blog placeholder

Everquest is nu free to play, gratis dus! Ik heb hier een gokje aangewaard en deel graag mijn mening met jullie. Op dit blog artikel dus een klein kijkje in de wereld van Everquest 2! Maar ook de insight informatie over hoe en waarom.

Everquest 2

EQ2X, oftewel Everquest 2 eXtended, de free-to-play (gratis) versie van everquest 2! Ik heb het een week of 2 geprobeerd, en al is het in het begin niet even makkelijk… er is hoop!

Wat is EverQuest 2 eXtended?

Everquest 2 extended is een mmorpg, die zich afspeelt in een fantasie wereld vol met quests, crafting, en collecting. Tegenwoordig is er ook PVP! (player vs player).

Het is ooit begonnen, nog voor wow voor de kenners, met everquest1, dat 1 van de eerste 3d worlds was van die tijd. (ultima online was namelijk 2d!)

Everquest 1 is uitgelopen tot een groot succes, maar het was voor de makers nog lang niet goed genoeg om het daarbij te laten. Dus kwam sony met Vanguard! Dit is helaas geen groot succes geworden, al is het GEEN slecht spel… er wordt trouwens verwacht hier ook een free to play versie van te gaan zien begin volgend jaar.  
nee voor Sony was het tijd voor EverQuest2! dat net een maandje voor World of warcraft uit kwam.

Free to play

“If something seems to good to be true, it usually is.” is hier ook weer van sprake… helaas. Als je net begint met de free to play versie van EQ2 dan zijn er dingen die mensen weg jagen, ofwel weg pesten.. ik zal er enkele noemen:

  • Maximaal 20 quests in je journal
  • Maximal 2 bags
  • Geen legendary equipment
  • Geen master spells

Nu is dat niet zo heel erg allemaal maar op ten duur word het wel heel vervelend om telkens maar weer naar die stomme vendor te moeten omdat je bag alweer vol zit.. of weer quests weg doen omdat je een ander wilt doen met een vriend.. etc. etc.

Wat is nu de oplossing?

Nou simpel… wacht een paar patches af (gratis SOE cash bij elke grote patch), of betaal 1 maal 10euro.. en word voor altijd SILVER member… dit zet je weer op het lijstje van free-to-play, maar wel playable!

Hier enige tips voor nieuwe spelers:

Begin rustig, en doe je quests, je krijgt hier belangrijke armor en wapens van! sommige quests beginnen op lvl 1 maar eindigen pas op lvl 20!

Neem de tijd om je class te leren spelen, spring niet in het diepe en denk dat je alles wel snapt.. je krijgt in het begin heel veel nieuwe aanvallen en spreuken.. snap je de helft niet, en ga je telkens dood… geef dan niet het spel de schuld!

Weet waar je aan begint…dit spel gaat een hoop tijd kosten!

Mijn ervaring.

Na 2 weken, en nu leveltje 25 (ik speel niet heel veel) kan ik zeggen dat het leukste aan eq2 toch wel de guilds zijn! Er zijn tijden dat ik me helemaal gek lach om opmerkingen of gewoon domweg moppentappen op de guildchat.. het is hierbij wel aangeraden een microfoon te hebben voor de voice chat.

Het spel zelf boeit me omdat bij veel dungeons je wel 2x na moet denken voor je iets doet, wat ik bij de meeste spellen mis.. gaat het op manier 1 niet, dan denk je samen even na en kom je wel weer op een nieuw plan. Ja, je hebt wel een stel hersenen nodig… maar die heb je al aangezien je tot hier bent gekomen met lezen dus je interesse zit goed!

Groetjes,

P