blog placeholder

Eindelijk weer griezelen met Silent Hill Downpour.

Na drie jaar is het weer zover, het nieuwste Silent Hill game is eindelijk verkrijgbaar. Wanneer een bus voor gevangenistransport een zwaar ongeluk krijgt, heeft Murphy Pendleton de kans om te ontsnappen. Hij komt terecht in Silent Hill en moet al vlug vechten om te overleven.

 

De horror begint weer.

Het hoofdpersonage Murphy Pendleton zit in de gevangenis wachtend op zijn overplaatsing naar een andere gevangenis. Wanneer de gevangenistransport bus een noodstop moet maken, slaat het noodlot toe. De bus geraakt van de weg en komt tientallen meters lager in een beek terecht. Wanneer Murphy bij bewust zijn komt is de bus leeg en is er niemand te bespeuren. Zoekend naar een uitweg in Silent Hill, wordt Murphy geplaagt door verzoeknummers op de radio in zijn naam. Vechtend tegen monsters en zoekend naar antwoorden leer je aldoende weg nieuwe personages kennen.

De gameplay van Silent Hill Downpour is niet te vergelijken met vorige Silent Hill games. Je kunt volledig vrij rond lopen, sidequest oplossen of gewoon uren ronddolen in Silent Hill. De bewegings vrijheid is ongezien in vorige Silent Hill games en is enorm bevredigend voor een echte gamer.

De puzzels in Silent Hill Downpour zijn uitstekend bedacht en vragen het uiterste van je kennis over Silent Hill. Van kluizen tot paniek kamers met codeslot, alles is er te vinden.

De wapens: van bakstenen tot bijl, van rakel tot spa, van voorhamer tot pickaxe, … Ook pistolen en andere vuurwapens ontbreken niet.

De monsters: van spoken tot vrouwen en mannen die vecten met vusten of wapens en die heel krachtig zijn. Soms word je achtervolgt door een fel rood licht die alles opslorpt wat het aan raakt en dan moet je rennen voor je leven.

De plaatsen: een motel, een wolken krabber met bibliotheek en radiostation, een weeshuis, een mijn, enz …

Silent Hill Downpour is een must have voor iedere fan van Silent Hill of horror games.

 

Klik op onderstaande link voor trailer van Silent Hill Downpour.