blog placeholder

Eigenlijk wil je wel contaclenzen, maar je weet niet goed wat nu de voor en nadelen zijn. Hieronder vind je diverse tips om jarenlang met plezier lenzen te dragen.

Het begin:

Dat is eigenlijk precies hetzelfde als met de aanschaf van een bril: ga naar een deskundige opticien en laat je ogen goed meten. Tevens is dit het juiste adres om te kijken wat bij je past als lenzen mogelijk zijn voor jou. Hij of zij zal je precies kunnen vertellen wat de voordelen van harde ten opzichte van zachte lenzen zijn en uiteraard vice versa.

Dan krijg je een tijdje om te wennen aan de lenzen, je begint dan ook met een draagschema waarbij je het dragen van de lenzen opbouwt. Alhoewel dit voor de meeste mensen niet het probleem zal zijn. Het grootse obstakel voor de meeste zal zijn te wennen aan het feit dat je iets in je ogen moet zetten en eruit moet halen met je vingers, als je daar echter overheen bent dan gaat het op een gegeven moment vanzelf.

Nadelen:

Er zijn mensen die na langere tijd geen lenzen meer kunnen verdragen en dus moeten overstappen naar een bril. Verder kun je ook een negatieve reactie krijgen op je lenzen vloeistof. Voor de rest zijn er weinig nadelen, alhoewel het niet aan te bevelen is om te gaan slapen met je lenzen in en uiteraard zou je ze ook wel eens kwijt kunnen raken na een avondje stappen..

Voordelen:

Voor sommige is het voordeel puur cosmetisch, ze vinden dat ze er zonder bril beter uit zien. Maar buiten dat is het hebben van lenzen in sommige situaties ideaal: zo beslaan ze niet als je van een koude naar een warme ruimte gaat. Je kunt met lenzen in zwemmen en andere activiteiten ondernemen die met een bril op stukken lastiger worden. Bovendien is de kans groter dat je een bril kwijtraakt bij fysieke activiteiten dan dat je dan je lenzen kwijtraakt.

Uiteraard is de keuze voor een bril of lenzen persoonlijk en kun je ze ook prima allebei hebben.Hopelijk staan er in bovenstaand stuk genoeg redenen om mensen die huiverig zijn om lenzen te proberen over de streep te strekken.