blog placeholder

Voor de meeste vrouwen lijkt hun BMI berekenen een zeer ingewikkeld en complex proces wat ze nooit zullen begrijpen. Maar dat is helemaal niet waar, omdat de BMI berekenen voor vrouwen  niet een of andere wetenschappelijk geheim of magie is. Als u ooit gebruik gemaakt van een online BMI calculator voor vrouwen, zou u al weten dat u gewoon alleen uw lengte en gewicht toevoegt vóór het verstrekken van een getal als uiteindelijke uitkomst.

BMI berekenen websites

Zo’n BMI berekenen website gaat u dan informeren als je ondergewicht, overgewicht of een normaal gewicht hebt op basis van dit speciale getal en geeft vaak ook een handige grafiek. Nu is dit het deel waar de meeste vrouwen in de war raken, kan de website dat getal al binnen een paar seconden berekenen, maar ik weet zeker dat ze zich afvragen hoe deze dat precies deed om tot dat getal te komen. Bij het begrijpen van de basisformule voor BMI berekenen voor vrouwen, zult u merken dat het eigenlijk een heel eenvoudig proces is. Laat ons daarvoor echter eerst een kijkje nemen naar wat BMI is en voor welk doel de BMI berekenen voor vrouwen daadwerkelijk gebruikt worden.

BMI berekenen is simpel

In het kort is de BMI een maat van je lichaam massa. Het werkt in de eerste plaats door het vergelijken van uw lengte en gewicht voordat je gewicht gaat delen door uw lengte en dan het kwadraat daarvan. Nadat dit alles is gedaan, volgt een speciaal getal. Afhankelijk van in welk segment dit getal valt in een speciale grafiek of schaal, zal het dan een vrouw vertellen als ze te zwaar is voor haar gegeven lengte, in het normale bereik zit, ondergewicht heeft of overgewicht heeft.

BMI berekenen gemiddeld

Als het gaat om zeer gespierde vrouwen, zoals vrouwelijke atleten, is BMI geen nauwkeurige indicatie en de reden hiervoor is dat spieren meer wegen dan vet, zodat dit zou kunnen leiden tot een verkeerde interpretatie van de eindresultaten. Maar dat gezegd hebbende, voor de meeste vrouwen is het gemiddeld een uitstekende schatting van het gewicht in verhouding tot haar lengte. Dus wat voor soort werk gaat achter de schermen van de BMI berekenen schuil die uiteindelijk helpen te komen tot dat speciale BMI getal?

BMI berekenen conclusie

Op het eerste gezicht lijkt BMI berekenen voor vrouwen misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk niet zo omdat de meest elementaire BMI berekenen gebruik maakt van de formule kg/m2 die in feite uw gewicht betekent in kilogram (kg) gedeeld door uw lengte in meters (m), het kwadraat (uw lengte maal twee). Nu bijvoorbeeld, een vrouw die ongeveer ongeveer 1,7 meter lang is. Dus gaan we door en het kwadraat van de hoogte is in dit geval (1,7 maal 1,7) 2,89. Een vrouw van deze lengte weegt ongeveer 67 kilogram. Het uiteindelijke BMI resultaat voor de vrouw zou dan 23.2 zijn en dat is een normaal gewicht. Zo eenvoudig is dus het BMI berekenen voor vrouwen.