blog placeholder

Als je games wilt ervaren & beleven in plaats dat je gewoon een spelletje zit te spelen,dan moet je gewoon deze twee ondergewaardeerde games aanschaffen.

Ze zullen je een ongekend plezier geven en je een betrokkenheid laten ervaren die je niet gauw meer zult beleven!

Ik wil het hier met jullie hebben over een ondergeschoven mijlpaal in videogame geschiedenis.

Op het Playstation 2 platform zijn al vele pareltjes en uitstekende games verschenen in diverse categorieen,maar weinig van deze spellen zullen je nog lang nadat je deze hebt uitgespeeld bijblijven.

En ik breng bij deze nogmaals een paar spellen te tafel want het zijn naar mijn mening de beste twee games die als geen ander het gevoel van betrokkenheid en emotie naar de speler kunnen overbrengen.

Ik heb het natuurlijk over het prachtige spel ICO & zijn opvolger het geweldige avontuur van DE SHADOW OF THE COLOSSUS!

Hoewel de eerstgenoemde een flink stuk korter is dan zijn colossale opvolger,valt er heel wat te genieten en te beleven in deze ingetogen en meesterlijk vormgegeven klassieker!

Het gaat over een jongetje van een bepaalde stam dat opgesloten wordt in een gigantisch kasteel met de bedoeling dat hij daar voor altijd zal blijven,maar door een onvoorziene omstandigheid zal zijn lot voor altijd veranderen.

Hij komt in aanraking met een meisje dat hem in alle omstandigheden zal bijstaan en doordat zij bepaalde magische krachten heeft zullen zij steeds verder geraken in hun stenen gevangenis om uiteindelijk hun beider lot te zullen ontdekken.

Het is een overweldigend gevoel van totale emersie die jou ook zal omarmen & je duidelijk maken dat je hier een meesterwerk hebt zitten “beleven”;want spelen is hier duidelijk niet het juiste woord dat je voor een spel van dit kaliber zult willen gebruiken!

 

Over zijn opvolger kan ik nog euforischer worden omdat deze spelbeleving zo groots en magistraal is dat het bijna niet te beschrijven valt.

Wederom gaat het over een jongen maar deze keer heeft hij het meisje al in het begin van het spel bij zich & zal hij in zijn eentje haar lot trachten te veranderen voordat het te laat is.daartoe zal de speler een fantastische wereld van eenvoud en pracht moeten betreden om deze twee zielsverwanten weer tot elkaar te kunnen brengen.

In deze groots opgezette wereld lopen namelijk torenhoge wezens rond die de speler zal moeten bevechten & beklimmen om iets te kunnen bemachtigen dat nodig is om het lot van van de twee met elkaar verbonden personages te beinvloeden zodat uiteindelijk zoals gewoonlijk in videogames het goede zal overwinnen over het kwade!

Voordat dit het geval zal zijn zullen vele obstakels moeten worden overwonnen en je getuige zult zijn van een adembenemend schouwspel dat je heel erg lang zult bijblijven,als je tenminste een liefhebber bent van ware emoties en betrokkenheid bij caracters in een game zoals je die nog nooit hebt gespeeld.

Eddy.