blog placeholder

De Aloë Vera plant beschikt over zoveel positieve eigenschappen dat hij bijna onmisbaar is. Wat kan deze plant voor u betekenen, welke ongemakjes kan hij verminderen of zelfs teniet doen?

Er zijn nog steeds onderzoeken gaande door wetenschappers naar de positieve effecten van het oraal gebruik van Aloë Vera. Dat Aloë Vera één van de beste natuurlijke remedies is voor verschillende huidproblemen, daar is men wel al achter gekomen.
Op welke manier Aloë Vera nu juist werkt, dat is nog een vraagteken, maar men kent wel de meeste actieve bestanddelen.

De gel bevat:

– gomachtige stoffen: natuurlijke verzachters
ontstekingremmende stoffen
– bradykinine (chemische stof): werkt als plaatselijk pijnstiller
– magnesiumlactaat: verlicht jeuk
genezing bevorderlijke stoffen: verwijden de bloedvaten en bevorderen de bloedtoevoer naar de getroffen lichaamsdelen

Aloë Vera te gebruiken bij volgende huidaandoeningen:

1. Kleine brandwonden: indien u onmiddellijk de Aloë Vera gel aanbrengt op de brandwonden, zal de pijn aanzienlijk verminderen. De huid wordt opnieuw vochtiger en wordt eveneens afgesloten voor ziektekiemen en lucht. Met een beetje geluk zal u geen litteken van de brandwonden overhouden.Indien je over grotere plaatsen verbrandt bent door de zon, neem dan een lauw bad en voeg er 2 tassen Aloë Vera sap aan toe.

2. Gordelroos: door het aanbrengen van Aloë Vera gel, zullen de pijnlijke gevolgen van een infectie met herpesvirus sneller genezen. De Aloë Vera gel zou antivirale eigenschappen hebben.Aloë Vera gel verwijdt de kleine haarvaten of bloedvaten en op die manier zal er meer bloed stromen naar het getroffen lichaamsdeel, waardoor de genezing versneld.

3. Psoriasis: Aloë Vera gel gaat ontstekingen tegen en verzacht de jeukende huidschilfers. Eerder studies zouden aangetoond hebben dat iets meer dan 80% van mensen met psoriasis hierbij baat hadden.

4. Snij- en schaafwonden: door het opdrogen van de Aloë Vera gel, vormt deze een natuurlijk verband op de huid, welke de genezing zal bevorderen. Er wordt wel aangeraden om dit enkel toe te passen op kleine snij- en schaafwonden, op grote zou men wel eens het tegengestelde effect kunnen bereiken.

*** Verder zou Aloë Vera ook goed werken bij:

acne
– blaren
– droge huid
– droog haar
– ouderdomsvlekken
– rimpels
– uitslag door het scheren
– voetschimmel
– warmte-uitslag
-wratten
– zonnebrand

 Aloë Vera oraal gebruiken

Echt bewezen op dit vlak is er nog niets, maar toch heeft men al héél interessante voordelen kunnen aantonen door studies.

1. Een studie heeft uitgewezen dat mensen die 2x daags Aloë Vera sap drinken , dit gedurende een 40-tal dagen, een aanzienlijk lagere bloedglucose gehalte hadden. Dit zou dus kunnen bewijzen dat het drinken van Aloë Vera sap een positieve invloed heeft voor de behandeling van diabetes.

2. Andere wetenschappers zijn er dan weer achter gekomen dat de actieve stoffen in Aloë Vera, de vorming van maagzuur afremmen. Dus dit zou dan weer uitwijzen dat Aloë Vera kan gebruikt worden tegen maagzweren.

3. Door de latex, die zich bevindt in de schil van de bladeren van de Aloë Vera, is het ook een uitstekend laxeermiddel.

Waar kan men Aloë Vera kopen en waarop moet men letten:

* Het is onnodig te vertellen dat men Aloë Vera best op zo’n natuurlijke manier probeert te gebruiken, men kan gerust een Aloë Vera plant in huis halen. De gel die in de bladeren zit is zuiver en klaar voor gebruik. Bovendien is de Aloë Vera een prachtige plant, welke weinig verzorging nodig heeft.

  Aloë Vera gel, rechtstreeks uit het blad

* Koop je producten waarin Aloë Vera in verwerkt zit, zoals bv. lotions, dagcrèmes, maskers, enz… let er dan wel op dat Aloë Vera bovenaan in de ingrediëntenlijst staat.

 * Ga je voor het Aloë Vera sap, welk oraal te gebruiken is, verkies dan sap met minsten 98% aan Aloë Vera.

Aloë Vera producten zijn tegenwoordig al overal te koop, in de supermarkt, apotheker, drogist, parfumerie, kruidvat, via een distributeur, enz…

 Aloë Vera plant  Aloë Vera plant