blog placeholder

Koffie drinken is een dagelijkse gewoonte geworden van vele van ons. Staan we eigenlijk ooit stil bij de effecten van koffie op ons lichaam? Misschien heb je ooit eens geprobeerd een tijdje zonder koffie te leven, je bent er dan ongetwijfeld achter gekomen dat je van ontwenningsverschijnselen geniet. Laten we hier eens dieper op ingaan..

Drinken Wat is eigenlijk de funtie van drinken?

De Het lichaam kent meerdere sapstromen, zoals het bloed, het lymfevocht en de urine. Al deze sapstromen dienen gevoed en onderhouden te worden. Daar is natuurlijk vocht voor nodig. Iedere stap van inname van voeding tot de opname van voeding door de cel wordt mogelijk gemaakt door water. Voor een deel haalt het lichaam dit vocht uit de voeding, voor een ander deel uit wat we drinken. Het lichaam bestaat voor het allergrootste deel uit water, als een grote spons water. Dat vocht dient natuurlijk op peil te worden gehouden. Vocht is ook belangrijk voor de temperatuurhuishouding. Vocht heeft nog een andere essentiële functie: de reiniging van de darm. Wanneer we voldoende zuiver vocht (water) binnenkrijgen, wordt de darm als het ware steeds gedoucht. Alle restjes voeding die zich ergens in de plooitjes van de darm bevinden worden daardoor afgevoerd. In de Natuurgeneeskunde wordt het schoonzijn van de de darm als essentieel gezien voor een gezond lichaam. Het is o.a. goed voor de maaltijd wat water te drinken..

 

 

Koffie

 

Wanneer we koffie drinken, behandelt het spijsverteringskanaal dit als voeding. Koffie prikkelt. Hij zet de armen aan tot uitscheiding op een manier die niet gezond is. Hij prikkelt bovendien het hele zenuwstelsel. Hij zet aan tot actie. Hij haalt de rust uit het lichaam. Vanuit natuurgeneeskundige standpunt is koffie niet gewenst. Vanuit Spiritueel oogpunt kan men zeggen dat koffie niet alleen het zenuwstelsel prikkelt, maar ook de mens als geheel. De mens die veel koffie drinkt verliest het contact met zijn innerlijk. Hij wordt méér voortgestuwd door zijn dadendrang dan door wat hij diep van binnen weet dat goed voor hem is. Koffie stuwt en prikkelt, koffie brengt niet tot rust. Hij geeft niet de kracht om vanuit het innerlijk naar buiten te komen, maar leidt juist van deze weg af. Doordat wij koffie drinken, kunnen we de natuurlijke rem in het lichaam niet meer verstaan. Wanneer we koffie waarnemen vanuit ons allesomvattend vermogen zien we dat koffiedrinken grote bijwerkingen heeft op de energetische hormoonhuishouding. Het is in die zin behoorlijk giftig voor de mens.

 

Misschien is het goed om wat meer technische informatie over koffie te geven:

 

De stimulerende koffie is de welbekende cafeïne. De hoeveelheid cafeïne in een kopje koffie verschilt nogal, afhankelijk van onder meer de soort koffie, de wijze van zetten en de hoeveelheid koffie die gebruikt. Het cafeïnegehalte in een kopje koffie kan daardoor variëren van 90 tot 150 milligram. Wanner men meer dan 350 milligram cafeïne per dag inneemt ontstaat er en lichamelijke afhankelijkheid. Dit betekend dat men klachten krijgt als men stopt met de inname van cafeïne. Doordat de bloeddruk dramatisch daalt gaat er geen bloed meer naar het hoofd. Daardoor ontstaat er een (stevige) hoofdpijn. Verder wordt men moe, geïrriteerd, rusteloos en zenuwachtig en lukt het werken niet al te best. Deze symptomen stopen als men cafeïne inneemt. Daardoor ervaart men koffie (lees cafeïne) als het medicijn voor deze klachten, terwijl hij er natuurlijk de oorzaak van is.

 

Belangrijk om te weten bij Stoppen met Koffie!

 

Als je ervoor kiest te stoppen met koffie is het erg belangrijk dit vooral geleidelijk aan te doen! Het hele sympathische zenuwstelsel is er namelijk op ingesteld om te worden overprikkeld door cafeïne. Stop je daar abrupt mee, dan ontstaat een te lage aansturing in het lichaam en van het energielichaam. Dat is op energetisch niveau goed te meten. Afhankelijk van de hoeveelheid die je gewend was te drinken bouw je de consumptie af in één week tot enkele weken. Iedere dag een half kopje minder is een goede richtlijn.

 

Afscheid nemen van koffie-het fundament opblazen Het afscheidnnemen van koffie is in feite een vreugdevolle zaak. Eindelijk mag je jezelf zijn en je leven leiden in een tempo dat van nature bij je past!

 

Wie gewend is veel koffie te drinken, staat voor de vaak enigszins pijnlijk beleefde vraag wat hij kan drinken als hij met koffie is gestopt? Sommige mensen stappen hoopvol over op cafeïnevrije koffie. Helaas, op energetisch niveau veroorzaakt dit praktisch dezelfde chaos als cafeïnehoudende koffie dat doet. Ook zwarte thee bevat cafeïne.

 

Gezonde dranken zijn:

 

-water

 

-groene thee

 

-kruidenthee

 

-fruitsappen (met mate)

 

-groentesappen

 

-surrogaatkoffies (natuurvoedingswinkels)

Het hefboomeffect

Koffie werkt in het lichaam als katalysator. Het zet allerlei processen in werking. Wanneer we stoppen met koffie is er sprake van een omgekeerd hefboomeffect. Kent u hef hefboomeffect? Eén mens kan honderden kilo’s in zijn eentje vooruit rollen door een lang paal onder een steen te steken en dan met zijn gewicht aan het uiteinde van de paal te hangen. Stoppen met koffie heeft zulk effect op het menselijk lichaam. Vele functies zullen veranderen. Het zal een lange tijd kosten om een nieuwe balans te vinden. Dit is De Kans! Want in de periode dat je stopt met koffie kickt het lichaam af van het onrustig zijn. Dan kan je ervoor kiezen om meer in balans te komen met jeZelf. Het lichaam dwingt niet meer tot onrust… Nu kun je weer je innerlijke stem je laten leiden..