blog placeholder

De Sims gaat terug in de tijd met: de Sims Middeleeuwen. De Sims Middeleeuwen is geen uitbreidingspakket en het is dus een compleet nieuw spel. Je hoeft enkel de Sims Middeleeuwen te kopen en je hebt uren lang speelplezier!

Wat houdt het spel in?

In het spel leef je in de echte wereld uit de Middeleeuwen. Je speelt niet meer met één gezin maar je speelt met een heel koninkrijk. Het is daarom de bedoeling dat je aan het begin van het spel een doel kiest. Aan de hand van het doel krijg je opdrachten die je moet volbrengen om zo het doel te behalen. Als je het doel behaald hebt kan je kiezen voor een nieuw doel. Je kunt het doel volbrengen met een aantal Sims uit het koninkrijk waar je dan tijdelijk mee speelt totdat je het doel bereikt hebt. Ik zal een paar voorbeelden van doelen geven. Een doel kan zijn dat je andere koninkrijken moet overnemen of dat je bepaalde ziektes uit je koninkrijk moet bestrijden.

Het spel bestaat natuurlijk niet alleen uit het volbrengen van de doelen en de opdrachten uitvoeren. Ook moet je de gewone dagelijkse bezigheden van de Sim uitvoeren. Als je bijvoorbeeld kiest om met een dokter je opdrachten te volbrengen moet je ook de dokter zijn dagelijkse bezigheden blijven uitvoeren. Je moet dus zijn patiënten helpen. Doordat iedere Sim een ander beroep heeft en andere dagelijkse bezigheden blijft het spel erg afwisselend. Verder is het zo dat als je de dagelijkse bezigheden van de Sim niet uitvoert je hier straf voor krijgt. Je moet bijvoorbeeld meer belasting betalen.

Een nadeel, vindt ik zelf, is dat je in je koninkrijk geen eigen gebouwen kunt maken. Je kan alleen kiezen voor de bekende ‘kant-en-klare gebouwen’. Verder kan je je koninkrijk pas uitbereiden als je genoeg Koninkrijk-punten hebt. Deze krijg je door het volbrengen van de opdrachten. Je kunt ook je gebouwen uitbereiden met bijvoorbeeld een toren, ook dit staat tussen de bestaande gebouwen.

Mij lijkt deze nieuwe Sims zeker het proberen waard, helemaal omdat je er geen andere Sims games voor nodig hebt, alleen de Sims Middeleeuwen. Wat ik er nu over weet spreekt me heel erg aan. En.. wat vinden jullie?