blog placeholder

Reviews over de nieuwste GT5 zijn er genoeg door allerlei gamesites. Maar de echte huis, tuin en keuken gebruiker kijkt er toch anders tegenaan. Daarom dan toch nog deze review.

Bij binnenkomst.

Eindelijk was het dan zo ver. De game hadden we in pre-order staan en eindelijk kwam hij binnen. Verpakking over, disc in de playstation en spelen maar. Dachten we. Eerst nog maar eens even wachten tot alles geinstalleerd was. Zucht, nog maar wat drinken dan. Maar als het dan zover is, dan heb je ook wat!

We gaan beginnen.

Als eerste maar eens een auto gekocht, zonder rijdt toch erg lastig. Wil je de races gaan spelen dan ook maar een license. Na het behalen van je eerste license krijgt je echter een auto cadeau. Ik heb, bij een ander account gekeken of je dan ook eerst je license kon halen, dat scheelde weer een auto kopen. Maar helaas was dit niet mogelijk. Je moet dus echt beginnen met eerst een auto kopen.

Hoe ziet het er dan uit?

Na opstart en de license gingen we alles eens goed bekijken. My oh my, wat staat er toch allemaal in het menu. Maar als je even rustig kijkt dan valt alles nog wel mee.

Maar dan, ook niet onbelangrijk, hoe zijn de graphics. Na al die tijd wachten mag het wel wat moois zijn. En of het dat is. Het is jammer dat er maar ‘enkele’ auto’s zijn die als premium worden bestempeld. Alleen deze auto’s hebben een enorme hoeveelheid aan detail. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. En kijken op een 63 inch tv (hier de review) zie je veel, maar dan ook heel veel detail! Als je de auto perongelijk van de baan af stuurt (wat nogal eens gebeurd in het begin), zie je de mensen die aan de zij lijn staan te kijken weg duiken. Dit zijn van die details die ik zelf erg leuk vind.

Hoe lang heb je hier plezier van?

Het spel duurt zeker wel een tijd voordat je het eindelijk hebt uitgespeeld. Het kan zijn dat je al uitgekeken raakt op het spel voordat je het uit hebt. Je hebt naast je normale races ook nog eens extra races. Door deze extra’s ben je nog langer bezig. Zo is er ook de 24 uurs race op de Nurburgring maar daar zijn we (nog) niet aan begonnen. Als je echt toegewijd bent heb je hier uren en uren speelplezier aan.

Maar, het is in 3D!?

Jazeker, brilletje erbij op en spelen maar. De details die je ziet zijn, zoals ik hierboven vermeld hebt zeker mooi. Maar om dit dan ook nog eens in de 3D te zien is helemaal prachtig. Het enige nadeel dat ik ondervond was, bij groot contrast dat je brilletje het moeilijk heeft. Dit komt vooral voor wanneer je een opdracht van je license hebt uitgevoerd en de mannetjes om je auto gaan juichen. Maar verder heb ik geen last gehad dat de ontvangst naar je bril slecht is. Het geeft zeker een extra dimensie aan het spel.

Euh, kon je nou ook online?

Ja, je kan online. Zelf hebben we het nog niet geprobeerd. We hebben even vlot gekeken en zelf een race opgestart. Maar als er niemand bij komt, wordt het lastig racen. Nu hebben wij er ook niet veel behoefte aan om online te racen dus is dit voor ons geen probleem.

Dus, wat is het nu?

Het wachten waard. Nou ja, al die jaren, daar ben ik nog niet helemaal uit. Het is zeker een mooi spel en goed uitegewerkt. Maar of het al die jaren die het extra nodig had niet beter had kunnen besteden? Misschien wel, er hadden zeker meer auto’s in gemogen die ‘premium’ zijn wat mij betreft. Maar ja, misschien komt dat ooit nog in een vervolg. Alleen vrees ik dat die dan ook op zich laat wachten.