blog placeholder

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat mensen met obesitas (ernstig overgewicht) 8 procent minder hersenweefsel hebben dan mensen met een normaal gewicht. Mensen met overgewicht hebben 4 procent minder hersenweefsel.

 

Onderzoekers noemen het: ‘ernstige hersen degeneratie’. Uit het onderzoek bleek dat mensen met overgewicht niet alleen minder hersenweefsel hadden, maar dat hun hersenenweefsel ook vroegtijdig verouderd was. De hersenenleeftijd van de mensen met overgewicht en obesitas bleek 8 en 16 jaar achter te lopen op de hersenleeftijd van personen met een normaal gewicht.

Slechte eetgewoonten en een verhoogd gebruik van bewerkte voedingsmiddelen werden genoemd als belangrijkste oorzaak voor het krijgen van obesitas. Maar, heb je er wel eens over nagedacht waarom slechte eetgewoonten nu eigenlijk slecht zijn? Dit komt vooral door al de, door de mens gemaakte, chemicaliën die in het voedsel zitten.

Over het algemeen wordt een gezond eetpatroon als volgt omschreven: het bestaat uit veel vers fruit, groenten, noten en volkoren granen. Het bevat weinig chemicaliën, het liefst zelfs helemaal geen chemicaliën.

Bewerkt voedsel bevat bijna altijd door de mens gemaakte chemicaliën, omdat ze anders een hele korte houdbaarheidsdatum zouden hebben. Maar de chemicaliën in bewerkt voedsel bestaan niet alleen uit conserveringsmiddelen. Er zitten namelijk ook chemicaliën in voor de smaak en kleur en zelfs niet-genoteerde chemische stoffen die vallen onder de kunstmatige smaakchemicaliën. De meeste bewerkte voedingsmiddelen bevatten ook genetisch veranderde materialen, wat het probleem alleen maar groter maakt.

Het voedselverwerkingsproces, zelfs al begint het met een natuurlijk voedingsmiddel (wat niet altijd het geval is), verandert de natuurlijke structuur van het voedingsmiddel. Het ziet er vervolgens niet meer uit, zoals het er oorspronkelijk uitzag. Dit veroorzaakt ook problemen.

Als je er zo naar kijkt, ga je je toch dingen afvragen..

Is het echt het vet in het lichaam van een obees persoon dat de hersenen laat krimpen? Of ligt het toch aan de chemicaliën en genetisch gemanipuleerde materialen dat mensen binnenkrijgen door de overvloed aan onnatuurlijke verwerkte producten?

En als het echt ligt aan de overvloed aan chemicaliën die de mensen met obesitas en overgewicht binnenkrijgen door het gebruik van bewerkt voedsel, moet je weten dat eigenlijk niemand immuun is tegen chemische verontreiniging van ons voedsel tegenwoordig. Het kan zelfs zo zijn dat wij het probleem alleen vergroot zien bij de mensen met obesitas en overgewicht, maar dat het ons eigenlijk allemaal beïnvloed. En niet op een positieve manier. Omdat obesitas wordt veroorzaakt door bewerkte, chemicaliën bevattende voedingsmiddelen zou je eigenlijk alle ziekten die geassocieerd worden met obesitas kunnen verbinden aan een overvloed van chemische stoffen uit verwerkte voedingsmiddelen. Dezelfde chemische stoffen waarvan de fabrikanten zeggen dat ze veilig zijn.

Dit artikel is in het engels te vinden op www.naturalnews.com.