blog placeholder

Chlorella

Chlorella is een alg met het hoogste percentage aan chlorofyl (=bladgroen) van alle planten op deze aardbol. Naast deze bijzondere eigenschap bezit chlorella een hoog gehalte aan plantaardige RNA/DNA, chorella groei factor en veel vitaminen, mineralen en aminozuren. Kortom, een wonder algje!

Ik had nog nooit van de naam chlorella gehoord. Tot 1,5 jaar terug toen ik voor het eerst de naam chlorella hoorde en las over de bijzondere eigenschappen van deze alg. Kort daarna ben ik gestart met het innemen van enkele tabletten chlorella per dag. Sindsdien ben ik nog geen 1x verkouden of ziek geweest, terwijl ik de jaren daarvoor regelmatig kampte met een slecht afweersysteem. Om deze reden al zou ik chlorella iedereen willen aanraden!. Lees daarom mijn artikel over de bijzondere eigenschappen van deze alg“chlorella” en waar het allemaal goed voor is.

Chlorella

Chlorella is een bijzondere alg, die met zijn krachte eigenschappen uw gezondheid enorm kan beïnvloeden. Wat maakt deze alg zo uniek?

  • Ten eerste bevat chlorella grote hoeveelheden plantaardige RNA/DNA.

Belangrijke informatie over de bouw en functies van onze lichaamscellen is opgeslagen in onze DNA/RNA. Naarmate wij ouder worden, neemt de productie van onze DNA/RNA af. Door de hoge gehaltes aan plantaardige DNA/RNA van Chorella wordt de hoeveelheid DNA/RNA weer in balans gebracht. Ouderdomsklachten zoals het krijgen van rimpels etc. zullen hierdoor worden vertraagd.

  • Ten tweede bezit chlorella het hoogste percentage aan bladgroen/ chlorofyl van alle planten op de aardbol.

Chlorofyl is een krachtig hulpmiddel bij het reinigen van je lichaam. Het zuivert je bloed en het reinigt je organen, spieren en weefsel. Daarmee stimuleert het je immuunsysteem, verbetert het de darmwerking en geeft het je meer energie doordat je verlost bent van een hoop afvalstoffen. Chlorofyl zorgt tevens voor een betere samenstelling van je bloed, voor een betere bloedsomloop en helpt bloedarmoede te bestrijden.

  • Ten derde bevat chlorella de voedingsstof “chlorella groeifactor”.

Deze voedingsstof zorgt ervoor dat de chlorella in snel tempo zich kan vermenigvuldigen. Hierdoor is chlorella in staat het menselijk lichaam te stimuleren om weefsel te herstellen en te genezen. Ook heeft dit stofje een positieve invloed op de darmflora, doordat het de groeisnelheid van de goede bacterién van de darmen laat toenemen met maar liefst 400%.

Ten vierde bevat chlorella veel aminozuren en mineralen zoals calcium, jodium, magnesium, ijzer, natrium, kalium en fosfor. Tevens bevat chlorella veel vitamines zoals vitamine A, B,C, E en K. Vitamine D ontbreekt echter in het rijtje. Dit is te verklaren doordat vitamine D niet voorkomt in plantaardige voedingsmiddelen. Vitamine D komt wel in lage dosis voor in dierlijke voedingsmiddelen zoals vlees, vis, eieren en melkprodukten. Het is tevens een vitamine dat het lichaam zelf aanmaakt onder invloed van zonlicht. 

Het immuunsysteem is contant een strijd aan het voeren tegen allerlei indringers van buitenaf zoals bacteriën , virussen en parasieten. Als je afweer minder wordt, dan kunnen deze indringers de overhand krijgen en dan word je ziek! Chlorella zorgt voor het stimuleren van een goede weerstand door het verbeteren van de produktie van T en B- lymfocyten. Regelmatig gebruik van chlorella zorgt ervoor dat je dus beter weerstand kan bieden tegen ziekten. Daarnaast helpt het ook tegen klachten zoals chronische vermoeidheid, aderverkalking en slechte adem.

Kortom vele voordelen! Kijk verder voor meer informatie over dit produkt op deze sites:

www.vitaminestore.nl

www.vitaminen.nl

www.nova-vitae.nl