blog placeholder

Voorkom baarmoederhalskanker doormiddel van 3 simpele prikjes! Wie wil nou het risico lopen om baarmoederhalskanker te krijgen? niemand toch! je kunt je hier heel eenvoudig tegen beschermen, in dit artikel vertel ik hoe, en het is nog gratis ook!

De ziekteverwekker

Baarmoederhalskanker krijg je na een infectie met het humaan papillomavirus, kortweg HPV. Veel vrouwen worden in hun leven besmet met dit virus zonder dat ze het merken. Vaak al als tiener of jonge vrouw. Meestal ruimt het lichaam het virus zelf weer op. Als het virus wel langere tijd in je baarmoederhals zit, kunnen er afwijkende cellen ontstaan. Meestal verdwijnen die afwijkende cellen weer, maar soms ontwikkelen zij zich verder en ontstaat er baarmoederhalskanker.

voor we verder in kunne gaan op hoe je baarmoederhalskanker heel simpel kunt voorkomen geef ik eerst wat informatie over baarmoederhalskanker zelf.

 Verschillende typen

 Er bestaan wel honderd typen van het humaan papillomavirus. Die veroorzaken lang niet allemaal baarmoederhalskanker. Er zijn minstens dertien typen die kanker kunnen veroorzaken. Twee daarvan veroorzaken samen 70% van alle gevallen van baarmoederhalskanker over de hele wereld. Daartegen bestaat nu een inenting.

 Zo kun je het virus oplopen

Het virus wordt meestal tijdens seks overgebracht. Daarbij is huid op huid contact in de schaamstreek al voldoende. Vanaf de huid kan het virus naar je baarmoeder gaan.

 Hoe vaak komt het voor?

HPV komt veel voor. Aangenomen wordt dat meer dan 80% van de mensen die seksueel actief is wel eens een HPV-infectie heeft gehad. Het virus komt het meest voor bij jongere vrouwen en mannen.

Verdwijnen van het virus

Meestal genees je vanzelf van een HPV-infectie en is het virus binnen anderhalf jaar weer uit je lichaam. Als het virus niet vanzelf uit je lichaam verdwijnt, zijn er geen medicijnen om het virus kwijt te raken. Bij sommige vrouwen gaat het virus niet weg. Dan kan baarmoederhalskanker ontstaan. Je weet niet van tevoren bij wie het virus langer blijft zitten en bij wie niet.

Werking van het vaccin

Het vaccin zitten dode stukjes van twee virussen die baarmoederhalskanker kunnen veroorzaken. Je lichaam gaat hier afweerstoffen tegen maken. Als het echte virus het lichaam binnen wil dringen, zorgen de afweerstoffen ervoor dat het virus je lichaam uitgewerkt wordt.

Baarmoederhalskanker simpel te voorkomen!

Door 3 prikjes ben je gevaccineerd tegen baarmoederhalskanker en is de kans op baarmoederhalskanker aanzienelijk verkleind, de reden dat de meeste vrouwen echter niet die gratis prikjes gaan halen komt voornamelijk door fabels die de wereld in zijn gebracht.

Fabels over het vaccin

Er zijn vele artikelen geschreven over het vaccin en er gaan veel verhalen rond die niet kloppen of niet waar zijn. En daar wil ik nu op in gaan. Zo gaat het verhaal rond dat:

Het vaccin onvruchtbaarheid en kanker kanveroorzaken. Dit is absoluutniet waar! De verspreiders van deze fabel zeggen dat het vaccin de menselijke genetische structuur verandert waardoor meisjes onvruchtbaar worden of kanker met abnormale orgaanontwikkeling kunnen krijgen. Het vaccin bevat echter geen erfelijk materiaal van het HPV-virus, maar alleen eiwitdeeltjes. Het is dus onmogelijk dat de menselijke genetische structuur verandert door het vaccin.

Je zou verlamd kunnenraken door het vaccin. In sommige landen zouden meisjes meteen na de vaccinatie verlamd zijn geraakt. Na uitgebreid onderzoek bleek dat echter niet door de vaccinatie te komen. Soms krijgen mensen een bepaalde ziekte of aandoening. Dat kan bij toeval gebeuren na een HPV-vaccinatie, maar dat wil niet zeggen dat het door de vaccinatie komt. In landen waar de vaccinatie al is ingevoerd, zoals Amerika, zijn er geen meisjes ernstig ziek geworden door de prikken. Je kunt dus niet verlamd raken door het vaccin.

Meisjes die al besmet zijn,zouden 44,6% meer kans op baarmoederhalskanker hebben. Meisjes die een HPV-infectie hebben, lopen absoluutNIET méér kans op baarmoederhalskanker als ze gevaccineerd worden. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Het percentage van 44,6% is afkomstig van de FDA (Amerikaanse registratieautoriteit). Op hun website wordt één onderzoek aangehaald, maar de studiegroepen uit dat onderzoek waren vóór de behandeling al niet gelijk. Dat wil zeggen dat je de controlegroep niet kunt vergelijken met de groep die HPV-vaccin (Gardasil®) kreeg. Het FDA heeft ook naar andere, goede onderzoeken gekeken. Daaruit blijkt dat jeNIET meer kans op baarmoederhalskanker krijgt door vaccinatie.

In andere landen zouden meisjesgestorven zijndoor de vaccinatie. Er is geen enkel geval bekend dat een meisje is overleden door een HPV-vaccinatie. Natuurlijk is het mogelijk dat iemand overlijdt aan een bepaalde ziekte of aandoening. Dit kan toevallig gebeuren na een HPV-vaccinatie. Maar er is nooit een meisje overleden door de HPV-vaccinatie. Je kunt dus niet overlijden aan het vaccin!

De bijwerking die je kunt krijgen op het moment dat je de prik krijgt zijn een dikke arm, rode plek op de plaats waar je geprikt bent of jeuk. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Als dit de ernstigste gevallen zijn van de bijwerkingen dan stelt het niks voor. Dat je flauw valt door de prik als bijwerking is natuurlijk niet waar, als je bloed laat prikken of andere prikken haalt kun je ook flauw vallen, bijvoorbeeld door de spanning of omdat je niet van naalden houdt. Het is dus onzin dat je flauw kan vallen als bijwerking van deze prik, je krijgt het dan van elke prik.

Voorkomen is beter dan Genezen!

Waarom zou je dus die prik niet halen?

 – Het is gratis, de overheid betaalt het.

 – Het voorkomt dat je baarmoederhalskanker krijgt. De typen HPV waar je voor ingeënt wordt veroorzaken maar liefst 70% van alle keren dat vrouwen baarmoederhalskanker krijgen. Het is dus heel zinvol om die prik te halen.

Dus als de keuze aan jou is en je zelf mag beslissen om deze prik te halen dan zou ik niet twijfelen om het te halen. Je kiest tussen 3 prikjes halen of het risico om een ernstige ziekte te krijgen. Waardoor je bijvoorbeeld geen kinderen kan krijgen omdat de baarmoeder is aangetast door de kanker en verwijderd moet worden. Dit brengt zware operaties met zich mee en veel spanning lichamelijk en geestelijk. De kanker kan zelfs dodelijk zijn. Bijvoorbeeld als het zich uitzaait. Om deze risico’s te verkleinen is het halen van 3 prikjes een kleine moeite!