blog placeholder

In deze tijd is overgewicht een hot item. Er bestaan al klinieken voor kinderen met fors overgewicht en als we de media mogen geloven groeien we massaal dicht. 

Ik ben een veertiger maar sinds mijn kindertijd gaat de wijzer van de weegschaal altijd hoger dan ik wens en ook wat wenselijk is aan aangegeven gewicht.

Ik wil heel erg graag afvallen en heb echt alles al geprobeerd. In dit artikel wil ik mijn ervaringen met de verschillende dieten met jullie delen ter lering en vermaak.

Een van mijn eerste gevolgde dieet was het brooddieet. Een dag alleen maar droog brood eten en water drinken en de andere dag mocht je alles weer eten. Het gevolg was dat ik mij vasthield aan het woord ‘onbeperkt’ . Dat probeerde ik positief te zien als in ‘onbeperkt water drinken en onbeperkt brood eten onder het motto: aangekomen? geen nood. Neem een dag alleen maar brood.

Het gevolg was dat ik bij iedere hap brood, tien slokken water moest nemen om die hompen brood weg te werken. Uiteindelijk stond ik op de ‘alleseten dag’ ’s morgens om 7.00 uur al eieren te bakken. Nadat ik een maand dit dieet had volgehouden was ik op de brooddag zo beroerd dat ik besloot om te stoppen. De afgebroode kilo’s kwamen er binnen een mum van tijd weer aan.

Verder heb ik een shakedieet gevolgd met als resultaat dat ik 20 kilo verloor. Op een gegeven moment kreeg ik de shakes niet meer weg wat ik ook probeerde om het weg te spoelen. In mijn ogen (en dat van mijn slokdarm waar de shakes bleven steken) leek het wel cement wat niet weg te spoelen was.

Met het Atkins dieet was ik ook snel klaar. Zeker toen ik vegetarisch werd. Volgens mijn persoonlijke mening ga je uiteindelijk aan het Atkins dieet dood aan hartvervetting. Het enige voordeel is dat je wel slank sterft… Dokter Frank heeft het dieet in een modern jasje gestoken en slaat daarmee ook een slaatje extra eruit. Nu weet ik niet of een slaatje wel mag van dokter Frank door de aardappelen maar dat mag zeker van Yvonne Lemmer in een koolhydraatuurtje.

Na jaren dieetervaring heb ik besloten om niet meer te dieten. Ik eet de helft van de helft en val daarbij heeeeel erg langzaam af. Ik kan de verleiding van de dieten nu weerstaan maar soms niet de verleiding om een dieetboek te kopen. Dan heeft mijn gezin de hele week lol van alle gezonde recepten en gelukkig weten ze dat het weer een dieethype van moeders is.

Ik wens jullie heel veel succes met het (te) volgen dieet of juist met het afschaffen van een dieet. Lekker in je vel zitten is gelukkig niet alleen maar van het uiterlijk afhankelijk.