blog placeholder

Misschien komt het je bekent voor. Eerst rode wangetjes, begint meestal bij drie maanden. Maar dan worden de rode plekjes steeds groter en droger en kom je het ook tegen in de arm en knie holtes. Bij onze dochter is het inderdaad zo begonnen.Dat was nog niet zo erg. Toen het tevoorschijn kwam op haar benen, armen en handen heb ik meteen de huisarts gebeld.

Onze eerste afspraak bij de huisarts verliep spoedig. Hij heeft haar bekeken en kwam tot de conclusie dat het constitutioneel eczeem is. Helaas niet weg te krijgen, maar wel te onderdrukken met een zalf. Ik kreeg een vaseline zalf mee om haar huid vochtig te houden en het advies haar maar twee keer per week in bad te doen met lauwwarm water en een beetje olie. Dat leek eerst te helpen, maar niet voor lang. Het werd erger en binnen de korste keren zaten haar benen en armen helemaal onder en begon het ook op haar rug. 

De tweede afspraak bij de huisarts twee weken later duurde gemiddeld iets langer. Dit keer kregen we een hormoonzalf voorgeschreven die we in combinatie met de vaseline zalf moesten gebruiken. Na twee weken moest ik terug komen. Dit werd een week eerder want het werd van kwaad tot ergen en ik vroeg om doorverwezen te worden naar een kinderarst. Daar kon ik helaas pas na vier weken terecht. 

Bij de kinderarts was het volgens hem meteen duidelijk. Koemelkeiwitallergie. Ik moest maar meteen overstappen naar de nutrilon pepti voeding. En dat heb ik gedaan. Gelukkig word dit vergoed door de verzekering. Maar na een week nog steeds geen verbetering. Ik haalde mijn dochtertje uit bed en haar rug was helemaal doorweekt. Ik dacht dat ze zoveel had gezweet, maar toen ik knal haar kleertjes uit trok bleek het iets heel anders. Haar rug was letterlijk doorweekt. Haar hele rug knal rood. Ze wou niet liggen, niet zitten alleen tegen me aanhangen. En het was natuurlijk weer op zo’n tijdstip dat de huisartsen al weg waren dus meteen de huisartsenpost gebeld voor advies. Zij hebben mij aangeraden haar rug in te smeren met zinkolie. Dat had ik gelukkig wel in huis dus meteen opgesmeerd. Daar was ze niet zo blij mee, maar het hielp wel. De jeuk was weg want ze ging meteen weer slapen en de volgende ochtend was het allemaal droog en begon het alweer te schilferen. Dus ik vond het dan ook niet nodig de arts te bellen. Haar rug zag eruit als nieuw. Had ik toch beter de arts kunnen bellen want later in de week was het weer zover en begon het ook op haar buik. Dus direct de huisartsenpost gebeld en diezelfde avond nog daarheen gegaan. Ik was het al helemaal zat en zat al te bedenken wat deze arst nu zal verzinnen. Wij hadden zelf al wat opgezocht en tot mijn grote verbazing zei deze arts precies dat. Haar eczeem was ontstoken. Ze moest aan de antibiotica en een sterkere hormoonzalf. Ik zag eigenlijk wel op tegen die hormoonzalf, maar heb het toch maar gebruikt. Binnen een paar dagen zag je al resultaat. Haar mooie huid, haar glimlach. Ze was zo mooi en zo blij zoals ze altijd is. Zo geweldig om te zien. Nu loopt ze ook voor controle bij een dermatoloog om te kijken of het eventueel een andere allergie is en om haar huid in de gaten te houden.