blog placeholder

Kwakzalverij is het bevorderen van frauduleuze of ontwetende Medische Praktijken. De benaming Kwakzalver is een Frauduleuze of Ontwetende Pretendent naar Medische Vaardigheden of een Persoon die Beweert, Professioneel of Publiekelijk, bepaalde Vaardigheden te hebben, Kennis van Zaken of Kwalificaties Denkt te Hebben, men noemt zo’n Persoon ook wel Charlatan.

In de Middeleeuwen betekende het woord Quacker schreeuwen. De Quacksalvers verkochten hun waren op de Markt door Luid te Schreeuwen.

 

                                 Quacker - Kwakzalver - Charlatan

Bij het bepalen of een persoon een Quacker – Charlatan – Kwakzalver is, komt men bij de Centrale Vraag, wat aanvaardbaar bewijs is van de werkzaamheid en veiligheid voor welke Behandelingen, Kuren of Procedures van Behandelingen de vermeende Kwakzalver voorstander van is.

                                                            Advertentie voor het bevorderen van de groei van haar

Zelfs wanneer er géén fraude is bedoeld zijn Kwakzalvers hun remedies vaak waardeloos, deze remedies bevatten dan ook de ingrediënten die géén effect hebben. Sommige remedies bevatten stoffen als, Opium, Alcohol, Honing die symptomatische verlichting geeft, maar géén genezende eigenschap heeft. De weinig effectieve middelen die Kwakzalvers verkopen zijn : Braak Middelen, Laxeer Middelen en Diuretica. Sommige ingrediënten hebben een medicinale werking als :  Kwik, Zilver en Arseen Verbindingen. Sommige van deze remedies hebben geholpen aan een aantal infecties en parasitaire aandoeningen. Wilgenbast bevat Salicylzuur, deze is chemisch nauw verwant aan Asperine en Kinine in Bast Jezuïet, deze heeft een effectieve behandeling van Malaria en andere Koortsen. De kennis van de geschikte toepassingen en doseringen zijn beperkt.

Het aantal Internationale verhandelde Kwakzalver Medicatie steeg in de jaren van de 18e Eeuw, de meerderheid is onstaan in Groot Brittanië tegenwoordig noemt men deze United Kingdom. In 1830 vermelde de Britse Lijst Parlementaire Records over 1.300 verschillende Proprietary Medicijnen, waarvan de meeste van Kwakzalvers waren, deze predikten de ‘Moderne Normen’.

Een Nederlandse Organisatie die zich verzet tegen Kwakzalverij is de Vereniging Tegen de Kwakzalverij at Http://www.kwakzalverij.nl opgericht in 1881 en is daarmee de oudste organisatie van deze soort. Het heeft zijn eigen tijdschrift Nederlands Tijdschrift Tegen de Kwakzalverij NTtdK. In de eerste jaren speelde de Vereniging Tegen de Kwakzalverij een rol in de professionalisering van de Geneeskunde. Zijn inspanningen in het Publieke Debat heeft bijgedragen aan Nederland als één van de eerste landen de de Overheid een Drug Regelgeving liet maken.

andere Europeese Verenigingen zijn :

In 1909 zijn Secret Remedies gepubliceerd door de British Medical Association, dit in een poging om de verkoop van Kwakzalverij de stoppen. Deze publicatie was oorspronkelijk een serie artikelen die gepubliceerd zijn.

Advertentie van Snake Oil Elixer van de University of Aberdeen  Advertentie van een Medicijn welk Cancer Heelt

Dr. Sibley een Engels Patent Medicijn Verkoper van de late 18e en vroege 19e Eeuw, ging zelfs zo ver, dat de Reanimerende Solar Tinctuur gebruikt zou moeten worden om het Leven Te Herstellen In Het Geval Van Een Plotselingen Dood. Een ander Dr. Solomon, beweerde dat zijn Cordial Balsem van Gilead bijna alles zou genezen, maar in het bijzonder effectief zou zijn tégen Alle Geslachts Ziekten in geval van klachten van Gonorroe tot Onanie. Hoewel …. het eigenlijk gewoon Brandy op Smaak gebracht met Kruiden, verkocht in de Detailhandel voor maar 33 Shilling per fles. Vandaag de dag kost zo’n fles $ 100 Dollar per fles.

Medische Kwakzalverij en zijn Bevordering van Wonder Middeltjes en van Waardeloos Drugs, behoort tot de meest prominente misverstanden die lijden tot Formele Zelf-Regulering in het Bedrijfs Leven.

 

 Quacker - Kwakzalver - Charlatan  Advertentie voor het bevorderen van de verkoop van Cocaine Toothache Drops - Cocaine Tandpijn Drankje

Lijst van Personen die Beschuldigd zijn van Quackery – Charlatan – Kwakzalverij

Overledenen

Thomas Allinson 1858 – 1918

Stichter van de Natuur Geneeskunde, zijn opvattingen bracht hem vaak in conflict met het Koninklijk College van Artsen van Edingurgh en de General Medical Council, in het bijzonder zijn verzet tégen Artsen die veelvuldig gebruik maakten van Drugs, maar ook zijn verzet tégen Vaccinatie en zijn Zelf Promotie in de Pers. Zijn opvattingen en publicatie van deze leidde tot zijn bestempeling van Kwakzalverr en hij is beschreven in de General Medical Council voor zijn beruchte gedrag in een Professionele Respect.

 

John Harvey Kellogg 1852 – 1943

Een Beëdigd Arts in Battle Creek, Michigan, Verenigde Staten, die een sanatorium met hlistische methoden had, een bijzondere aandacht had voor voeding, klysma’s en lichaams beweging. Kellogg was een voorstander van Vegetarisme en de Uitvinder van de Maïs Schilfer Ontbijtgranen dit in samenwerking met zijn broer Will Kellogg.

 

Franz Anton Mesmer 1734 – 1815

Geboorte Namen zijn; Friedrich Anton Mesmer was een Duits Beëdigd Arts en Astroloog. Hij heeft Uitgevonden wat men noemt het Magnetisme Dier.

 

D.D. Palmer 1845 – 1913

Een Supermarkt Eigenaar die beweerde een conciërge van doofheid te genezen, ná het aanpassen van de uitlijning van zijn rug. Hij richtte het gebied van Chiropractie gebaseerd op het principe dat álle ziekten en kwalen door het aanpassen van de uitlijning van iemands rug kon worden vastgesteld. Zijn hypothese werd genegeerd door Medische Professionals in die tijd en ondanks een aanzienlijke volgers, moet dit nog wetenschappelijk bewezen worden.

 

Louis Pasteur 1822 – 1895

Een Frans Chemicus het best bekend voor zijn opmerkelijke doorbraken in de Micro Biologie. Zijn experimenten bevestigden de Kiem Theorie van Ziektes, maar ook het verminderen van de sterfte van Kraam Vrouwen Koorts het Kraambed en hij creërde de éérste Vaccin tégen Hondsdolheid. Hij is vooral bekend bij het grote publiek, doordat hij liet zien hoe Melk en Wijn het Zuur in de Maag liet stoppen. Dit Proces werd Pasteurisatie genoemd. Zijn hypotheses ontmoette aanvankelijk veel vijandigheid. Hij is vandaag de dag beschouwd als één van de Drie Stichters van de Micro Biologie, tesamen met Ferdinand Cohn Robert Koch.

 

Linus Pauling 1901 – 1994

Een Nobelprijs Winnaar in de Chemie. Pauling bracht veel van zijn latere carriére door als argument voor de behandeling van Somatische en Psychische Ziekten met Orthomoleculaire Geneeskunde. Onder zijn beweringen waren dat de Verkoudheid kan worden Genezen met Massieve Doses Vitamine C. Samen met Ewan Cameron schreef hij het boek Kanker en Vitamine  in 1979. Dit boek was meer populair bij het Publiek dan bij de Medische Professionals.

 

Levenden

Mehmet Oz geboren in 1960

Gastheer van The Dr. Oz Show, is beschuldigd van het bevorderen van Pseudo Wetenschappelijke Gezondheids Behandelingen en Supplementen. Hij werd geconfronteerd met een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat voor zijn rol in het helpen van Bedrijven die Frauduleuze Geneeskunde Verkopen.

 

Kevin Trudeau geboren in 1963

Kevin publiceerde diverse boeken over Kuren met betreking tot Ziekten, Gewichts Verlies en de Schuld. Hij is momenteel in een Alabaman Gevangenis voor het niet betalen van de $ 37.6 Miljoen Boete.

 

Andrew Wakefield geboren in 1957

Andrew Publiceerde een Frauduleuze Studie in The Lancet in 1998, waarin hij beweerde dat de BMR Vaccin de kans op Autisme verhoogt. Zijn onderzoek is beschreven als een uitgebreide fraude. Geen van zijn resultaten kunnen worden ge-reproduceerd door andere onderzoekers. De studie beweerd dat de ge-combineerde MMR Vaccin het Risico op Autisme vergroot, terwijl Wakefield net Patent had aangevraagd op aparte vaccins voor drie verschillende ziekten. Indien de studie aanvaard wordt, zou dit een grote winst zijn binnen de Medici.