Hier een woordje uitleg over de EHEC-bacterie en het verloop van het onderzoek.
==Inleiding==
De laatste tijd spreekt men in het nieuws vaak over de dodelijke bacterie die al verschillende slachtoffers heeft gemaakt in Europa,maar er blijft toch een doorbraak te zijn in het verlopend onderzoek en dat kan wel eens interessant zijn voor de mens want intussen blijven onze angsten maar groeien en krijgen we stilaan meer en meer angst voor het consumeren van groenten.Dat is ten eerste niet zo gezond voor ons en de boeren gaan daar ook onder lijden
==Onderzoek==
Na verder onderzoek in het kader van de bacterie is men er tamelijk zeker van dat de bacterie afkomstig is van groentenscheuten,deze soort wordt meestal gekweekt in biobedrijven. Men is het te weten gekomen waneer er in een restaurant in Lubeck 10-tallen mensen besmet zijn geraakt met de bacterie en daar heeft men dan gezien dat het van sojascheuten was , maar uit later onderzoek heeft men dan kunnen constateren dat het om verschillende groentenscheuten gaat en niet over één bepaalde soort.Men had daarvoor al gezegd dat het om tomaten en komkommers ging die dan weer afkomstig waren van grote bedrijven in Spanje ,Natuurlijk ontkende die bedrijven dat toen en voelden ze zich aangevallen, maar nu is men vrij zeker van de oorsprong van de bacterie en is ze niet alleen aangetroffen in Spanje. Men raad aan goed na te gaan welke soort groenten je koopt , want in Duitsland zijn er al meer dan 30 doden geteld. Als je je groenten kookt hoef je natuurlijk niets te vrezen ,want dan sterven zij natuurlijk door middel van de hoge temperatuur
==Gevolgen==
Natuurlijk moet je niet een te grote angst gaan ontwikkelen en geen groenten meer gaan eten dat is ook niet gezond voor je evenwichtige voeding , Momenteel worden er wel veel minder groenten door de supermarkt verkocht, vooral komkommers doen het zeer slecht , desondanks deze bacterie gaan ook de prijzen van de groenten naar beneden , maar zelfs dat trekt de mensen niet aan. De mensen die al deze groenten kweken maken natuurlijk heel veel verlies want hun inkomsten gaan verloren en ze krijgen niet meer verkocht wan iedereen vreest besmet te worden met de bacterie en daaraan te gaan sterven, maar gelukkig heeft de staat van hun land nog enkele oplossingen. Ze maken miljoenen euro’s vrij om deze boeren te steunen , want zij kunnen er ook immers niet aan doen dat de bacterie het gemunt heeft op hun groenten. Maar voorlopig hoef je dus nog niet echt iets te vrezen, in ons land zijn er geen of weinige meldingen binnengekomen van besmetting en zoals deze week ook een idioot heeft gezegd dat het van vlees komt , dat is helemaal niet waar . Dus vlees mag je zoveel eten als je wilt .
==Nawoord==
Dit was alvast een beetje meer informatie over hoe het nu allemaal precies zit met de ontwikkeling en het onderzoek naar deze boosdoener, ik hoop dat jullie er iets aan gehad hebben en er dus iets uit kunnen leren hebben en laten we met z’n allen hopen dat de wereldgezondheidszorg snel iets kan vinden waardoor deze bacterie minder gevaarlijk voor de mens wordt.