blog placeholder

Er wordt vaak mee geadverteerd: ‘verdiend artikelen schrijven’. Sommigen geloven er niet zo in en anderen hebben de motivatie niet om artikelen te schrijven. Maar voor de mensen die én van schrijven houden én wel een zakcentje extra kunnen gebruiken, schrijf ik een korte gebruiksaanwijzing, tips en motivatie om je aan te sluiten bij deze gemeenschap van enthousiaste schrijvers!

 

Stap 1

Bedenk eerst of je gemotiveerd genoeg bent om aan dit avontuur te beginnen en meld je dan aan op foobie.nl! 

Eigenlijk wijst alles zich vanzelf, maar uit eigen ervaring is gebleken dat het rataplan wat je uit moet voeren, nog best ingewikkeld kan zijn.. daarom is een korte handleiding wel op zijn plaats.

Stap 2
Als je je hebt aangemeld op Foobie, dan kan je een account aanmaken. Dat valt onder het +Mijn Foobie. Dan kan je in de linkerkolom : ‘schrijf een nieuw artikel’ aanklikken. Ik zou je adviseren om eerst je artikel in Microsoft Word uit te tikken en hem daarna in het venster van Foobie te plakken.

 

Stap 3

Het schrijven van je artikel. Bedenk iets wat veel mensen interesseert zoals ‘games’ bijvoorbeeld. Ook gezondheid is belangrijk voor de lezers. Verder zijn lekkere recepten en recensies in trek. wanneer je je artikel in foobie geplakt hebt moet je eigenlijk gelijk op ‘opslaan’ klikken rechts bovenin. Dan kun je plaatjes of een filmpje toevoegen. Om een plaatje toe te voegen moet je onderaan op ‘bladeren’ klikken en een afbeelding kiezen, daarna ‘uploaden’. De link moet je dan kopiëren. Als je op het boompje op de tweede regel van het berwerk-blok klikt, dan kan je die link bij ‘image-URL’ plakken en dan op ‘insert’ klikken. Voor een filmpje moet je de URL plakken bij ‘file/URL’ en bij type werkt ‘Iframe’ vaak het beste. Als je op het blauwe vierkantje helemaal reacht op de derde regel in de werk-balk klikt, dan kan je een voorbeeldweergave zien en eventueel tekst of de grootte van de afbeeldingen aanpassen.

Stap 4
Als je helemaal klaar bent, dan kun je op ‘Publiceren’ klikken rechts bovenin. Als je dan weer naar Account gaat (bovenin) dan kun je zien dat je artikel in de wachtrij staat. Het kan een aantal uur tot een aantal dagen duren voordat je artikel gepubliceerd wordt, maar je kan gerust verder gaan met de volgende.

Stap 5

Meld je ook aan bij Google Adsense: www.google.nl/adsenseZo worden er advertenties in je artikelen geplaatst. Wanneer mensen op deze advertenties klikken, dan krijg jij X-procent van wat de adverteerders er aan verdienen. Wanneer je een Adsense account gaat aanmaken zie je op een gegeven moment een zogenaamde ‘pub-code’ rechts boven in beeld staan. Die moet je kopiëren en plakken op de site van Foobie onder ‘instellingen’en dan ‘google adsense id’. En dan is het afwachten tot Adsense de inhoud goed keurt. Dit kan een paar dagen tot een paar weken duren. Wanneer je verzoek is goedgekeurd verdwijnt de rode balk boven in beeld van je Adsense account waarin vermeld staat dat adsense de inhoud nog beoordeeld. Nogmaals: Google Adsense plaatst zelf de advertenties in je artikelen, daar hoef je niks voor te doen! Op de startpagina van je adsense account is te zien wat je verdiensten zijn.

Stap 6
Het kan heel lang duren voordat je wat begint te verdienen, of voordat het gaat lopen. Maar geef het niet op, blijf vooral schrijven omdat je het leuk vindt en je wordt vanzelf beloond voor je harde werken! Meld je nu aan met deze link:

https://www.foobie.nl/registreren/?r=f20fd0f4a0317bee000d65f01d97f0e6-645xi

 

Als er nog vragen zijn, dan hoor ik dat graag!