gehoorapparaat in de handpalm

Als je het volume van de tv of de radio harder begint te draaien of mensen vraagt om in herhaling te vallen, kun je een vroege teken van een hoor probleem ervaren. Misschien is het ook dat je een angst hebt om doof te worden. Wat de reden ook is, er is altijd een oplossing. Wanneer heb je voor het laatst een hoortest gedaan? Als het jaren, maanden of nooit is geweest, kan het een goed idee zijn om contact op te nemen met een audicien en een test te boeken. Als je niet zeker weet of je een gehoortest moet boeken, zijn hier redenen waarom je de telefoon zou moeten oppakken.

Behandeling van hoorproblemen

Het komt zelden voor dat je de ene dag perfect kunt horen en de volgende dag jouw gehoor verliest. Gehoorverlies treedt meestal geleidelijk op, en dit betekent dat velen van ons niet echt merken dat we moeite hebben met horen totdat er een aanzienlijke verslechtering is opgetreden. Regelmatige gehoortesten kunnen helpen om mogelijke problemen in een vroeg stadium te identificeren.

Als je problemen hebt met horen, kun je ervan uitgaan dat er niets aan te doen is. Dit is niet het geval. Gehoorverlies kan om veel verschillende redenen optreden en vaak zijn de oorzaken behandelbaar. Als je een infectie hebt, overmatig oorsmeer in de gehoorgang heeft of tinnitus begint te krijgen, zijn er behandelingsopties beschikbaar. Behandeling kan de symptomen helpen verlichten en hopelijk jouw gehoor verbeteren. Als er geen duidelijke onderliggende oorzaak is, kunnen hoortoestellen een oplossing bieden. Hoortoestellen versterken het geluid en kunnen een ongelooflijk positieve invloed hebben op jouw kwaliteit van leven.

Hoe werken gehoorapparaten ?

Gehoorapparaten zijn meer dan alleen een microfoon en luidspreker. Ze laten alles luider klinken. Het bijzondere wat het apparaat doet, is het niveau van de geluiden om je heen aanpassen om je te helpen de belangrijke dingen, zoals stemmen, duidelijker te horen. Op een rumoerige plek, zoals op een feest of in een café, helpen ze je het gesprek dat je voert te horen en het achtergrondgeluid te blokkeren. Ze kunnen zelfs leren van de manier hoe je ze gebruikt, waardoor ze zich na verloop van tijd kunnen aanpassen aan je levensstijl.

Beslissen wat het beste gehoorapparaat voor u is

Het kopen van een gehoorapparaat kan een ingewikkeld proces lijken, daarom hebben we enkele tips verzameld om ervoor te zorgen dat je het juiste toestel krijgt.

Het kan al moeilijk genoeg zijn om te beslissen dat het tijd is om een gehoorapparaat aan te schaffen, maar het kan behoorlijk overweldigend zijn om te bepalen welk type je moet aanschaffen en waar je het vandaan kunt halen. Wanneer je het koopt, moet je beslissen hoe geavanceerd jouw gehoorapparaat moet zijn op basis van jouw gehoor en levensstijl. Als er meer tijd thuis wordt doorgebracht dan op drukkere plaatsen is een eenvoudiger en goedkoper model wellicht beter geschikt voor jou.

Gehoorapparaat aanschaffen? ken je opties

Apparaten kunnen worden gekocht bij een audioloog die in een privépraktijk werkt of keel-, neus-, oor- (KNO)-artsen en bij audiciens overweeg je een gehoorapparaat, maar heb je geen idee welk soort apparaat geschikt is voor jou? Dan kun je de eigenschappen en voordelen van ieder soort gehoorapparaat bespreken met de audicien. De audicien kan je helpen een keuze te maken uit al de verschillende toestellen. De focus van van een audicien ligt op persoonlijke en professionele hoorzorg. Mensenwerk, attentie en kwaliteit staan voorop.