blog placeholder

Tips om meer punten te halen bij Wordfeud. Haal maximaal plezier het spel!

 

Tips voor Wordfeud

Scrabble en Wordfeud

Wie kent niet het ouderwetse spelbord Scrabble? Het woordenboek ligt hierbij als wapen op de tafel. De scrabbleverenigingen hadden een ietwat oubollig aanzien, maar sinds de komst van wordfeud is het bordspel ook weer populairder. Sommige verenigingen denken nu zelfs na over een wachtlijst. Wordfeud is een app (een klein programma) dat erg lijkt op het bordspel Scrabble. De woordenlijsten zijn zoveel mogelijk volgens de woorden van de Nederlandse Scrabbel bond

 

Wordfeud spelen

Wordfeud is een gratis app. Wordfeud kun je spelen op de iPhone, iPod Touch en iPad. Het spel is verkrijgbaar als app via itunes of de appstore. Meer dan 8 miljoen mensen hebben het spel al gedownload, er zal geen tekort aan tegenstanders zijn. Na het downloaden kun je meteen beginnen.


Korte uitleg spelregels

Maak je eigen profiel aan. Daarna kies je een tegenstander.

Op het bord begin je in het midden (minstens 1 letter moet op de paarse ster liggen). De woorden worden horizontaal en vertikaal neergelegd.

De gekleurde vakjes leveren meer punten op. DL: dubbel letterwaarde, DW: dubbelwoordwaarde, TL: triple woordwaarde en TW is triple woordwaarde. Op het scherm kun je zien wie aan de beurt is. Je kunt de letters neerleggen op het bord. Zolang je nog niet op play hebt gedrukt, kun je met clear de letters weer van het bord halen. Met shuffle worden de letters door elkaar geschud. Dit helpt vaak bij gesprek aan inspiratie! Je kunt ook letters inwisselen voor andere letters, swap,  maar dan gaan je beurt voorbij zonder dat je een woord kunt leggen.

Wie alle 7 letters in een keer kan neerleggen, krijgt extra punten. Diegene met de meeste punten wint of als de ander opgeeft. Het spel houdt ook op als een van de tegenstanders al 72 uur geen zet meer heeft gedaan, dan wint automatisch de ander.

 

Tips om plezierig Wordfeud te spelen

  1. Gratis of betalen? Wordfeud is gratis. Dit betekent dat je na elke zet en tussendoor reclame te zien krijgt. Dit moet je meestal eerst wegtikken voordat je verder kunt. Erger je je hier snel aan, dan kun je beter de betaalde versie aanschaffen. Die kost iets meer dan 2 euro. Dit is Wordfeudpremium.
  2. Kies een prettige tegenstander. Er zijn 8 miljoen tegenstanders. Je kunt een tegenstande random opponent (willekeurige tegenspeler) kiezen via het menu. Dit kan leuk zijn, maar ook frustrerend. Sommige random opponents geven het snel op als jij beter lijkt dan zij. Dan is het spel soms als na 2 zetten voorbij. Aan de andere kan geeft dit ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld tegen iemand in Amerika in het engels te spelen. Een heel nieuwe uitdaging! Je kunt vrienden en contacten uit je eigen lijsten opzoeken. Er zijn ook forums die onderling afspreken, omdat de mensen elkaar al kennen. Ook kan het je relatie een nieuwe uitdaging geven als je tegen je partner speelt!
  3. Hoeveel spellen tegelijk? Op 1 tegenstander wachten kan lang duren. Je kunt to 30 spellen tegelijkertijd spelen. Houdt wel rekening met je eigen tijd, want als je na 
  4. Haal hogere punten. Blijf puzzelen totdat je zoveel mogelijk letters op de DW, Dl en TW en TL hebt liggen. Dat krikt je scores op. Alle zeven letters neerleggen, levert extra punten op. Letters zodanig neerleggen dat zowel horizontaal als vertikaal 2 of meer woorden ontstaan.
  5. Meer uitdaging. Het standaardbord kan gehusseld worden. Dan liggen de DW, DL, TW en DL compleet anders. Ook spelen in een andere taal kan een grote uitdaging zijn.
  6. Erger je niet aan het woordenboek. Bij het spel Scrabble moest je het woordenboek bij de hand hebben, maar bij Wordfeud is dit niet nodig. Het programma heeft een automatisch woordenboek. Toch zul je af en toe verbaasd zijn over de woorden die wel of niet gebruikt kunnen worden.
  7. Wordfeudhelper? Er zijn diverse hulpprogramma's. Tegenstanders zijn er meestal niet zo weg van. Het spel is het leukst al je er zelf over na moet denken!

 Veel plezier met dit verslavende spelletje!