blog placeholder

Hoera, je bent zwanger! Je hebt maar een wens: dat je kindje gezond is. Toch houden de meeste zwangere vrouwen zich ook bezig met de vraag of het een jongetje of een meisje wordt. Is er een manier om daar achter te komen?

De enige echte manier om er achter te komen is natuurlijk door middel van een echo. Deze kunnen al vanaf 14 weken, maar bij de meeste echobureau’s kun je pas vanaf 17 weken terecht. Kun je de spanning nog even aan, dan is er altijd de 20 weken echo. 

Maar zijn er meer manieren om achter te komen of het roze of blauw wordt?

Test

Er bestaan testen die claimen dat ze kunnen aangeven of je zwanger bent van een jongetje of meisje. 

Sex

Als je sex hebt gehad in de 12 uur voor de eisprong, dan wordt het een jongentje. Eén of twee dagen eerder dan wordt het meisje. Dat komt omdat de zaadcellen die voor een jongetje zorgen namelijk sneller zijn, maar ook korter leven. Dit noemen ze de Shettles-methode.

Bakerpraatjes

Er zijn ook heel veel bakerpraatjes die aangeven of het een jongetje of een meisje gaat worden. Niet helemaal betrouwbaar, maar leuk is het wel. De meest bekende bakerpraatjes:

  • Draag je rond dan wordt het een jongen, draag je breed een meisje
  • Ben je veel misselijk dan wordt het een meisje
  • Zie je er slecht uit tijdens de zwangerschap dan wordt het een meisje. Zie je er prachtig uit: een jongen. De claim is dat meisjes de schoonheid bij hun moeder weghalen. Hetzelfde zeggen ze ook over het figuur van de aanstaande moeder. Als je taille verdwijnt en je krijgt dikke billen dan wordt het ook een meisje.
  • Trek in zoet? Dan wordt het een meisje. Trek in hartig? Een jongen!
  • Als je hoog draagt wordt het een meisje. Draag je laag een jongen.
  • Als je moeder (de aanstaande oma dus) grijs haar heeft dan wordt het een jongen.
  • Als je navel gevoelig is wordt het een meisje, zo niet dan wordt het een jongetje.

Ringen

Met een trouwring zou je ook het geslacht kunnen achterhalen. Hang de ring aan een touwtje, ga op je rug liggen en laat de ring een paar centimeter boven je buik hangen. Draait de ring van je buik naar je voeten? Dan wordt het een meisje. Beweegt de ring van de ene heup naar de andere, dan wordt het een jongetje.