blog placeholder

Na het succes van COD: Modern Warfare 2 zou je denken dat de top bereikt is en dat een vervolg nooit beter kan worden, zeker niet als deze ontwikkeld wordt door een andere studio. De vraag is: COD: Black Ops, misser of succes?

I love flashbacks

Het verhaal in Black Ops wordt verteld door middel van flashbacks. Je zit vastgebonden op een stoel in een ondervragingskamer, waar je na elk level weer naartoe gaat om een flashback te krijgen welke je naar het volgende level brengt.

Het verhaal van Black Ops is kortgezegt heftig, maar in een positieve zin. De singleplayer is een aaneenschakeling van actie momenten waarbij de adrenaline door je lijf giert! Daarbij komt nog dat de levels heel afwisselend zijn. Zo vlieg je het ene moment door de jungle van cuba in een helikopter op alles te schieten wat beweegt om vervolgens een infiltratie missie te doen in een vijandige basis.

Guns, we want guns!

Het arsenaal aan wapens in Black Ops is gigantisch. Naast het de standaard wapens krijg je ook de gelegenheid over een ballistic knife waarmee je naast een vijand neer te steken ook het mes kan afschieten welke altijd een one-hit-kill. Ook kun je gebruik maken over een kruisboog met explosieve pijlen, welke aan elk oppervlak blijven kleven waaronder ook de vijand. Werkelijk elke speler kan wel een wapen vinden dat hem aanstaat, je hebt assault rifles, sniper rifles, sub-machineguns, machineguns en shotguns.

Zombies

Wat ook leuk is aan Black Ops is de zombie mode. Hierin kun je alleen, met je vrienden of online proberen te overleven tegen hordes moordlustige zombies. Naarmate je meer zombies verslaat krijg je meer geld waarmee je deuren kunt openen naar nieuwe ruimtes of sterkere wapens kunt kopen. Ook is er een zombie arcade game welke een leuke toevoeging is.

Graphics & Sound

De graphics in black ops zijn gelijkwaardig aan die van MW2 behalve dat in Black Ops gezichtexpressies niet van echt te onderscheiden zijn wat meer diepgang aan het verhaal geeft. Wel is er in Black Ops meer tijd gestoken in het weergeven van afgeschoten ledenmaten waardoor deze game niet onder de 18 jaar aan te raden is.

De geluidseffecten in Black Ops zijn ronduit verbluffend. Dit mede dankzij de hoeveelheid mensen die ze hebben ingezet op het inspreken van de stemmen.

Multiplayer

Ondanks de verbluffende singleplayer kopen de meeste mensen Black Ops toch wel voor de multiplayer. In de multiplayer mode wordt gewerkt met een rankingsysteem, naarmate je meer matches speelt stijg je in levels.

Voor gespeelde matches krijg je ook geld waarmee je nieuwe wapens kunt kopen en je huidige wapens kunt tunen. Zo kun je voor shotguns de dual-wield bonus kopen waardoor je er twee tegelijk kunt gebruiken. Voor assault rifles kun je een beter vizier kopen, een vlammenwerper op je geweer zetten of een sneller herlaadbaar magazijn nemen.

Ook is het mogelijk om jezelf en je wapen vorm te geven door het verven van je wapen en je gezicht, of het plaatsen van een zelf gemaakt clan-tag op je wapen.

Het perk systeem in Black Ops is verder uitgebreidt en je bijvoorbeeld gebruik maken van de ghost perk waardoor je onzichtbaar wordt op de vijandelijke radar. Of je kunt de scavenger perk nemen waardoor je minutie van verslagen medespelers kunt pakken.

Ook werkt Black Ops weer met een killstreak systeem. Naarmate je meer kills maakt kun je vooraf ingestelde bonussen gebruiken zoals een RC-XD welke een op afstand bestuurbaar wagentje is met op elk gewenst moment ontplofbare explosieven aan boort. Ook kun je een minigun neerzetten welke elke vijand binnen zijn bereik naar het hiernamaals zal helpen.

Conclusie

Ondanks dat de singleplayer geweldig is moet ik wel zeggen dat ik deze binnen 5 uur uitgespeeld heb wat ik vrij kort vind. Dit wordt meer dan goed gemaakt met de geweldige multiplayer welke goed is voor tientallen, zo niet honderden speeluren. En ben je ook de multiplayer zat dan kun je je altijd nog vermaken met de zombie mode. Treyarch heeft goed werk geleverd en ik kijk dan ook al uit naar het vervolg.