blog placeholder

Veel mensen hebben hier last van: je wordt 's ochtends wakker en kijkt in de spiegel. Oh nee… mijn haar! Je hebt al vanalles geprobeerd, van Nivea haarspray tot krultemmende creme van Andrelon. Maar helpen, ho maar! Wat nu?

In dit artikel ga ik proberen even duidelijk uiteen te zetten wat nu het exacte probleem is. Er zijn zoveel  middeltjes om je haar te doen glanzen, voller te maken, gezonder te maken, minder vet te houden, enzovoort. Maar hier kun je mee aan de gang blijven. En de grote vraag is of ze ook echt helpen!

Het probleem is juist het overmatige gebruik van allerlei verschillende producten. Een voorbeeld: Je staat 's ochtends op en je haar wil maar niet in model komen. Als eerste maak je het nat en doe je er een beetje wax in. Dat blijkt ook niet de oplossing te zijn. Je maakt het verder af met een mousse. Maar tussen de middag is het allemaal weer zoals het 's ochtends vroeg zat. Gelukkig heb je nog een bus haarlak in je tas, dus je probeert het daarmee weer een beetje in model te krijgen. Maar voor de dag om is, is het haar heel erg vet geworden! Zo kan het niet langer, denk je en je stapt 's avonds weer onder de douche om alles grondig uit je haar te wassen. De volgende dag begint het weer van voren af aan.

Mijn advies: stop daar gewoon mee. Laat alle producten voor wat ze zijn en begin met een natuurlijke shampoo je haar te wassen, bij voorkeur niet meer dan drie keer in de week! Zo leert je haar zich vanuit zichzelf te herstellen. In het begin kost dit heel wat moeite, maar het resultaat mag er zijn! Al na een paar weken voelt je haar duidelijk zachter en soepeler aan. Zeker weten dat het gewoon in model valt zonder allerlei toevoegingen! 

En als je toch middeltjes wil gebruiken, doe dit dan met mate en niet meer dan één keer per dag. Allerlei verschillende middeltjes hebben juist een negatieve uitwerking op de hoofdhuid, waardoor het haar niet de kans krijgt om gewoon gezond te groeien. Wil je gezond haar? Behandel het dan ook gezond!