blog placeholder

Geld verdienen met artikelen schrijven, allemaal uitstekend uitgelegd op Foobie. Geld verdienen aan de advertenties, keuze van het onderwerp is vrij. Klinkt allemaal geweldig maar nadat ik me geregistreerd had zat ik met 1 vraag.

En nu??

Wanneer je bent ingelogd is het uiterst gemakkelijk om te beginnen met een nieuw artikel, de (relatief simpele) tekstverwerker is perfect geschikt. Maar dan?

Waar moet ik over schrijven? 

Ik had geen idee, ik snapte het Google Adsense systeem direct. Ik had mijn code doorgegeven en heb een artikel gepubliceerd. Ik had op dat artikel een aantal weergaven en 1 klikje. Ik vond het moeilijk om een onderwerp te bedenken. Op deze website staat dat ik zelf mag weten waar ik over schrijf, dat maakte het juist moeilijker.

Je krijgt na het rondbladeren al snel door dat het ene onderwerp beter verdient dan het andere omdat de advertenties meer opleveren. Er worden wat voorbeelden genoemd, een artikel over verzekeringen verdient gemiddeld beter dan een appeltaart recept. Ik snapte waar ze heen wilden maar dit kan natuurlijk best wat specifieker.

Ik las ergens dat je je moet verplaatsen in de bezoeker, dat was nuttig. De kans dat je na het lezen van een artikel over stoppen met roken klikt op een advertentie is groter dan bij een filmrecensie. Ik koos een paar leuke onderwerpen en heb 10 artikelen geschreven.

Nadat ik 10 artikelen had geschreven verdiende ik ongeveer 5 euro in een maand. Ik was hier destijds niet echt onder de indruk van maar ik was wel zo slim om te bedenken dat ik geramd zou zitten als ik 300 artikelen zou schrijven. Redelijk gemotiveerd om vervroegd met pensioen te gaan zat ik wel met 1 vraag.

Hoe verzin ik allemaal onderwerpen?

Ik wilde best een paar honderd artikelen schrijven, ik zag dat helemaal zitten. Elke maand een paar honderd euro voor de rest van mijn leven. 300 onderwerpen bedenken is voor mij echter niet echt te doen, wat nu?

Bij het schrijven van verschillende artikelen over 1 onderwerp merk je al snel dat je in de herhaling valt en dat het saai is, vergeet niet dat je het hele internet tot je beschikking hebt. Het bedenken van een onderwerp hoef je niet zelf te doen.

Er zijn veel artikelenwebsites in Nederland, niet alleen websites waar je geld kan verdienen maar ook honderden miljoenen anderen. Je vindt op die websites allerlei onderwerpen om over te schrijven. Je kan verschillede bronnen gebruiken en een samenvattend artikel schrijven met de informatie die je hebt gevonden. Eventueel netjes met bronvermelding indien gepast.

Ook op Foobie zelf kan je rondbladeren, je komt van alles tegen. Na wat onderzoek te hebben gedaan en wat artikelen erbij te hebben geschreven zat ik nog met 1 vraag.

Zou er nog meer zijn dat ik kan doen?

In het Helpcentrum stond dat je geld kan verdienen met het aanbrengen van leden voor 15% van de advertentieweergaven, ideaal! Ik heb al mijn vrienden en famillie een linkje gestuurd en gevraagd of ze die door wilden sturen.

Ik heb 14 leden aangemeld die samen welgeteld 2 artikelen hebben geschreven. Omdat ik daar niet echt geil van werd heb ik geprobeerd leden aan te melden via Facebook en Hyves. Eigenlijk merkte ik dat de meeste mensen mijn bericht niet boeiend vonden. 

Leden aanbrengen bij Foobie kan super winstgevend zijn als je honderden actieve leden aanmeldt, het is alleen zeer moeilijk om zo veel actieve leden aan te melden. Mij is het niet gelukt om meer dan 10 euro per maand extra te ontvangen met mijn link, misschien iemand met een grote website wel.

Na het aanmelden van wat leden en het herschrijven van wat artikelen die ik online had gevonden zat ik nog met 1 vraag.

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn artikelen?

Als ik meer bezoekers krijg op mijn artikelen dan hoef ik er misschien niet zo veel te schrijven, maar hoe doe ik dat? Je leest het een en ander over linkbuilding en het aanschrijven van webmasters maar eigenlijk heb ik daar geen zin in, ik wil schrijven.

De beste manier om zo veel mogelijk bezoekers te krijgen is door je op Foobie zo sociaal mogelijk op te stellen, regelmatig te schrijven en te zorgen dat je artikel wordt doorgestuurd. Als je reageert op artikelen die andere mensen hebben geschreven, een bijdrage levert aan het forum en regelmatig een artikel schrijft dan onthouden mensen jou. Ik wil niet zeggen dat je geen geld kan verdienen door alleen maar te schrijven maar ervoor zorgen dat je een actief profiel hebt met veel bezoekers op je artikelen is gewoon beter. Plaats een leuke reactie bij een artikel en je zal zien dat mensen dat ook bij jou doen.

Om te zorgen dat je artikel wordt doorgestuurd zijn er weer verschillende manieren, de meest simpele manier op Foobie hoef je niet bijzonder veel voor te doen. Mensen met een Facebook profiel kunnen bij een artikel op “ik vind dit leuk” klikken, het wordt dan aan al hun vrienden getoond. Als jij het voor elkaar krijgt om een kettingreactie(tje) te veroorzaken dan kan je met 1 klikje onvoorstelbaar veel bezoekers krijgen.

Zoals eerder genoemd helpt het om sociaal te doen. Als je wilt dat mensen jouw artikel aanraden aan anderen (via de email of met het Facebook knopje) dan is het handig als ze denken “hey, daar heb je hem/haar weer!”.

Ik zat nog met 1 vraag.

Kan ik misschien schrijven op basis van opdrachten?

Zelfs door op andere websites te kijken zat ik al snel vast met het bedenken van onderwerpen om over te schrijven. Het waren er namelijk te veel. Het zou handig zijn als ik kon schrijven over onderwerpen die mij worden aangeboden.

Enkele maanden geleden was dit niet mogelijk op Foobie. Momenteel help ik mee met het testen van een systeem dat dat wel mogelijk maakt. Voor die tijd heb ik iets ontzettend handigs gevonden, namelijk het vertalen van artikelen.

Nederland is een van de meest actieve internetlanden maar het eigenlijk nog schattig hoe dingen in de kinderschoenen staan. Dit kan enorm in je voordeel werken als je een beetje creatief bent. Als je een andere taal spreekt dan kan je een Engels of Duits artikel vertalen, als je daar eenmaal een gewoonte van hebt gemaakt kan je dat aan de lopende band doen. Er zijn heel veel Engelse artikelenwebsites en blogs, je bent nooit klaar met schrijven.

Ik vroeg me maar 1 ding af op dit moment.

Hoe snel kan ik hier van leven?

Voorlopig kan ik niet leven van Foobie maar ik heb gemerkt dat ik in mijn geval ongeveer 40 cent per artikel verdien in een maand. Dat is een vrij laag gemiddelde maar dat heeft er ook mee te maken dat ik over  actualiteiten heb geschreven. (nu niet meer actueel)

Een andere reden is dat ik ook artikelen schrijf over dingen die ik leuk vind en geen geld opleveren. Ik heb hier uit geconcludeerd dat ik 2500 artikelen moet schrijven om volledig van Foobie te kunnen leven. Voor sommigen zal dat nog veel meer zijn en voor sommigen nog niet eens de helft.

Soms dan heb je een hoge verwachting bij een artikel omdat het een goed artikel is en het onderwerp goed verdient en dan valt het toch tegen. Andersom gebeuren deze dingen ook, ik had een artikel over online televisie en een artikel over afvallen geschreven die het indivudueel beter deden dan de eerste 10 artikelen die ik heb geschreven bij elkaar.

Wat heb ik geleerd?

  • Geld verdienen met Foobie is leuk, het is moeillijk om te zeggen wat de beste manier van aanpak is omdat dat voor iedereen anders is.
  • Je sociaal opstellen zorgt ervoor dat mensen je onthouden en dat heeft een positieve uitwerking op de hoeveelheid bezoekers en reacties.
  • Ik krijg het niet voor elkaar om te worden aangenome als beheerder.
  • Het is best moeilijk om alsmaar onderwerpen te bedenken, de oplossing is inspiratie opdoen op andere sites en eventueel het samenvatten of vertalen van artikelen.
  • Met Facebook en Hyves en linkbuilding kan je heel veel bezoekers krijgen mits je het goed aanpakt maar ik snap daar niet zo veel van. 
  • Foobie is beslist geen snel rijk formule voor mij, ik ben de eerste 4 maanden intensief bezig geweest om vervolgens maar 200 euro per maand te verdienen. Dit is echter wel blijvend.
  • Ik heb nog nooit een prijs gewonnen.
Ik vertelde over het plaatsen van een reactie. Vond je dit artikel nuttig of juist helemaal niet? Laat een berichtje achter, ik verwerk eventule tips graag in dit artikel en beantwoord met plezier jullie vragen.