blog placeholder

Tandverzorging en tandpastas en toch gebitsproblemen?

…..Het gekke is echter dat ik wel geld was blijven uitgeven aan de verschillende merken met daarbij het onbestemde gevoel dat één of andere fabrikant dik verdient aan iets wat toch niet helemaal doet waar wij het allemaal eigenlijk voor kopen.

…wat als je nu zou kunnen poetsen met iets dat niet krast, geen fluoride heeft, én toch tanden beschermd én tandvlees verzorgt. Dát zou een wondermiddel zijn, niet?

En laat dat nou werkelijk bestaan en nog betaalbaar ook! Wat dacht je hiervan?

Een ander licht op tanden poetsen en mondhygiëne.

 Weinig onderwerpen zijn zo veelbesproken als het gebit en de verzorging daarvan.

Belangrijk, natuurlijk, want het is de poort voor de voeding, het bepaalt het aangezicht, heeft invloed op de adem, het bepaalt zelfs een groot deel van de gezondheid. Goed poetsen, we horen het vaak van de tandarts, is belangrijk.  Niet zozeer het aantal keer als wel de manier waarop.  

Ja, ook ik heb dat te horen gekregen, wie niet eigenlijk? maar ik kon het niet nalaten eens een wedervraag te stellen. “Heeft de keuze van een tandpasta invloed op het welzijn van mijn tanden?”

Het antwoord was verbluffend, “Weinig tot niets, je kunt zelfs zonder pasta poetsen.” “De vele merken die er bestaan komen allemaal op hetzelfde neer.” “Tuurlijk, er zit fluoride in die meehelpt het glazuur te beschermen, maar beeldt je daar niet te veel van in.” “Het gaat om het aantal zuuraanvallen per dag op jouw tanden en de momenten die je kiest om te poetsen én de manier van reiniging!”

Tja, ik kon het eigenlijk zelf wel bedenken.

Het gekke is echter dat ik wel geld was blijven uitgeven aan de verschillende merken met daarbij het onbestemde gevoel dat één of andere fabrikant dik verdient aan iets wat toch niet helemaal doet waar wij het allemaal eigenlijk voor kopen. En poetsen met alleen water? …. Nou, een smaakje in de mond stelt toch wat meer gerust. En dat zal ook wel stiekem de hoofdreden van gebruik zijn. Maar een smaakje is zo weg, een slecht gebit heeft dat in een oogwenk toch gecompenseerd!

 En dan de fluoride zelf, toegevoegd om de krassen in het glazuur, die ontstaan zijn door schuurmiddelen in de pasta, te repareren. Tandpasta met schuurmiddel? ja check maar, doe een beetje op de vinger en maak daarmee maar een draaiende beweging op bijvoorbeeld een CD-doosje, spoel af en kijk naar de krasjes.

Fluoride, tja, een stof die niet echt zo in orde is. Recentelijk is ontdekt dat het zelfs een negatief effect heeft op intelligentie, met name bij kinderen die nog in de ontwikkeling zijn. Tientallen studies hebben een verband weten te leggen tussen fluoride en een laag IQ en meer dan honderd studies naar dieren leggen een verband tussen fluoride en hersenbeschadiging.

Ander onderzoek heeft een relatie gevonden tussen fluoride en aandoeningen aan de schildklier.

Robert Dickson, een arts uit Calgary. “Ik vind het onbegrijpelijk dat tandheelkundigen nog altijd deze achterhaalde, onethische, ineffectieve en onveilige praktijken aanbevelen,” “Nobelprijswinnaars hebben de fluoridering van water de grootste zwendel ooit genoemd die in de samenleving wordt verspreid. Er zijn zo veel goede studies die aantonen dat de fluoridering van water niet effectief is, terwijl op hetzelfde moment, fluoride zich ophoopt in onze lichamen en langzaam onze hersenen, zenuwstelsels, schildklieren, nieren en botten schaden.”

 De arts doet vervolgens uit de doeken hoe mensen in de Calgary Health Region honderdduizenden dollars ontvangen om misleidende informatie te verspreiden.

Een zichtbaarder verschijnsel betreft Fluorose. 

Fluorose wordt veroorzaakt door blootstelling aan een hoog fluoridegehalte (ook fluoridevergiftiging genoemd) en dit uit zich als witte vlekken op de tanden.

Maar wat als je nu zou kunnen poetsen met iets dat niet krast, geen fluoride heeft, én toch tanden beschermd én tandvlees verzorgt. Dát zou een wondermiddel zijn, niet?

En laat dat nou werkelijk bestaan en nog betaalbaar ook! Wat dacht je hiervan?

De verzorging van de conditie van tandvlees, de genezing en bescherming bij beschadiging en ontsteking wordt verzorgt door een grote hoeveelheid aan Aloë Vera die erin is verwerkt.

De hygiëne van tandvlees en tanden, ofwel, het afrekenen met de diverse bacteriën die de bron van tandbederf zijn, wordt verzorgt door Propolis.

De Aloë Vera, waar ik het hierover heb, betreft wel de Aloë in de meest pure vorm. Kenners van de Aloë Vera plant weten dat deze zeker 200 werkzame bestanddelen bevat waaronder 75 voedingsstoffen, 20 mineralen, 18 aminozuren en 12 vitamines. De heilzame werking is al zeker 3000 jaar bekend en geliefd. Verwonding? snij een blad af en knijp de gel direct op de wond, ontsmetting vindt plaats (tintelfris, zoals het tandvlees dan soms ook aanvoelt in contact hiermee) en direct daarop een nette heling van de wond.

 Propolis is zeker bekend onder degenen die het bezige bijenvolk kennen. Hars, gewonnen uit planten en bomen, was (30%), etherische oliën (10%), pollen (5%), organische- en aminozuren, vitaminen, mineralen en zeer belangrijk: bioflavonoiden. Al deze ingrediënten zijn bewerkt en gemengd door de bij. Zo ontstaat Propolis. Een kleverige substantie die de bijen gebruiken om de korf of kast te dichten, te beschermen tegen invloeden van buiten. Ook de hele oppervlakte aan de binnenkant wordt bedekt met een laag Propolis. Ze poetsen het op tot één van de meest steriele omgevingen die de natuur kent. Anti­biotisch, antiviraal en desinfecterend.

De genoemde bioflavonoiden worden tegenwoordig beschouwd als het werkzame bestanddeel bij het genezingsproces.

Poetsen hiermee gaat dan ook helemaal anders dan men kent. 

Er is niet meer nodig dan een kneepje ter grootte van een erwt, héél wat minder dan zo’n lel van een streep van die reclamemerken, zuinig dus. 

Poetsbewegingen gaan op de manier zoals de goede tandartsen dat aangeven. Spoelen? NEE, niet doen!

Dit is essentieel! laat zitten, want Aloë en Propolis gaan hun magie uitvoeren. Dit is ongekend, en degenen die dit voor het eerst gebruiken hebben vaak een ietwat tintelende ervaring, en dan bedoel ik een échte.

De dag erop is resultaat werkelijk merkbaar, en na een week gaan de “oude” tubes ….eruit!

Is, “niet spoelen”, een probleem in verband met etensresten na een stevig bourgondisch festijn?

Van te voren, flossen, pikken, raggen, een gorgeltje of een andere rondgang en dan “poetsen met…..”

Oh! ik heb de naam niet genoemd, en waar, of eigenlijk hoe, dit te verkrijgen is, en wie ik eigenlijk ben.

 Bent U nieuwsgierig?   

Reageer met een gerust hart en ik vertel U meer hierover.

Mijn Naam is Xanh en reageren kunt U via. 

http://www.fit-gezond-aloe.nl/