blog placeholder

Gran Turismo 5 is een spel voor de Playstation 3. Gran Turismo 5 wordt vaak afgekort als GT5. Gran Turismo valt onder het genre Racing. GT5 is uitgekomen op 24 november 2010. Polyphony Digital is de ontwikkelaar van het spel en Sony heeft het uitgegeven. Ook kwam er een speciale editie uit op 27 januari in Noord-Amerika. In het spel zelf heb je drie verschillende spel modi, namelijk singleplayer, multiplayer en online multiplayer. In totaal komen er 1074 verschillende auto’s voor in Gran Turismo 5. Meer dan 200 van die auto’s hebben een volledig nagemaakt interieur. Daarom staat dit spel in het Guinness Book of Records en de game-editie daarvan als het spel met de meeste auto’s.

Gameplay

In de singleplayer mode heb je twee speelmodus, namelijk de A-spec en de B-spec. In de A-spec is de speelmodus waarin de speler van het spel de volledige controle heeft over de auto. Je moet hem dus zelfs besturen en over het circuit krijgen. Je kan maximaal tot level 40 komen in de A-spec, dat is trouwens net zo hoog als in de B-spec. Als je level 40 hebt behaald kan je nog gewoon doorspelen, het is dus niet meteen game over. De races die je in A-spec racet zijn bijna hetzelfde als die van B-spec, alleen bij A-spec heb je seizoen events. De races en kampioenschappen variëren van races voor merkracers tot races voor alle auto’s. Je hebt zelfs een echte endurance evenementen, zoals bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans. Je kan zulke evenementen onderbreken tijdens een pitstop en niet vergeten om hem meteen op te slaan. Als je dan weer terug gaat kan je kiezen om verder te gaan of om te stoppen met de en een nieuwe beginnen.

In de B-spec ben jij de eigenaar van een team, je bent de teambaas. Het volledige race veld is daarom voorzien van kunstmatige intelligentie. Je kan als teambaas tot 6 coureurs kiezen die elk een aparte naam krijgen. In B-spec kan jij kiezen wat voor tempo de coureur moet rijden. Op sommige evenementen kan je zelfs kiezen om de coureur een pitstop te laten maken. Het aantal B-spec coureurs die mee mogen doen aan een race kan variëren van één tot vier. De coureurs hun namen zijn heel normaal, ze kunnen van een bekend iemand zijn of van iemand die je niet kent. De namen zien willekeurig gekozen. Net als in A-spec kan je in B-spec ook tot level 40 komen.

Downloadbare content

Er is tot nu toe voor 26 euro (inclusief totaalpack DLC #1) aan DLC. Bij de update Spec II in oktober 2011 kwamen er 11 nieuwe Nascar auto’s en 12 raceauto’s en 3 karts voor een prijs van 8 euro. Ook nieuw waren Circuit Spa-Francorchamps, een Formule 1 circuit in België en Kart Space, een fictionele kart baan. Verder kon ook nog een verf pakket met 100 kleuren gekocht worden voor 2 euro, en een pakket met 90 voorwerpen voor een coureur uitrusting. Deze kunnen samen worden gekocht voor 12 euro.

In januari 2012 kwam de nieuwe DLC beschikbaar. Dit gaf een nieuw circuit en een nieuwe gamemodus om de snelheid van auto’s te meten, en verschillende auto’s uit het heden en het verleden zoals de Lamborghini Aventador, maar ook auto’s zoals de Volkswagen 1200 uit 1966.