blog placeholder

Runescape is een MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) gelanceerd door Jagex LTD. Er is een betaalde en gratis versie van het spel, uiteraard is voor de betaalde versie (members) het spel uitgebreider. Spelers zijn in de mogelijkheid om te kunnen communiceren met elkaar door te chatten en ruilen. Ook kan de speler met iemand anders vechten of samenwerken.

Wanneer je een account hebt aangemaakt zal je beginnen op ‘Tutorial Island’ Dit is een eiland waar je de basisprincipes van Runescape gaat leren. Als dit eiland doorlopen is begin je in de echte wereld en wordt je getransporteerd naar het stadje ‘Lumbridge’.

Het is mogelijk in het spel om te vechten of skills te trainen. Beide kunnen gebruikt worden om geld te verdienen. Door skills hoog te trainen kan het zijn dat je spullen kan maken die anderen niet kunnen maken, deze zou je dus met winst kunnen verkopen aan andere mensen.

De algeme valuta van Runescape is GP (goldpiece)

De skills van Runescape zijn;

Cooking:
Koken is handig in runescape aangezien eten je geneest tijdens aanvallen. In het begin zal je nog veel eten verbranden die je wilt koken maar hoe hoger je wordt zal je merken dat je minder zal verbranden en ook zelfs nieuwe gerechten kan maken die nog beter genezen.

Crafting:
Met Crafting zal je zien dat je hiermee veel spullen kan maken die mensen zoeken. Hoe hoger je skill wordt hoe groter de kans dat mensen meer voor je eindproducten gaan betalen. Dit is een nuttige skill omdat je veel items kan maken die andere skills in het spel helpen.

Dungeoneering:
Deze skill kan maar op één plek getraind worden en dat is bij ‘Daemonheim’. Hoe dieper je Daemonhein ingaat hoe groter de prijzen.

Firemaking:
Dit is een handige skill voor als je geen fornuis in de buurt hebt om mee te koken. Hiermee ben je in principe in staat om overal een vuur te kunnen maken en je eten te koken. Ook is het mogelijk om dingen zoals kaarsen aan te steken om donkere grotten te kunnen verlichten.

Fishing:
Dit is een van de manieren om zelf aan voedsel te kunnen geraken. Hoe hoger je level hoe betere vissen je kan vangen, en dus ook meer helen. Maar let op als je fishing hoger wordt moet je ook je cooking omhoog halen anders kan je ze niet zelf koken. Maar er zijn ook veel mensen die vis rauw inkopen.

Magic:
dit is de eerste aanvalsmethode van de drie in runescape. Door middel van Runes ben je in staat om een toverspreuk uit te spreken. Dit kan zijn om een vijand uit te schakelen maar bijvoorbeeld ook teleporteren in de wereld. Magic is goed tegen melee, maar slecht tegen ranged.

Melee:
dit is de tweede aanvalsmethode van de drie in runescape. Door middel van een zwaard,bijl etc en een armour kan je ook vijanden vermoorden voor geld. Melee is goed tegen Ranged, maar slecht tegen magic.

Mining:
Dit is een skill dat je de Erts van een metaal uit de grond haalt, samen met de smithing skill kan je er ‘bars’ van maken en uiteindlijk zelf wapens van maken. Ook is het mogelijk om de Erts gewoon los te verkopen.

Prayer:
Als men iemand/iets vermoord in runescape komen er bijna altijd botten op de grond te liggen. Deze kan je oppakken en begraven. Op deze manier gaat je prayer omhoog en is een soort bescherming die je tijdelijk sterker kan maken of andere voordelige effecten kan geven. Let op prayer gaat langzaam op en moet eens in de zoveel tijd bij een altaar opgeladen worden.

Ranged:
De laatste aanvalsmethode is Ranged en houdt in met pijl en boog schieten. Als je member bent kan je je eigen pijl boog maken met fletching. Ranged is goed tegen magic maar slecht tegen melee.

Runecrafting:
Dit is een skill om de runes te maken die voor magic worden gebruikt. Eerst begint men met ‘Rune Essence’ te minen. als je vind dat je genoeg hebt is het tijd voor deel twee. Door naar bepaalde plekken te gaan waar een altaar staat kan je je Rune Essence in de runes maken waarvoor het altaar zich symboliseert.

Smithing:
Deze skill is de opvolger van mining, De erts gaat in de oven en er komen ‘bars’, hiervan kan je armour maken of wapens. Hoe hoger je level hoe sterkere wapens en/of armour je kan maken.

Woodcutting:
De makkelijkste manier om geld te verdienen in Runescape. Je hebt alleen een bijl nodig en een boom. In het begin zal je nog geen speciale bomen kunnen kappen, maar als je de hogere levels bereikt kan je goede winst hieruit halen. De logs kunnen gebruikt/verkocht worden om firemaking te trainen maar ook voor members met Fletching, die er bogen van maken.

Agility (Members):
In de Runescape wereld is het handig om een hoge Agility te hebben, je kan hierdoor langer rennen en je bent sneller weer uitgerust. Het is ook mogelijk hoe hoger je level is verschillende shortcuts te nemen en je kan zelfs hele nieuwe gedeeltes van het spel zo ontdekken.

Construction (Members):
Dit is een skill waarmee je je eigen huis kunt bouwen, maar let op dit is een dure skill om te trainen. Uiteindelijk kan je ook dingen maken om te verkopen aan andere mensen als je een hogere level bent.

Farming (Members):
met Farming kan je producten kweken die je bij een reeks skills kunnen helpen. Herblore kan je hiermee goed trainen maar ook cooking want je krijgt ook voedsel als eindproducten.

Fletching (Members):
Met fletching kan je bogen en pijlen maken. Dit is een leuke en snelle manier om geld te verdienen. Terwijl je levels omhoog gaan kan je van steeds sterker hout betere wapens maken.

Herblore (Members):
Door kruiden en ander producten te mengen kan je verscheidene drankjes maken. Zoals vergif wat je op je wapens kan smeren. Maar ook drankjes die je tijdelijk sterker kunnen maken.

Hunter (Members):
Met hunter kan je dieren vangen met hulp van intstrumenten. Vaak laten deze speciale dieren aparte producten achter, zoals kebbit laten hun vacht achter. Hiervan kan je een cape maken die je lichter maakt.

Slayer (Members):
Hiermee ben je in staat om speciale soorten te doden die je anders niet dood kreeg, door verloop van tijd hebben deze creaturen veel prijzen vergaard van eerdere avonturiers. Mocht je deze monsters doden zul je zien dat de prijzen niet tegenvallen.

Summoning (Members):
Hiermee kan je een geest van een dier oproepen om je tijdelijk hulp te bieden. elk dier heeft zijn eigen additionele eigenschappen. Let op net zoals prayer gaat dit langzaam op en moet opgeladen worden bij obelisken.

Thieving (Members):
Met deze skill is het mogelijk om deuren die op slot zijn open te krijgen en kisten met geld ook open te kunnen krijgen, hoe hoger je level wordt hoe moeilijkere dingen je openkrijgt dus ook een hogere prijs krijgt.

Ook is het mogelijk om; Mini-quests; Quests; Taks en activities te doen in het spel, die garant staan voor uren spelplezier.