blog placeholder

Ik was al een tijd op zoek naar een goede manier om wat gewicht kwijt te raken/strakker in mijn vel te komen zonder veel energie aan sporten te besteden. Toen kwam mijn vader, die een eigen natuurvoedingspeciaalzaak heeft, met wat informatie wat voor mij als een geschenk uit de hemel kwam, of beter te zeggen: een geschenk van Moeder Natuur.

Mijn vader gaf mij namelijk een informatieboekje over Fytotherapie. Fytotherapie is de behandeling van klachten en ziekten met natuurlijke geneesmiddelen die uit hele planten of plantendelen bereid worden. Het belangrijke verschil tussen fytotherapie en homeopathie is dat bij fytotherapie het werkzame plantendeel, zonder enige toevoeging, verwerkt wordt tot een gebruiksklaar geneesmiddel, terwijl bij homeopathie wordt gewerkt met tincturen die sterk verdund worden met alcohol.

 

Hoe dan ook, in het boekje vond ik een hele lijst met toepassingen voor aandoeningen en klachten waarbij werd genoemd welke plant hier tegen/bij zou kunnen helpen. Verderop in het boekje wordt vervolgens elke plant beschreven die in de lijst voorkomt.

In de lijst met toepassingen staan ook dingen die informatie geven over hoe je zou kunnen afvallen/afslanken, zoals “afslanken”, “hongerstiller”, “obstipatie”, “overgewicht” met verschillende oorzaken erbij vernoemd, “sinaasappelhuid”, “snoepzucht”, “stoelgangproblemen”, “vermagering”, “(plaatselijk) vetophoping”, “vetverbranding” en “zwaarlijvigheid”. Bij al deze dingen staan planten en kruiden genoemd die hierbij zouden kunnen helpen. Zoals je je wel kunt voorstellen komen de genoemde planten en kruiden bij veel van deze dingen overheen en is er dus overlap. Het is de kunst om hier een goede samenstelling uit te halen en het zal wat uitproberen vergen.

De mix van planten en kruiden die ik nu voor mijzelf gevonden heb, waarbij ik denk dat ik de meeste baat heb (gehad) is een combinatie van ananas, Groene Thee, Javaanse Thee en Maté. Daarnaast eet ik doordeweeks ’s avonds niets meer, drink ik 2 liter water per dag en probeer ik zoveel mogelijk (je moet het natuurlijk niet overdrijven) producten te vermijden waar toegevoegde suiker in zit en/of te vervangen met producten waar alternatieve zoetstoffen in zitten.

De ananas gebruik ik tegen de plaatselijke vetophopingen, is ook nog eens goed tegen cellulitis en gebruik ik gewoon in verse vorm bij het ontbijt. Hiervoor slacht ik dus eens in de paar dagen een hele ananas, snij deze in plakken en per ochtend gooi ik één plak ananas in de blender met optimel vanille-yoghurt en versgeperste jus d’orange (uit 2 sinaasappels). De plakken die ik over heb, bewaar ik in een luchtdicht bakje in de koelkast. Mijn ontbijt bestaat dus uit 1 à 2 grote bekers verse fruitsmoothie, waarbij ik de ananas, zuivel (zonder vet en suiker) en verse jus d’orange (voor de vitamientjes) binnenkrijg. Dit lijkt weinig, maar toch zit ik er tot de lunch mee vol.

De Groene Thee spreekt bijna voor zich, per dag drink ik max. 4 koppen groene thee. Groene Thee heeft een vetafbrekende werking. De aanwezige cafeïne stimuleert namelijk de verwijdering van vetten uit de vetcellen en Groene Thee verlaagt daarnaast ook de opname van suikers en vetten uit de voeding waardoor de calorietoevoer wordt verminderd. Omdat ik de smaak van groene thee zelf niet zo geweldig vind, drink ik groene thee met een smaakje. In de natuurwinkel van mijn vader koop ik daarom verschillende varianten groene thee met echt fruit, zoals bosbes, granaatappel & framboos en perzik met vlier. Hierdoor raak ik de thee niet zo snel zat en hoef ik ook geen zoetstof toe te voegen.

Omdat ik zo veel drink per dag gebruik ik daarnaast capsules van Javaanse thee. Javaanse Thee heeft een vochtafdrijvende werking waardoor mijn lichaam sneller schoon gespoeld wordt. Daarnaast worden de vetten die loskomen door de Groene Thee ook mee afgedreven wat voor nog beter resultaat zou leiden.
Maté gebruik ik ook in capsulevorm en is een “vetvreter” en “suikervanger” en gebruik ik als extra middel om nog meer vet te kunnen verbranden.
Houdt je nou niet van groene thee en/of van ananas? Deze zijn ook in capsulevorm te krijgen.

Ik ben denk ik nu bijna 2 maanden met mijn nieuwe levenswijze bezig en sport daarnaast eigenlijk helemaal niet meer. Tijdens de lunch heb ik mijn boterhammen vervangen met Wasa lichtgewicht crackers, maar verder eet ik gewoon nog tussendoortjes en zo veel avondeten als dat ik wil. Ondertussen ben ik nu zo’n 2,5 kilo afgevallen, maar het effect in de spiegel is nog veel duidelijker dan op de weegschaal. Mijn eerst o-zo-overduidelijke lovehandles zijn ondertussen bijna niet meer vast te pakken, mijn buik is plat en mijn bovenbenen wat slanker. Zelfs mijn borsten zijn een cup-maat kleiner, wat in mijn geval wel een opluchting is, nu kan ik tenminste weer normaal bij de Hunkemöller of Livera mijn bikini’s kopen en zijn die en bh’s nu stukken goedkoper…

Al met al moet je geen wondermiddel verwachten waarbij de kilo’s er af vliegen en zijn de capsules niet goedkoop (ik denk ongeveer net zo duur als de sportschool), maar zonder verder enige moeite te doen, ziet mijn lichaam er nu toch stukken beter uit en zit ik ook wat lekkerder in mijn vel nu die bovengrens van mijn toegestane gewicht langzaam maar zeker steeds verder weg is. Dan hoef ik me straks met de feestdagen ook niet druk te maken dat ik na een paar dagen veel eten gelijk officieel te zwaar zou zijn. Ik ga het in ieder geval nog een tijdje aanhouden om te kijken hoe ver ik kan zakken. Mijn eerste streefgewicht heb ik al gehaald en ben benieuwd hoe ver ik nog kan dalen, nu heb ik nog een stiekeme hoop dat ik op een bmi van 22,5 kan uitkomen…