blog placeholder

In dit artikel ga ik vertellen hoe Chinese kruiden en acupunctuur mij geholpen hebben bij de klachten die ik had.

Veel mensen weten niks af van de Chinese geneeswijzen en zijn alleen bekend met de Westerse geneeswijzen. Wat veel mensen niet verwachten is dat de Chinese geneeskunde heel goed kan helpen, zelfs heel goed in combinatie met de Westerse geneeswijzen.

Ik leg uit hoe ik van niks meer kunnen, naar alles weer kunnen ben gegaan dankzij de Chinese geneeswijzen.

Mijn klachten begonnen ongeveer 2 jaar geleden.

Vaak als ik in de auto harder dan 80 km per uur reed werd ik heel erg duizelig en had ik het gevoel dat ik weg zou vallen. Een heel erg eng en naar gevoel waardoor ik soms een tijdje niet durfde auto te rijden. Als ik dan na een tijd van de schik bekomen was ging ik weer autorijden, totdat ik weer een aanval kreeg en al mijn zelfvertrouwen weer weg ging.

Ik ben na de eerste aanval gelijk naar het ziekenhuis gegaan om te kijken of het misschien aan het hart lag. Ik heb een aangeboren hartafwijking waardoor er ook een grote kans was dat er iets mis was met het hart. De artsen hebben verschillende onderzoeken gedaan maar het hart was prima in orde. Ook ben ik naar de neuroloog geweest voor een aantal onderzoeken, ook neurologisch was alles goed.

Ik was ondertussen zo duizelig dat ik alleen nog maar op de bank kon liggen. Het was heel eng ik kon niet zonder steun lopen en durfde daardoor ook niet alleen het huis uit te gaan.

Ik ben naar verschillende therapieën geweest, therapie voor angst en hyperventilatie. Maar dat hielp niet en ze konden me niet verder helpen. Ook ben ik een paar keer opgenomen geweest op de afdeling cardiologie, ook daar konden ze niks vinden en zag alles er goed uit.

Ik was echt wanhopig en kon helemaal niks meer.

Met mijn laatste beetje hoop ging ik naar een acupuncturist, ik wist niet wat me te wachten stond maar verwachte er niets van. Ik had echt heel veel klachten en niks hielp, ik had het gevoel dat het nooit meer over zou gaan.

Tijdens de eerste afspraak heeft ze naar mijn verhaal geluisterd en gekeken welke behandeling het beste bij mijn klachten past. Omdat mijn klachten zo erg waren is ze meteen met me aan de slag gegaan door gelijk een behandeling te doen.

Ik was echt enorm verbaasd, ze stak naaldjes op bepaalde punten in mijn lichaam en daarna ging ze met een heel heet moxa krijt ook bepaalde punten verwarmen (energie geven). Ze houd het moxa krijt een stukje van de huid af dan voel je er eerst niks van tot de huid steeds warmer word en op een gegeven moment is het heet en moet ze het moxa krijt weghalen. Dan is dat punt opgeladen en heeft het meer energie. Hoe meer energie je hebt hoe sneller het punt heet wordt.

Ik had die eerste behandeling zo veel energie nodig had het echt super lang duurde voordat de punten heet werden. Ook werd op de ene helft van mijn lichaam de punten sneller heet dan op de andere helft van mijn lichaam. Een hele gekke gewaarwording.

Ook schreef ze mij wat kruiden voor die ik thuisbezorgd zou krijgen via de Natuurapotheek. Ik moest eerst even wennen aan de kruiden en het had even de tijd nodig om in mijn lichaam opgenomen te worden. Ik had in die tijd ook elke week een acupunctuur behandeling om weer meer energie te krijgen. Al snel merkte ik verschil ik voelde me fitter de duizeligheid was ook beter maar nog niet zoals ik gehoopt had.

Mijn acupuncturist verwees me door naar een acupuncturist in Utrecht die gespecialiseerd is in Chinese kruiden. Ze verwachte dat hij me heel goed kon helpen omdat ik al zoveel vooruitgang boekte bij haar kruiden.

De afspraak bij de acupuncturist in Utrecht was maar heel kort, hij bekeek mijn tong, voelde mijn pols en luisterde naar mijn verhaal. Toen verzamelde hij allerlei verschillende soorten kruiden en verstuurde het recept naar de natuurapotheek. 2 dagen later kreeg ik het potje met kruiden binnen en nam ze gelijk in. Ik kon al heel lang niet meer autorijden daar was ik veel te duizelig voor. Toch moest ik de volgende dag met de auto naar mijn moeder omdat ik wat spullen moest afgeven. Het is drie kwartier rijden naar mijn moeder maar je hoeft niet over de snelweg en de wegen er naartoe zijn heel rustig, met veel parkeergelegenheid onderweg. Met de telefoon naast me reed ik naar mijn moeder en kwam er achter dat het heel erg goed ging en ik weinig last had onderweg en dat na 1 dag nieuwe kruiden. Maar bij mijn moeder was ik soms nog best wel duizelig terwijl het autorijden heel goed ging. Na ongeveer een week belde ik met de acupuncturist dat ik het toch niet helemaal goed vond gaan dat ik over het algemeen wel duizelig was maar met autorijden niet. Hij vertelde dat ik het nog even vol moest houden omdat het ongeveer 2 weken duurt voordat de kruiden goed werken.

Uiteindelijk ben ik van mijn duizeligheid af, na 2 weken ging het echt super had heel soms alleen nog een beetje het gevoel dat ik iets scheef liep. Ik moet nu af en toe op controle komen en dan worden de kruiden aangepast waardoor het steeds beter gaat. Heb nu de laatste tijd ook last van benauwdheid en daar heeft de acupuncturist nu ook kruiden voor samengesteld die ik snel binnen krijg, ik ben heel erg benieuwd of het gaat helpen. Ook had ik veel hartkloppingen waar ik veel medicijnen voor moet slikken. Door de Chinese kruiden zijn de hartkloppingen ook veel minder geworden. Mijn cardioloog geloofde er niet in tot hij de echo zag en mijn hartslag nog nooit zo mooi rustig en regelmatig had gezien.

Ik hoop dat ik mensen die vage klachten hebben, waar geen oplossing voor gevonden kan worden hiermee goed kan helpen. Mijn tip is probeer de Chinese geneeskunde er is veel mogelijk en je staat versteld van het resultaat.