blog placeholder

Playstation Move doet het goed en dat kan je zien aan de mooie resultaten. Alleen al in Europa zijn ar al meer dan 1,5 miljoen verkochte exemplaren. Toch zijn de gamers niet helemaal tevreden. Buiten enkele toppers zoals Sports Champions is er maar weinig aanbod van interessante games. Zal hier verandering in komen met The Shoot? Hier heb je alvast een mooie review.

De inhoud van het verhaal van The Shoot is maar magertjes. Je wordt op de set van vijf verschillende films geplaatst. Daar zal je oog in oog komen te staan met schietgrage cowboys, de maffia, en op hol geslagen robots. Ook zal je schatten moeten zoeken op de bodem van de oceaan, of lang moeten ronddwalen in een spookhuis. Het komt er op neer dat je veel zal moeten schieten.

 Let’s play

In plaats dat je een health meter krijgt, zal een icoontje rechts bovenaan de tevredenheid van de regisseur aangeven. Als je een burger neerschiet, of je raakt zelf gewond dan zal je regisseur niet tevreden zijn en loop je zelfs het risico om één van je vijf takes te verliezen. Raak je echter de juiste doelwitten en mis je niet, dan stuurt hij je vele complimentjes en zullen je combobonussen sterk stijgen. Het is vrijwel noodzakelijk om weinig te missen, hoe minder je mist hoe meer speciale power-ups je zal krijgen. Het leuke aan de power-ups is dat ze je de mogelijkheid geven om de tijd te vertragen, in één vlaag de vijanden rond je weg te vegen of je vijand volproppen met lood afkomstig uit een machinegeweer. Een klein probleempje voor de luie gamers is dat je 360° zal moeten ronddraaien als je de tijd wilt vertragen.

 

The Shoot reageert zeer goed op de bewegingen die jij maakt. Handelingen als bukken, naar rechts of links leunen om obstakels te ontwijken zijn geen probleem. Het enige probleem blijft nog steeds het ronddraaien voor het activeren van een van de speciale moves. Als je dit te wild doet dan zal het spel dit registreren als een actie van het geven van een klop. Hierdoor zal je dus terug een deel van je combo kwijt zijn.

 

 De ultieme uitdaging?

Het doel van The Shoot is dat je veel zal schieten en daar blijft het ook bij. Je zal buiten het schieten af en toe eens granaten of messen moeten ontwijken of een duel met een vijand aangaan. Als je dit een paar keer doet zal je merken dat het snel vervelend gaat worden. Kortom je hebt weinig uitdaging, dit komt ook doordat de meeste vijanden excacte kopieën van elkaar zijn. Ook zullen ze doorheen de films dezelfde aanvallen steeds weer terug gebruiken. Wat het wel terug wat interessanter maakt is dat je zowel alles kan kapot schieten. Door het raken van bepaalde voorwerpen zal je ook speciale gebeurtenissen activeren en je score nog hoger kunnen maken.

 

The Shoot zou zeker veel meer hebben kunnen doen op visueel gebied. Toch verdient deze game een pluim voor de vijanden die er nog goed uitzien en voor het kunnen kapot schieten van zowat alles. De game heeft wel nog wat kleine problemen. Het zal je opvallen dat het spel zeer veel laadtijd nodig heeft om alles op het beeld te laten verschijnen. De achtergrond muziek is niet super maar past zich wel aan aan de verschillende scènes. Wat zeer irritant is dat de stem van de regisseur voordurend terugkomt met dezelfde zinnen. De game zelf is veel te kort voor zijn prijs. Het bestaat uit vijf verschillende films die elk ongeveer twintig minuten duren.

 

Eindconclusie

The shoot is één van de weinige shooters voor Playstation Move, het reageert goed op je acties maar bevat nog teveel fouten. De gevechten zijn niet uitdagend genoeg en de speelduur is tekort. Toch kan je over het algemeen er toch wel plezier aan beleven, zeker als je streeft naar een hoge score.