blog placeholder

Sinds mijn zestiende levensjaar rook ik. In de loop der jaren heb ik al vaak geprobeerd om van deze slechte gewoonte af te komen. Nicotine pleister, goede voornemens, stoppen na een flinke verkoudheid. Het heeft allemaal niet mogen baten. De verleiding van een sigaret kwam na een week of twee al weer omhoog. Helaas zat ik niet zo sterk in mijn vel om de verleiding te weerstaan en rookte al snel weer zo’n drie pakjes sigaretten in de week. Een bezoek aan de huisarts heeft me toch tot nadenken gezet. Mijn gezondheid liet te wensen over en een van de oorzaken was mijn sigaretten gebruik. Een goede vriend van me liet mij een folderlezen over acupunctuur. Het schijnt namelijk dat dit ook helpt om van het roken af te komen. Op dat moment stond ik hier nog sceptisch tegenover. Is dat niet met al die naalden in je lichaam, nee hoor dat is niks voor mij. Na enige dagen ben ik toch opzoek gegaan naar informatie over acupunctuur en ben tot het besluit gekomen om het te gaan proberen.

 

Acupunctuur is afkomstig uit de Chinese geneeskunde. Het bestaat al duizenden jaren. Van acupunctuur is bekend dat er gewerkt wordt met naalden. Acupunctuur zal de energiedoorstroming in bepaalde gedeelte van je lichaam doen herstellen. Er worden dunne, fijne naaldjes met verschillende diktes op bepaalde punten in je huid aangebracht. Het is overigens geheel pijnloos. Die punten noem je meridianen. De plaats waar de naaldje ingaan wordt eerst ontsmet met alcohol. Als de naald op de juiste plaats is aangebracht kun je een tintelend gevoel ervaren rondom de plek waar de naald zit. Deze tinteling kun je ook voelen in het verloop van de meridiaan. Het gevoel zal kort aanwezig zijn. Doordat de acupuncturist de naald kan bewegen zal de energie in je lichaam worden gestimuleerd, afgeremd of geharmoniseerd. Dit is afhankelijk aan het effect dat er bereikt moet worden. Tegenwoordig kan dit ook door gebruik te maken van elektrische stroom. De naaldjes zij dan verbonden aan een elektrisch apparaat met snoertjes. Dit apparaat kan dan op verschillende frequenties worden ingesteld.

 

 De doelen van die de acupunctuur wil bereiken zijn de volgende vier:

–          Kwaliteit van energie doorstroming in het lichaam herstellen.

–          De hoeveelheid van de energie in het lichaam verhogen

–          De hoeveelheid van de energie in het lichaam verlagen.

–          Energieblokkades in het lichaam opheffen.

–           

Als de behandeling te einde is kan het zijn dat je een zwaar of dof gevoel ervaart. Dit gevoel betekend dat je ontspannen hebt gereageerd op de therapie. Als je meerdere behandelingen nodig hebt, zal je ervaren dat dit gevoel minder wordt. Het aantal behandelingen dat je moet ondergaan hangt af van de aandoening waarvoor je komt. De acupuncturist zal na een onderzoek aangeven hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Er zijn heel wat aandoeningen die behandeld kunnen worden met acupunctuur. Hieronder zie je een lijst met aandoeningen die te behandelen zijn:

Hooikoorts

Acne

Hormonale klachten

Ademhalingsklachten

Allergie

Bronchitis

Huidklachten

Hyperventilatie

Irritaties

Maag-en darm klachten

Blessures

Artritis

Artrose

Lage rugklachten

Hernia

Blaasontsteking

Menstruatieklachten

Depressie

Nervositeit

Psychische problemen

Tennis arm

Hoofdpijn

Zwangerschapspijnen

Aangezichtspijn

Bijholte ontsteking

Hartklachten

Hoge bloeddruk

Oorklachten

Slapeloosheid

Hoesten

Herpes zoster

Rook verslaving

Alcohol verslaving

Drugs verslaving

Het is nu 2 maanden geleden dat ik de laatste behandeling heb ondergaan. De verleiding om een sigaret op te steken is geheel verdwenen. Wel ben ik ervan overtuigd dat de behandeling  ook tot slagen is gekomen doordat ik nu echt een motivatie had om te stoppen. Tot nu toe ben ik erg blij dat ik deze stap naar een alternatieve geneeswijze heb gezet.