blog placeholder

veel mensen die gaan afvallen kijken alleen naar hun weegschaal en zolang het gewicht omlaag gaat vinden ze het goed. Tot ze merken dat ze eigenlijk niet het figuur krijgen dat ze nastreven.

Feiten:

Als je een strak figuur (of een strakker figuur) wil bereiken, dan zul je bepaalde dingen moeten weten.

Ten eerste:  het gaat niet vanzelf dus als je kant en klare oplossingen, of een makkelijke manier zoekt, stop maar met lezen want die ga ik je niet geven. Maar wat handig is te weten is hoeveel je moet doen om een bepaald gewicht te verliezen. En hoeveel caloriën je met activiteiten verbrandt, en hoeveel in rust..

Strak figuur:

Belangrijk om te weten is dat alleen afvallen je figuur niet strak strekt, daarvoor zorgen voornamelijk je spieren en de enige manier om die te laten groeien is (helaas voor veel mensen) sporten…Je hoeft echt niet in de sportschool te wonen,maar je zult wel iets moeten doen. En ook hier geldt hoe meer je doet hoe beter het resultaat. Wil je strakker worden dan is het af te raden om met hele zware gewichten te gaan pompen, maar zoek alternatieven waarbij je wel je spieren gebruikt maar ze niet oppomt, dit kan van alles zijn. van mountainbiken tot aan yoga of

pilates

.

Caloriën

Die moet je verbranden om vet kwijt te raken. Je hebt een standaard aantal caloriën nodig om op gewicht te blijven, dit verschilt per persoon omdat hierop je gewicht maar je ook je mate van activiteit in je leven van belang is. Er zijn sites waarop je dit bij benadering kunt uitrekenen zoals

www. caloriecalculator.nl

let wel op dat dit een benadering is. Wil je het zeker weten ga dan voor advies naar je huisarts. Globaal kun je wel enkele richtlijnen geven:

om een halve kilo af te vallen zul je ongeveer 3500 caloriën minder moeten eten, dit is gebaseerd op de berekening dat je voor elke 3500 die je teveel eet je een halve kilo vet aanmaakt/opslaat.

Een lichaam dat actief is zal langer en sneller caloriën verbranden, het is gebleken dat je na een intensieve training, ook als je daarna uitrust nog langere tijd op een hogere verbranding zit. Dus als je veel/ vaker sport gaat je verbranding omhoog. Waar je dan ook weer tijdens een weekendje zondigen van profiteert natuurlijk.

Spieren zijn zwaarder dan vet, dus je kunt een strakker figuur krijgen en niet afvallen of misschien nog wel aankomen (al moet je dan wel heel hard sporten) Het grote voordeel van spiercellen is dat ze een veel hoger verbruik hebben dan vetcellen. Als je 2 tot 3 kg spiermassa aankomt dan verbrand je in rust ongeveer 100 caloriën meer per dag. Dat zijn er toch 700 per week, betekent dat het per 5 weken dus gewoon een halve kilo is dat je meer verbrand aan caloriën.