blog placeholder

Iedereen wilt wel graag een ideale lichaamsbouw en op gewicht zijn, maar dat is niet altijd zo simpel te bereiken.

Als men een paar principes kent en volgt hoeft het geen lijdensweg te zijn!

Het is welbekend, men begint aan een dieet omdat men vindt dat er wel een paar kilootjes afkunnen, in het begin is men gemotiveerd en houdt men zich strikt aan de beperkingen en de kilootjes vliegen eraf, maar uiteindelijk word men het beu en gaat het minder goed met het zich onthouden van allerlei lekkers en die kilootjes komen er net zo snel weer aan..

Daarom is het belangrijk om gemotiveerd te blijven. Het kan goed zijn om zich af en toe iets te gunnen, bijvoorbeeld in het weekend een vaste dag waar men mag eten wat men wilt, dat zorgt ervoor dat men het beter volhoudt.

Ook is het niet goed om zich uit te gaan hongeren, want dat zet het lichaam in hongersnoodmode, waar het elke vetje vasthoudt die binnenkomt omdat het niet weet wanneer de volgende komt. Het is beter om regelmatig kleine hoeveelheden de consumeren, en dan liefst producten die rijk zijn aan vezels en weinig geraffineerdere koolhydraten. Daaronder verstaan we witte suiker en witte meelproducten zoals brood. Volkoren producten zijn beter, ze geven je langer een verzadigd gevoel en je hoeft er dan vaak minder van te eten, ook hebben ze een minder sterke invloed op je bloedsuikerspiegel, en zijn ze een totaalpakket aan nutritiënten, ze bevatten dus ook meer vitamines en mineralen.

Vetten zijn belangrijk, dus die moet je niet volledig uit je dieet schrappen, het is belangrijk welke soort vetten je gebruikt. Meestal zijn onverzadigde vetten het beste, maar om te koken is kokosolie de beste olie die er is. Door zijn chemische structuur is het niet hetzelfde als verzadigde vetten die in boter zitten bijvoorbeeld. Vrije radicalen kunnen zich niet binden aan de cellen zoals dat wel kan gebeuren met onverzadigde vetten. Olijfolie, lijnzaadolie en hennepolie zijn voorbeelden van gezonde olieën die best koud gebruikt worden, bijvoorbeeld boven een slaatje. Kokosolie is dus het stabielste en gezondste olie voor bakken, koken en frituren.

Naast een gezonde en evenwichtige voeding is het belangrijk ook regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, want dit zorgt ervoor dat de metabolisme op peil blijft en dus goed blijft verbranden. Daarnaast is het ook goed vanwege het feit dat er natuurlijke feel good hormonen vrij komen bij het sporten en het ook hart en vaatziektes helpt voorkomen.

Ook is het belangrijk voldoende water te drinken, ongeveer 1,5 liter per dag. Vooral omdat dit helpt de afvalstoffen af te voeren die vrijkomen bij het afvallen.