrijk de sleutelwoorden in te vullen, google kijkt hier graag naar en deze leeg laten zal je dan ook een hoop plaatsen in de zoekmachine kosten. Verstandig is om hier alleen de allerbelangrijkste keywords te gebruiken.

Beschrijving

Ook de beschijving van 1 of 2 zinnen is heel belangrijk aangezien deze samen met je titel op de google pagina getoond zullen worden. Kies deze zinnen zorgvuldig en zorg dat er niet alleen keywords in verwerkt zijn maar dat het ook nogeens mensen interesse laat krijgen in je artikel aangezien dit het eerst is samen met de titel dat ze van je artikel zullen lezen.

Headings

Ook let google extra goed op headings, ookwel head-tags genoemd. Op foobie heb je de mogelijkheid om kopjes vorm te geven doorplaatje12  neer te zetten en daartussen de tekst zoals hier:plaatje14 . De reden dat ik het in een plaatje heb geschreven is omdat je anders meteen het resultaat te zien krijgt zoals hier:

hallo

Het is dus verstandig gedurende het hele artikel zulke kopjes te gebruiken en om deze tekst te geven die betrekking heeft op het artikel.

Plaatjes

Wanneer je klikt op “insert/edit image” heb je de mogelijkheid om een plaatje toe te voegen en om deze een “description” te geven. Geef altijd een image description die iets over het plaatje zegt, als je een plaatje van een olifant met een olifantbaby hebt probeer dan niet als description te geven “Dit is een olifant met een olifant baby’tje die ik vorige week heb gezien in de dierentuin” want dit is te uitgebreid en zal je minder resultaat opleveren. Wat beter zou zijn is “Olifant met olifant baby”, kort maar krachtig.

Linkbuilding

Het is bij foobie ook mogelijk om links aan je artikel toe te voegen. Google vindt webpagina’s die aan linkbuilding doen ‘beter’, daarom werkt het goed om bijvoorbeeld links naar je andere artikelen onderaan je artikel te plaatsen of om een link naar je artikel op je eigen of op een andere site te laten plaatsen (vaak willen mensen inruil hiervoor een link in jou artikel naar hun site). Dit zorgt niet alleen dat het aantal views toeneemt maar ook dat je hoger in de zoekmachine terecht komt.

Youtube

Niet iedereen weet het maar youtube is enkele jaren geleden door google overgenomen en sindsdien zijn pagina’s met youtube filmpjes stukken makkelijker te vinden, is het je nooit opgevallen dat je regelmatig youtube filmpjes bovenaan je zoekresultaten ziet staan? Het is dus te adviseren een youtube filmpje in je artikel toe te voegen, hoe je dit doet is te vinden in het helpcentrum van foobie.

Stel we hebben een artikel over de olifant en het baby olifantje gemaakt, het is dan verstandig een youtube filmpje van een moeder en een babyolifant toe te voegen maar wat zelfs nog beter is is het toevoegen van je eigen filmpje. Stel je hebt de olifanten gefilmpt en geupload naar youtube, je kunt dan in je youtube omschrijven een link naar je artikel doen en ook nogeens het filmpje in je artikel plaatsen. Je kunt je eigen keywords en titel kiezen die gelijke keywords met je artikel hebben waardoor je nog beter gevonden wordt.

Ten slotte

Het is belangrijk er rekening mee te houden dat de spider van google (Het programma dat webpagina’s indexeerd, afzoekt en zichzelf kan aanpassen) erg slim is, daarom kan ik je adviseren je aan de ‘normale’ lay-out regels te houden en niet bijvoorbeeld het hele artikel met een head-tag schrijven, want google zal zien dat dit geen normale pagina is en zal hierdoor de pagina juist lager in de zoekmachine plaatsen.