sinaasappelhuid

Niets is zo vervelend als die kleine (of grote!) putjes in je benen en billen. Een sinaasappelhuid, of cellulitis, wordt meestal veroorzaakt door je hormonen en is ook deels genetisch bepaald. Het helemaal voorkomen is daarom lastig. Toch kun je er gelukkig wel voor zorgen dat de kans kleiner is dat je ermee te maken krijgt. Nu de winter eraan komt en je benen verstopt zitten onder je winterkleding heb je mooi de tijd om hieraan te werken. Hoe? Gebruik de tips in dit artikel!

Eet gezond

Om een gezonde huid te krijgen heeft je lichaam genoeg vitamine C nodig. Dit haalt je lichaam vooral uit gezond eten, zoals groente en fruit. Zorg daarom voor een gevarieerd voedingspatroon waar dit voldoende in zit. Daarnaast zijn ook producten met vis, eieren, noten en granen belangrijk voor een gezonde huid. Kortom: haal die schijf van vijf in huis!

Drink voldoende water

Niet alleen een gezond voedingspatroon draagt bij aan een gezonde huid; ook water heeft hier een gunstige invloed op. Een mens heeft ongeveer anderhalf tot twee liter water per dag nodig om zo alle afvalstoffen af te kunnen breken. Daarnaast wordt je huid op die manier gehydrateerd en blijft het vervolgens soepel en droogt het niet uit.

Hydraterende producten

Soms moet je de natuur een handje helpen. Er zijn veel hydraterende producten die je kunt gebruiken om je huid gezond te maken. Kijk eens op australian-bodycare.nl en oriënteer je op fijne en voedende bodylotions, doucheschuim of hydraterende oliën. Met deze producten zul je merken dat je huid en het weefsel eronder een stuk soepeler zullen aanvoelen.

Beweeg genoeg

Je kunt een sinaasappelhuid ook voorkomen door voldoende te bewegen. Lichaamsbeweging zorgt voor een goede doorbloeding en hierdoor zullen die putjes in je billen en benen een stuk minder snel tevoorschijn komen. Daarbij komt dat cellulitis vaak tevoorschijn komt bij wat overgewicht. Lichaamsbeweging gaat dit natuurlijk ook tegen!

Bezoek de schoonheidsspecialiste

Ben je echt ten einde raad? Breng dan gewoon eens een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste. Veel schoonheidsspecialistes zijn goed in het uitvoeren van een anti-cellulitebehandeling. Hier zijn verschillende methodes voor zoals kneden, masseren, cryobehandelingen en andere manieren om die putjes te laten verdwijnen.

Extra tip: zorg voor voldoende (nacht)rust. Wanneer je lichaam zich in de ruststand bevindt zal het alle processen in je lichaam beter in balans houden. Dus ook je hormoonhuishouding! Hier zal je huid dan ook zeker van profiteren.