gezonde levensstijl (2)

Gezond leven is een uitdaging voor velen van ons. Met alle verplichtingen en activiteiten in ons leven komen we maar weinig aan onszelf toe. Toch is het belangrijk om aan de gezondheid van je lichaam en je geest te denken. Is dit iets waar jij graag stappen in wil zetten, maar weet je niet goed waar je moet beginnen, lees dan dit artikel. 

1.      Blijf in beweging 

Beweging is een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen om gezond te blijven. Denk hierbij aan sporten in de sportschool Nijmegen, maar ook aan een rondje hardlopen door de buurt. Een sportsessie thuis, een wandeling door de buurt of baantjes trekken in het zwembad vallen ook onder beweging. Ga op de fiets naar je werk of naar die lunchafspraak in plaats van met de auto. Door beweging in ons dagelijks leven te implementeren zijn we meteen een stuk gezonder bezig.

2.      Let op je voeding

Het is ook belangrijk om gezond te eten. Dit betekent niet dat je vanaf nu moet gaan leven op salades en fruit. Het is voor jouw lichaam belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Deze zitten in groente en fruit, maar ook in volkorenproducten of voeding met eiwitten. Zolang je ervoor zorgt dat jouw maaltijden bijna elke dag de juiste voedingsstoffen bevatten, is het prima om een minder voedzaam tussendoortje te eten. Ook pizza als avondeten is geen zonde, maar houd dit wel beperkt.

3.      Drink voldoende water

Zonder water kunnen we niet leven. Ons lichaam bestaat immers voor een groot gedeelte uit water. Het is daarom essentieel om voldoende water te drinken. Over het algemeen wordt aangeraden dat we zo’n 2 liter water per dag drinken. Op warmere dagen of tijdens het sporten mag dit ook wat meer zijn. Het is geen ramp als je niet dagelijks deze 2 liter haalt. Probeer desondanks om regelmatig een glaasje water te drinken om zo gehydrateerd te blijven.

4.      Zorg ook voor genoeg rust

Ook rust is ontzettend belangrijk. Allereerst is het goed om voldoende te slapen. Een mens heeft ongeveer 8 uur slaap per nacht nodig. Bij kinderen en ouderen ligt dit aantal iets hoger. Bovendien kan het aantal uren slaap per nacht per mens verschillen. Ontdek dus hoeveel uur slaap jij nodig hebt en probeer je hier iedere nacht aan te houden. Rust daarnaar goed uit na zware inspanningen, zoals een drukke dag op het werk of een uurtje in de Basic-Fit. Je lichaam kan zo herstellen en de volgende dag weer fris beginnen. 

5.      Doe dingen waar je vrolijk van wordt

Tot slot is het belangrijk om dingen te doen waar jij blij van wordt. Dit kan van alles zijn. Even mediteren of naar muziek luisteren, een wandeling maken, een leuke film kijken of tijd doorbrengen met je vrienden. Ook dit zijn momenten van ontspanning, die zo belangrijk zijn voor een gezonde levensstijl. Vaak denken we hier geen tijd voor te hebben, omdat we nog duizend andere dingen moeten doen. Het zou echter gezond zijn om dit soort momenten ook als prioriteit aan te houden.