blog placeholder

Afvallen… Het gaat zeker niet gemakkelijk. Als je sport, gaat er niks af. En als je helemaal niet sport, dan word je dikker! Soms kan je wel iets minder vet gebruiken. Je hebt het gevoel dat iedereen om je heen een dunne buik heef ten dan voel je jezelf niet zo fijn. Je wilt er iets aan doen! Maar ja, wat moet je dan doen? Oefeningen zijn niet genoeg helaas… Vermogen en eten spelen ook een belangrijke rol. Maar als je maar lang genoeg je best doet, wordt je vanzelf bijzonder. Met deze tips om in een mum van tijd een dunne buik te krijgen!

Afvallen
Tsja, je bent volgens jezelf best wel een beetje dik en je wilt afvallen. Maar hoe? De sportschool werkt niet, en je komt steeds maar weer aan. Kom alles te weten over hoe je snel kunt afvallen en ook wat je eigenlijk moet eten!

Discipline
Als je wilt afvallen moet je goed gefocust zijn op je doel en niet afdwalen. Al sport je 2 weken heel hard en je doet het die volgende week niet, dan zal je niet gauw afvallen. Je moet een goed schema maken met wat je allemaal wilt doen in een week en hoe vaak je wilt gaan trainen.

Sportschool
De sportschool, voor sommige mensen de ideale sportplek, alleen soms is het zo handig nog niet. Je moet er eerst heen, soms fietsend. En als je daar dan aankomt heb je al geen zin meer. Daarom kun je ook thuis trainen. Handig, want je hoeft de deur niet uit.
Het voordeel aan de sportschool is wel: Je hebt veel meer attributen om mee te trainen.
Dit kan zeker een minpunt zijn voor het thuis trainen, maar dat is het niet. Je kunt namelijk thuis al je spieren trainen.

Thuis

Workout
Ben je thuis, en heb je geen zin om naar de sportschool te gaan? Geen probleem! Je kunt ook gewoon thuis trainen.
Pak je laptop en ga naar YouTube. Tik in wat je wilt trainen:

 • Conditie
 • Buikspieren
 • Armen, schouders en rug

Dit zijn de voornaamste trainingssoorten. Een goed account is fitnessblender. Op dat account heb je een groot overzicht van allerlei workouts voor thuis. Erg handig!

Hardlopen
Hardlopen is een grote training voor je conditie. Het fijne aan hardlopen is dat je constant kan opbouwen en dus altijd vooruit gaat.
Een nadeel is wel: je doet alleen maar dezelfde beweging, bij een workout span je verschillende spieren aan en verlies je veel vet.

Sixpack?

Buikvet
Sommige mensen willen er ook nog eens een sixpack bij. Dat is heel verleidelijk. Maar het is zo makkelijk nog niet. Ten eerste moet je eerst een goed vetpercentage hebben wil je sixpack überhaupt te zien zijn. Dit kun je trainen met oefeningen op internet. Je kunt gewoon intypen: Buikvet verliezen workout. Voor mannen heb je voor een sixpack het vetpercentage rond de 13/14% nodig. Als je een sixpack wil die in de tijdschriften staan, heb je wel rond de 12% nodig. Het normale vetpercentage voor mannen is ongeveer tusssen de 15 en 25%.
Voor vrouwen heb je voor een sixpack uit de boekjes ook rond de 12% nodig. Voor een leuk buikje heb je rond de 25 en 30% nodig.
De meest voorkomende manier om vetpercentage te meten is met een huidplooimeter. Deze zijn niet erg duur en dat kun je ook laten doen bij de huisarts of sportschool.

Spieren
Je moet ook nog eens de spieren hebben. Om deze te trainen moet je abs workouts doen. Redelijk zwaar, maar na een maandje of 2/3 heb je wel resultaat.
Als je op YouTube intikt: Abs workout, dan vind je het zeker.
Natuurlijk moet je niet superveel ongezond eten gaan eten. Dan helpt het niet.
Over het eten zie je zo nog wat.

Routine
Als je goed wilt afvallen, moet je oefeningen herhalen. Het heeft dus geen zin om 1 keer in de week een superzware oefening te doen en dan de volgende week niets. Je moet een trainingsschema voor jezelf opstellen.
Je kunt dit doen aan de hand van wat je wil trainen of afvallen. Als je graag spieren wil moet je daar dus vaak en regelmatig op trainen. Maar als je wilt afvallen moet je een workout zoeken die bestaat uit belly fat loss {verlies van buikvet}.

Eten
Na je workout is het belangrijk om goed te eten.
Je moet natuurlijk geen suiker en junkfood gaan eten.
Goed eten na een workout is:

 • Zilvervliesrijst
 • Havermout
 • Volkoren brood
 • Couscous
 • Volkoren pasta
 • Bulgur
 • Eiwitten
 • Fruit

Resultaat
Natuurlijk duurt het altijd lang voordat je een leuk buikje hebt, maar met deze tips gaat het zeker lukken!