blog placeholder

Wordfeud is eigenlijk niks minder als een online versie van het bekende bordspel Scrabble. De online versie van het bekende bordspel wordt gespeeld op de mobiele telefoon. Hierin zit vooral de uitdaging dat je nu kan scrabbelen tegen onbekende landgenoten, maar ook tegen familie en vrienden. Doordat het spel op je mobiele telefoon geïnstalleerd kan worden kan je het spel handig onderweg spelen. Het installeren van Wordfeud is gratis en kan eenvoudig via de appstore of de Android market. Dit betekend dat het spel alleen te spelen is op iPhones of Android smartphones. 

Hoe speel je een potje wordfeud?

Voordat je een nieuw potje Wordfeud start kan je eerst een taal selecteren. Je selecteert hiermee een taal waarin je de woorden gaat neerleggen op het speelbord. Als je begint dan kan je kiezen uit de talen: Nederlands, Deens, Amerikaans Engels, Internationaal Engels, Noors, Frans, Zweeds en Spaans. Het is dus mogelijk om in je eigen taal een potje scrabble te spelen. Via het e-mailadres van je vrienden kan je vrienden uitnodigen om tegen jouw een potje Wordfeud te spelen. Zodra de uitnodiging geaccepteerd is begint het potje scrabble op een speelbord van slechts 225 vakjes. Je krijgt een aantal letters en net zoals in het echte scrabble kan je beginnen met het neerleggen van de woorden. 

De basisregels van Wordfeud.

Er zijn een aantal basisregels waar je tegenaan loopt als je voor het eerst Wordfeud gaat spelen. Iedere ronde heb je bijvoorbeeld zeven letters waarmee je een woord moet gaan leggen. Je mag de letters gaan neerleggen totdat er geen letters meer in het spel zijn. Als er geen letters meer in het spel zijn dan wordt de winnaar bekend gemaakt aan de hand van het aantal punten. Onderin het scherm worden de punten bijgehouden. De speler met de meeste punten wint uiteraard het spelletje. Je krijgt punten door de letters neer te leggen. Afhankelijk van het soort letter is er een waarde aan gekoppeld. De letter e is bijvoorbeeld een stuk minder waard dan de letter x. Iedere ronde kan je een beurt overslaan, de letters husselen of een letter wisselen (dit kost een beurt). Ieder woord moet gemaakt worden met minimaal één letter die al op het speelbord ligt. De woorden mogen vervolgens alleen horizontaal en verticaal worden neergelegd. Als je een woord hebt neergelegd dan wordt de waarde van de letters bij elkaar opgeteld en krijg je deze uitgekeerd in punten.

Speciale regels bij Wordfeud.

Naast de basisregels van Wordfeud zijn er ook nog een aantal speciale regels waaruit je als speler voordeel kan halen. In het speelveld van 225 vakjes zijn een aantal speciale vakjes. Ze geven jouw als speler een dubbele woordwaarde. Een woord kan zo in één keer het dubbele of zelfs driedubbele waard worden. Probeer een woord dus altijd in zo’n vakje te leggen en zo de extra punten te pakken. Want uiteindelijk draait het erom wie de meeste punten heeft gewonnen. De speler met de meeste punten wint het potje van zijn tegenstander. 

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van diverse websites die woorden met een c, q, x, z enz plaatsen om het de spelers van Wordfeud makkelijker te maken om woorden te maken. Dit is natuurlijk een vorm van vals spelen maar iedereen wil natuurlijk winnen.