blog placeholder

Age of Conan kwam uit in 2008 als een spel met abonnement. Tegenwoordig is het echter gratis te spelen mits enige beperkingen. Voor de casual gamer is AoC zeker het proberen waard.

Gebaseerd op de boeken van Robert E. Howard is er na de boeken en meerdere films nu ook de game Age Of Conan. Dit was oorspronkelijk een MMO met een maandelijkse abonnementskost, maar is sinds kort gratis te spelen. Een innovatief gevechtssysteem, een grimmige wereld en bloedige finishing moves, en dit alles gratis.

Het spel speelt zich af in de wereld van Hyboria, en de graphics doen de wereld van Robert E. Howard alle eer aan; de wereld zit vol details, de introvideo is het bekijken waard, en er zitten passages van de boeken in het spel verwerkt. Ook het aanmaken van je personage is erg gedetailleerd, en je kan wat tijd zoekmaken met het aanpassen van de geavanceerde instellingen.

Eens je personage aangemaakt is het tijd om van start te gaan. Dit doe je in Tortage, het beginners eiland waar je tot level 20 aan de slag kan. Tortage is tevens opgedeeld in een dag en nacht cyclus. In het dag gedeelte deel je de wereld met andere spelers en kan je samen quests tot een goed einde brengen; de nacht cyclus is de storyline modus, waar je alleen speelt, en meer teweten komt over je personage. Alle dialogen in Tortage zijn ingesproken, wat de inleving echt wel compleet maakt.
Het spel is te spelen op minder recente machines, hoewel het op recentere machines met alle instellingen op high pas echt tot z'n recht komt, en je je vijanden op verschillende bloederige manieren om zeep kan helpen.

Hoewel AOC oorspronkelijk als PvP spel was bedoeld, is het tegenwoordig zeker de moeite om ook de PvE kant te spelen; en waar er vaak problemen zijn met balans in PvP, is de PvE uiterst genietbaar. Er zijn natuurlijk de standaard quests, minimap etc, maar waar AoC schittert is het gevechtssysteem, waar je met behulp van combos speciale aanvallen kan doen. Je moet daarenboven opletten, want de tegenstander blokt, dus moet je je aanvallen zorgvuldig kiezen. Dit zorgt voor een meer interactieve manier van vechten dan de standaard MMO.

Helaas zijn er ook wat nadelen aan het spel verbonden. Er is maar één zone waar je het spel begint, en hoewel dit heel goed is uitgewerkt, blijft het voor elk personage hetzelfde. Denk dus goed na voor je een nieuw personage start, want je zal dezelfde content nogmaals moeten doorworstelen.
De gratis spelers kunnen maar 2 personages aanmaken, en kunnen kiezen uit 4 klassen. Ook zijn sommige dungeons niet beschikbaar, maar er is genoeg content voorhanden zodat dit nooit een probleem wordt.

In conclusie is dit dus elke gamer z'n aandacht waard; waar het bij de oorspronkelijke release teveel bugs en problemen had, zijn die er allemaal uit, en blijft er nu een prachtig spel over waar je ettelijke uren in kwijt kan. En aangezien het gratis is valt er toch weinig te verliezen door te proberen. ūüôā
Voor wie het wil gegadigden, je kan me ingame vinden op de Fury server, met m'n barbarian Tenro.

“Give me a clean sword and a clean foe to flesh it in. Damnation! What would I not give for a flagon of wine!”