blog placeholder

Er zijn veel mensen op zoek naar gratis online schietspellen. Een goed voorbeeld van een online schietspel is Crossfire. Hier is een handige uitleg.

Crossfire is een gratis online schietspel. Je gaat naar de homepage van z8games en je kunt het spel daar downloaden. Als dit compleet is moet je een account aanmaken en dan kun je spelen.

Als je het spel opstart kom je in het login menu. Als je bent ingelogd kun je een server kiezen. Voor de beginnende spelers zal ik aanraden om in de rookie server te gaan want alleen in die server kun je tot een bepaald level in omdat anders de nieuwe spelers worden afgeschrikt door de ervaren.

Als je in de server bent kies je een channel. Je ziet dan verschillende rooms. Iedere room heeft een andere mode. Je kunt uit de verschillende modus kiezen.

 1. TD=Team Deathmatch
 2. GM=Ghost mode
 3. EM=elimination mode
 4. MM=mutation mode
 5. FFA=Free for all
 6. SD=Searh end Destroy

Team deathmatch:

Je kiest je team. Het doel is welk team het meest aantal kills haalt of wie als eerste de limit bereikt.

Ghost mode:

Je hebt twee teams. Het Ghost team moet een bom op locatie A of B plaatsen. Ze hebben alleen een mes,shovel,axe om het andere team mee te doden. Het voordeel van de ghost is als ze stilstaan worden ze onzichtbaar en kunnen de spelers van het andere team je niet zien. Het andere team moet de bom onschadelijk maken of alle ghost doden.

Elimination mode:

Je kiest je team. In het level liggen wapens verspreid. Je moet een wapen pakken en daarmee elkaar doden. Het team dat het andere team helemaal dood en blijft leven wint.

Mutation mode:

Iedereen begint als soldaat. Na een countdown wordt een of twee spelers een monster. De monsters moeten proberen de andere soldaten te raken met hun slagkracht. Als dit lukt word de andere player ook een monster. De soldaten kunnen de monsters doden en d.m.v. kogels deze op afstand houden.

Free for all:

Een algemene room waar ieder voor zich elkaar moet doden. Je hebt je eigen wapens en daar moet je het mee doen. Degene die de meeste kills haalt of als eerste de limit bereikt wint.

Search end Destroy:

Dit is een soort gelijke versie van de Ghost Mode. Een team moet de bom plaatsen en de andere moet dit ongedaan maken. Het verschil is dat ieder team hier wel gewoon wapens heeft. Dus dit is gewoon een TD met als doel de bom te plaatsen/voorkomen.

Hoe kom ik aan wapen?

Iedereen start met een sniper(m700) en een rifle.(M16) Je kunt een overzicht vinden van al je wapens als je op storage klikt. Als je een game speelt krijg je gp. Dit is het geld waarmee je nieuwe wapens kan kopen. Helaas gaat een groot deel van dit bedrag af, omdat je je wapens ook moet repareren.

Hoe kom ik dan sneller aan gp?

Om sneller aan gp te komen heeft crossfire de daily mission in het leven geroepen. Als je inlogt zie je onderaan boven de chat een kleine M staan. ALs je daar op gaat staan zie je drie mogelijkheden. Een overzicht kan zijn

 • TD ship: 25 kills
 • GM complex 3 game
 • EM alaska 2 win

Als je een van deze missies voltooid krijg je 500 gp. Als je een bepaald aantal missie doet(5,10,15,20) Krijg je iets extra’s bijv. 1000 xp. Als je een missie behaald hebt krijg je ook een letter. Als je alle letters hebt verzameld en je crossfire kunt schrijven krijg je crates. In deze crates zit een wapen, maar vaak verdien je hier ook extra gp aan. Ook als je in level stijgt krijg je een bepaald gp bedrag uitgekeerdt.

 Wat is zp?

Zp is ook een soort geld in crossfire. Je kan hier ook wapens van kopen die altijd beter zijn dan gp wapens. Het verschil is dat je geen zp kan verdienen. Je moet dit kopen met echt geld op de z8games homepage. Je betaaldt dan met je walliekaart of een andere betaalwijze.

Wat is de blackmarket?

Bij de blackmarket kun je crates kopen. In deze crates kunnen wapens zitten, maar ook andere dingen voor een bepaald aantal dagen. Je gaat natuurlijk voor de wapens, maar die zitten er niet altijd in. Het is een soort gokje wagen met je gp en dan hoop je dat het wapen er in zit.

Wat is de Itemshop?

In de item shop kun je ook wapens kopen. Het verschil hier in is dat je dit wapen altijd krijgt. Je kan dit wapen ook weer verkopen. Dit kan bij de blackmarket niet. Het nadeel is wel dat de wapens in de itemshop duurder zijn dan bij de blackmarket.

Hier zijn nog wat tips om goed te worden:

 • Hoe vaker je speelt hoe beter je wordt.
 • Kies een fijn wapen waar je goed mee om kan gaan.
 • Mik vooral op de hoofden en het bovenlijf van je tegenstanders.
 • Verken alle levels goed, je weet dan waar je het beste kan zitten met je eigen wapen en leert de routes kennen.

Ik hoop dat deze uitleg duidelijk is geweest en al je vragen heeft beantwoordt. Verder wens ik je nog veel gameplezier.