blog placeholder

Opdrukken doe je zo

 

Het is mooi weer en je wilt er top uitzien. Je wilt dat je lichaam in top conditie is. Dat kan je bereiken. De oefening is speciaal voor je ontwikkeld, zodat je er fit uit ziet. En je lichaam zich ontwikkeld in een mooie strakke gespierde lijf. De V vorm waar je naar op zoek bent. Je traint met deze oefening alle grote spieren in het lichaam. De nek, schouders, armen, borst, buikspieren, rug, benen, biceps, en triceps.

Iedereen drukt op, maar is dit goed. Dat is de vraag? Je zit tal van mensen opdrukken. Het meest effectieve manier van opdrukken daar gaat het om. Je moet resultaat zien en snel. De verbranding en verzuring van de spieren waardoor de spieren zich ontwikkelen daar streef je naar.

Het mooie van de oefening is dat het totaal geen ruimte in beslag neemt. Je hebt geen gewichten nodig. Je traint met je eigen lichaamsgewicht. De kans op blessure is minimaal.

Je kunt deze oefening in het begin op je knieën uitvoeren. Het beste is de opdruk stand met de benen gestrekt

 Positie:Neem de opdruk positie aan. Strek je benen zoveel mogelijk naar achteren. Houdt de positie aan.

Ontspannen houding:Zorg dat je rug recht is. De schouder en armen zijn redelijk ontspannen. Je voelt de zwaarte kracht in je schouder en armen.

Al het gewicht is nu naar een punt. Adem in en zak nu langzaam met je schouder en armen naar beneden toe. De boven armen druk je tegen het lichaam aan. Je borst mag de grond niet aanraken. Nog niet uitademen en nog niet naar boven. Blijf in deze houding. Ga nu een klein stukje (20 centimeter) naar voren met je schouders.

Je nek houdt je recht. Kijk naar voren, ontspan de nekspieren. De buik en rugspieren zijn aangespannen.

Ademhaling:Tijdens het uitademen kom je een klein stukje naar boven ongeveer 15 centimeter. Blijf in deze houding. Adem in en ga met je schouder naar achteren in de zelfde positie. Ga nu weer 15 centimeter naar boven en adem uit. Hoe deze positie vast. Adem in, ga nu weer helemaal naar beneden net boven de grond. Denk eraan je borst mag de grond niet aanraken. Houdt de positie die je nu hebt vast en ga nu zover als dat je kunt naar voren met je schouders, voel je het al.

 

Nu dat je zover mogelijk met je schouders naar voren ben gegaan push je je zelf helemaal weer naar boven. Tijden het uitstoten adem je uit. Je ademt je leeg uit. Dit doe je zodat de longen automatisch weer opzoek gaan naar zuurstof. Door dit te doen neemt de long(en) de zuurstof optimaal op.

Spieren:Doe 10 x herhalingen. Voel je de kuitspieren, de bilspieren, de hamstrings, de rugspieren, de buikspieren, de schouderspieren, de triceps, de biceps, de nekspieren en de borstspieren volhouden je bent goed bezig.

 

Extra training:Ben jij die fanatieke persoon die lekker bezig is met deze oefening, dan heb ik een tip, probeer deze oefening in 5 x treden. Ga naar beneden in 5 x stappen van 15 centimeter, blijf 7 seconden in deze positie, houvast en werk zo de andere 4 x stappen uit. Doe dit zoveel als dat jij wenst. Ik weet zeker dat deze oefeningen je laat werken. Ik heb er de volste vertrouwen in. Ik weet zeker na dat jij deze oefening hebt uitgeprobeerd, een tevreden work-out hebt.

Resultaat:Kijk in de spiegel en vergelijk zelf of je lichaam er beter uit ziet, jij treft het. De gezondheid en vitaliteit blijven hierdoor gewaarborgd, dit merk je. Na deze stevige workout voel je de kracht in je lichaam. Het gevoel van voldoening waar jij naar opzoek was heb je nu gevonden. Eindelijk een oefening waar jij baat bij hebt gehad. Een perfecte oefening voor een perfect persoon.