blog placeholder

Voor een partner van iemand die snurkt, kunnen de nachten héél lang duren. Dikwijls geraakt men zelfs niet in slaap of wordt de slaap met regelmaat onderbroken.

Natuurlijk kan je als partner van… oordopjes kopen, maar misschien vind je hier in de onderstaande tips wel de oplossing. Alvast veel succes toegewenst 😉

We weten allemaal hoe vervelend het kan zijn wanneer bv. je partner snurkt en vele onder ons zijn dan ook op zoek naar allerlei oplossingen om het snurken teniet te doen.

Hieronder heb ik enkele tips bij elkaar gezocht, hopelijk kan ik hier enkele mensen mee helpen:

– Het zou kunnen dat de lucht in uw slaapkamer te droog is en dit bevordert het snurken. Om dit probleem te verhelpen kan je bv. beroep doen op een luchtverdamper of luchtbevochtiger.
– Eet vooral geen zware maaltijden voor het slapengaan.
– Het gebruik van alcolhol is ook een grote boosdoener, dus drink geen alcohol voor het slapen gaan.
– Raar maar waar, maar misschien moet je toch eens overwegen om af te vallen, de druk van de bovenste luchtwegen zal verminderen en dus zal de kans op snurken ook minderen.
– het zou best kunnen dat je medicijnen gebrukt die het snurken bevorderen, bv. slaapmiddelen. Vraag dit na aan je arts en misschien heeft die wel een andere oplossing voor je.
– Slaap zoveel mogelijk op je zij.
– Verhoog het hoofdeinde van je bed door bv. een extra kussen, beschik je over een verstelbare latoflex, zet dan het hoofeinde een beetje naar boven.
– Als het snurken gewoon een gevolg zijn van een verstopte neus, gebruik dan medicatie die je ademhaling weer zal vergemakkelijken.
– Om een zwelling van slijmvliezen in neus of keel op te lossen, kan je gewoon je mond voor het slapen gaan gorgelen met bv. pepermuntmondspoeling.

Apneu:

– gevaarlijke aandoening
– overmatig en luid snurken
– van tijd stopt met ademhalen
– soms al happend naar adem wakker worden
– regelmatig opstaan met hoofdpijn
– niet echt uitgeslapen bent
– kan tot een hoge bloeddruk leiden
– vergroot het hart
– vermindert het zuurstof gehalte in het bloed

Als u vermoedt dat u aan Apneu lijdt, waarschuw dan direct je huisarts.