blog placeholder

Dromen, we hebben ze allemaal. Het verklaren van dromen klinkt misschien zweverig maar als je bedenkt dat bij iedereen de meeste hersenactiviteit wordt waargenomen tijdens de REM slaap (het gedeelte waarin gedroomd wordt) en dat dromen bij veel mensen dezelfde betekenis blijken te hebben (achteraf vaak te bepalen) wordt het verklaren van dromen toch een stuk minder “dromerig” en vrij normaal.

Er zijn veel verschillende dromen over honden mogelijk, honden zijn namelijk sinds lange tijd de trouwe vriend van de mens. Dromen over honden willen in deze zin dan ook vaak iets zeggen over je omgeving, met name je vrienden, familie, kennissen en bekenden.

Dromen over valse honden wijzen op tegenstand en ongeluk, vriendelijke, lieve honden wijzen echter goede, krachtige vrienden, geluk en succes. Echter honden met te veel goede eigenschappen kunnen weer een waarschuwing zijn dat je teveel met geld en rijkdom bezig bent waardoor je de rest van je leven misschien tekort doet.

Wordt je achtervolgd door jachthonden, dan kan dit er op wijzen dat je aan een verleiding zal bezwijken, wat negatie kan uitpakken. Kleine lieve honden geven kleine plezierige gedachten aan.

Gebeten worden door een hond kan een teken zijn op woordenwisselingen met bekenden.

Magere honden wijzen op ziekte bij kinderen en tegenvallers, een voorstelling van een hond geeft aan dat je gunsten zal ontvangen en blaffende hond voorspeld slecht nieuws.

Jagende honden duiden er op dat je alert bent komende tijd, dit kan zeer gunstig in je voordeel werken.

Honden die opgejut zijn terwijl jij er de eigenaar van bent laten je opzichtigheid en zelfzuchtigheid zien, je zou jezelf kunnen afvragen of het misschien verstandig is om de teugels eens wat vaker uit handen te geven.

Grote waakhonden wijzen op angst dat je moeite hebt om boven het gemiddelde uit te komen,

Grommende honden vertellen je dat je het gevoel hebt opgeleverd te zijn aan anderen misschien heb je het gevoel dat in een relatie of met vrienden te weinig aan je trekken komt.

Een jankende hond voorspeldt dood of afscheid van vrienden, familie of bekenden.

Vredige honden en katten die elkaar plotseling aanvliegen voorspeld problemen binnen je relatie tenzij je in je droom een einde weet te maken aan gevecht.

Een vriendelijke witte hond staat voor overwinning en een honden met twee koppen betekend dat je misschien teveel hooi op je vork neemt.

Hondsdolheid laat zien dat, ondanks grote inspanningen, je toch je doel niet bereikt. Bovendien kan er ziekte op de loer liggen.

Gebeten worden door hondsdolle hond wijst op onheil,

Als je alleen op reis bent en je wordt achtervolgd door hond wijst dit op krachtige vrienden en succes.

Een hond die een kat doodt in jou bijzijn kan duiden op onverwacht succes.