blog placeholder

Veel mensen willen gewicht verliezen, maar doen dit vaak op de verkeerde manieren. Alleen dieten is niet de juiste oplossing. Er zijn veel betere manieren om vet te verliezen.

Mensen denken dat ze door dieten gewicht verliezen en er strakker uit gaan zien. Helaas is dit niet helemaal waar. Met dieten verlies je wel degelijk gewicht, maar je lichaam gaat ook meer vet vasthouden. Je lichaam raakt in een soort overlevingsfase en als je minder gaat eten gaat je lichaam vet vasthouden als reserve.

Bij mannen is dit vaak rond de buik, omdat dit het minst in de weg zit. Dit is zo bepaald door de evolutie. Vroeger moesten de mannen jagen en moesten ze zo stil mogelijk voort bewegen. Het vet zat bij de buik het minst in de weg. Het eindeloze buikspier oefeningen doen heeft ook geen nut, want je kan niet plaatselijk vet weg trainen. Helaas is het vet rond de buik ook het laatste vet wat je weg kan trainen. Eerst verdwijnt het vet op andere plekken, zoals armen, benen en gezicht. Daarna gaat je lichaam je buikvet reserves pas verbruiken en zie je ook echt je buikspieren. Als je nu je buikspieren gaat trainen worden ze duidelijk groter en sterker.

Bij de vrouw is het anders, de vrouw was een verzamelaar en het vet is dus over heel het lichaam verspreid. Tijdens het trainen verdwijnt het vet bij de vrouw ook regelmatiger.

Maar de beste manier om af te vallen is een mix van dieten en trainen. De bedoeling is dat je meer calorien verbrand dat je binnen krijgt. Als je graag gewicht wilt kwijt raken kan je het best cardio doen.

 Er zijn veel trainigsprogramma’s te vinden op het internet. Ook kan je lid worden van een sportschool en vragen aan de begeleiding of ze een schema willen maken.
Dit is vaak een goede manier, omdat je je ergens aan moet houden en dat werkt vaak goed bij veel mensen.