blog placeholder

Cellulites, een van de grootste schoonheidsproblemen van deze tijd die, helaas, voornamelijk vrouwen treft. Vrijwel elke vrouw krijgt vroeg of laat met deze kwaal te maken. Het goede nieuws is dat cellulitis te verslaan is. Lees hier de stappen die je kunt ondernemen om cellulitis drastisch te verminderen.

Cellulitis komt bij vrouwen voornamelijk op de billen en dijen voor. De voornaamste oorzaak is een slechte werking van de bloedsomloop. Hierdoor worden vetten, vocht en afvalstoffen niet afgevoerd maar blijven onder de huid achter waardoor de kenmerkende sinaasappelhuid ontstaat.

Sommige vrouwen zijn vatbaarder voor cellulitis dan anderen. Dit heeft te maken met hun genetische aanleg.Om je cellulitis te verminderen, kun je echter wel een aantal dingen doen:

1. Beweeg! Het lijkt zo simpel, maar het is wel degelijk effectief. Vooral krachttrainingen kunnen een erg goed effect hebben. Bovendien kan het verliezen van gewicht helpen om cellulitis minder zichtbaar te maken.

2. Kijk kritisch naar wat je eet. Er zijn een aantal voedingmiddelen waarvan bekend is dat ze een negatief effect hebben op cellulitis. Voorbeelden hiervan zijn koffie, alcohol en suikers. Probeer wat vaker een glas water te nemen.Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alles laat staan maar probeer bijvoorbeeldeens wat fruit te eten in plaats van koekjes of snoep. Vervang frituurvet door plantaardige vetten zoals olijfolie. Alle kleine beetjes helpen.

3. Smeer de probleemzones regelmatig in. Er zijn tegenwoordig zeer goede producten op de markt die je kunnen helpen in de strijd tegen cellulitis. Informeer bij je drogist of apotheek naar de mogelijkheden. Een voordeel van insmeren is dat jetegelijkertijd de huid masseert wat de doorbloeding bevordert. Heb je geen producten tegen cellulitis in huis? Smeer je dan goed in met bijvoorbeeldbodylotion. Hier krijg je ook een heerlijk zachte huid van.

4. Slik voedingssupplementen. Er zijn talloze voedingssupplementen op de markt die goede effecten hebben op de huid. Visolie en biergisttabletten zijn goed voor hart en bloedvaten en kunnen de doorbloeding dus verbeteren. Vitamine B en Groene thee capsules kunnen wonderen doen voor je huid. Het slikken van voedingssupplementen is de makkelijkste manier om te werken aan een mooie huid.

5. Masseer of laat je masseren. Veel massagesalons bieden massages aan die gericht zijn op het verminderen van cellulitis. Vind je dit te duur of ga je liever niet naar een massagesalon, zoek dan op youtube naar filmpjes die je kunnen leren hoe je moet masseren om cellulitis te verminderen.

Naast deze manieren om cellulitis te verminderen zijn er ook mogelijkheden om het te camoufleren. Op een bruine huid valt cellulitis bijvoorbeeld al veel minder op. Ben je niet zo snel gebruind? Gebruik dan een zelfbruinende bodylotion. Als je een kort rokje aan wilt, kun je ervoor kiezen om een hele dunnen panty (6 denier) eronder aan te trekken. Dit is bijna niet te zien en zorgt er wel voor dat je prachtige gladde benen hebt.

Heb je alles al geprobeerd en wil je cellulitis niet verminderen? Bedenk dan dat het overgrote deel van alle vrouwen, dik of dun, last hebben van cellulitis. Er zou geen reden moeten zijn om je ervoor te schamen.