blog placeholder

Al een aantal maanden of zelfs jaren loopt u met vervelende klachten. U heeft pijn in uw nek, pijnstillers en fysiotherapie, de dokter weet het ook niet meer en u bent er helemaal klaar mee…

Chiropractie is voor vele klachten een pijnverlichtende of verdwijnende oplossing!

Chiropractie kan de oplossing bieden voor uw klachten !

Chiropractie richt zich op de wervelkolom en kan uitkomst bieden bij de volgende klachten :

  • Rugklachten
  • Nek/schouderklachten
  • Hoofdpijnklachten,migraine
  • Atrose, slijtage
  • Whiplash
  • Hernia
  • Groeipijnen
  • Zwangerschap
  • Sportklachten,blessures

Chiropractie is op vele gebieden bijzonder effectief. Chiropractie kan op elke leeftijd worden toegepast en het heeft zelfs zijn voordelen om in behandeling te gaan bij een Chiropractor op een 'jonge' leeftijd. Verschillende klachten kunnen op jonge leeftijd zo goed behandeld worden dat eventuele mogelijke schade of pijn vaak voorgebleven wordt. Ook voor mensen zonder klachten kan Chiropractie verstandig zijn, zoal bij topsporters, bijna niemand staat geheel recht en de Chiropracticus corrigeert houdingen en stimuleert allerlei processen in je lichaam.

 

 

Wanneer u Chiropractie wilt toepassen op uw lichaam gaat u opzoek naar een geschikte praktijk. Het beroep Chiropractie is (nog) niet officieel erkend bij de overheid. Het beroep valt onder de term 'alternatieve' of 'complementaire geneeskunde'. Hierdoor ook dat huisartsen niet (snel) doorverwijzen naar een Chiropractor, het is nog niet erg bekend binnen de reguliere stromingen. Om toch bij een goede praktijk aan te komen is de Stichting Chiropractie Nederland opgericht, SCN. Deze stichting werkt volgens de BIG gestelde eisen. De Chiropractie moet aan bepaalde eisen voldoen en deze worden door de SCN gecontroleerd. Het is verstandig naar een praktijk te gaan welke aangesloten is bij de SCN. De NCA, Nederlandse Chiropractoren Associatie geeft de erkenning van het beroep en zorgt voor de titelbescherming.

Als u begint met de behandeling bij een Chiropractor krijgt u een vragenformulier welke u samen met de behandelende Chiropractor doorneemt. De vragen gaan over uw gehele lichamelijk en geestelijke gezondheid en medische voorgeschiedenis. De klachten welke u ondervind worden besproken en aan de hand van dit gesprek volgt het lichamelijk onderzoek. Wanneer u rontgen of MRI foto's recent heeft laten maken zal de Chiropractor hiernaar vragen wanneer dit een aanvulling kan hebben op uw klachten. Er vind een orthopedisch en neurologisch onderzoek plaats en het verdere chiropractisch onderzoek van uw wervelkolom en de evaluatie hiervan. De Chiropractor zal dit met u bespreken en uw zo duidelijk mogelijk informeren. Samen met u kan de chiropractor in de meeste gevallen verder met de gestelde diagnose en stelt u samen het behandelplan op. Het komt niet vaak voor maar de Chiropractor kan aangeven uw klachten niet te kunnen behandelen, de Chiropractor zal u dan verwijzen naar een andere weg voor de oplossing van uw klachten.

Bij de Chiropractie speelt de wervelkolom een grote rol, de bewegenlijkheid en stabiliteit van de wervelkolom is erg belangrijk. Chiropractie is een manuele therapie. In de wervelkolom bevinden zich allemaal zenuwen en spieren om de kolom heen, als hier iets verkeerd zit kan dit voor vele klachten zorgen omdat je wervelkolom behoord tot het centrale zenuwstelsel en de impulsen van de pijn in verschillende delen van je lichaam te voelen kunnen zijn ! Bijna je hele lichaam staan met je wervelkolom in verbinding .

De Chiropractor gebruikt verschillende technieken. Door de techniek van verschillende specifieke drukpunten wordt je wervelkolom in beweeglijkheid bevorderd. De Chiropracor manipuleerd en corrigeert de stand van je wervels en gewrichten en drukt lucht weg tussen de wervels, dit geeft vaak een knakkend geluid waardoor Chiropractie ook wel 'bottenkraken' word genoemd. De Chiropractor geeft je ook vaak oefeningen mee waar je thuis mee aan de slag kan, dit zijn vaak oefeningen om je houding te verbeteren. Ook ontspanningstechnieken voor de spieren worden toegepast. U kijkt samen met uw Chiropractor naar uw leef-eet en drinkgewoontes om uw functioneren zo goed mogelijk te bevorderen. Een behandeling duurd meestal zo'n 20 minuten en na één behandeling is er meestal een positieve vordering in uw klachten.

De behandeling is meestal geheel pijnloos. U kunt na de behandeling wel wat klachten ervaren u lichaam gaat reactie geven op de behandeling, dit is vaak alleen maar positief, u kunt altijd contact opnemen met uw behandelende Chiropractor. Bespreek klachten, reacties na een behandeling altijd met u Chiropractor bij de volgende behandeling, dit om een goed beeld te krijgen van goede vorderingen maar ook van het mogelijk moeten aanpassen van het opgestelde behandelplan.

Ter aanvulling

Chiropractie is bij bijna alle zorgverzekeraars opgenomen in hun aanvullende zorgpakket. Vaak als eis dat de Chiropractie is aangesloten bij het NCA. Voordat u begint met uw behandeling is het aan te raden te informeren bij uw zorgverzekeraar hoe dit in uw geval geregeld is.

                                        

 

       Kiest u voor uw gezondheid ? Overweeg Chiropractie !